Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek "12 hrdinů" se odehrává v trýznivých dnech, které následovaly po událostech 11. září 2001. Americká speciální jednotka vedená kapitánem Mitchem Nelsonem (Hemsworth) je vybrána, aby byla jako první poslána do Afghánistánu na velice nebezpečnou misi. Musí zde v drsných horách přesvědčit generála Severní Aliance Dostuma, aby se k nim připojil v boji proti společnému nepříteli: Talibánu a jejich spojencům z Al-Káidy. Kromě překonání vzájemné nedůvěry a obrovských kulturních rozdílů musí Američané – zvyklí na moderní způsob boje – přijmout prastarou strategii válčení na koních. Navzdory této rozpačité alianci musí noví spojenci čelit drtivé převaze – nelítostnému nepříteli, který nebere zajatce. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (234)

URBAN 

všechny recenze uživatele

Chris Hemsworth je ve své roli Thora excelentní, ale v této roli? Asi mu chybí tvrdá ruka režiséra který by dokázal vyzdvihnout jeho kvality a nehledě na herecký výkon Hemswortha tento film jako celek taky moc nefunguje a hádám že mi za pár dni vyšumí z hlavy. Nedokázaly mě v tomhle filmu zaujmout ani akční scény což už jen toto vypovídá o kvalitách tohoto snímku . (17.6.19/TV) ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Kdo by neměl nějakou páru o reálnosti příběhu, tak by ihned filmu napálil odpad (i já bych se zařadil mezi tuto skupinu). Ale podle expertů se film zařazuje se svou zápletkou mezi jeden z nejvěrohodněji zpracovaných snímků založeném na skutečné události. Obsazení nadmíru slušné, ze začátku jsem Hemsworthovi jeho roli moc nevěřil, moc v něm vidím toho Thora, ale po čase jsem si na něj zvykl (na uvěřitelnosti jeho role vojenského kapitána mu jednoznačně pomáhá ten jeho chraplavý a hluboký hlas). Zalíbilo se mi, že se film věnuje i místnímu generálovi a jeho motivaci vůči Talibánu, celkově se snaží vykrslit jeho naprosto odlišnou naturu a těžký život v Afghánistánu. Boje zpracované na vysoké úrovni, i Michael Bay by za ty monstrozní výbuchy musel dát palec nahoru. Je skoro až s podivem, že to všech dvanáct hrdinů přežilo, ono ty útoky na koních vstříc tankům a pěchotě bojovníků se daly považovat skoro až jako jasná sebevražda, ale s pomocí notné dávky štěstí a také díky místním válečníkům dokázali neuvěřitelnou věc, a to udržet se naživu. Mělo to scénáristické nedostatky, scény plné patosu, ale ve výsledku z toho vznik ucházející válečný počin. Za mě dávám 73 % ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Když opomenu nesmyslné detaily, které by se v realitě nemohly stát a bohužel shazují film o pár stupňů níž. Tak mi stále zůstávají dvě lopaty patosu, přes který je hodně obtížné se prožrat, absolutně degradující dialogy. A když se dostanu na jádro, tak nevidím herecké výkony, spíš nějakou do termínu na poslední chvíli odevzdanou práci. Víc jak dvě hodiny smuténky, smutnější je už jen ten fakt, že tam opravdu muselo být 12 chlapů, který vyhráli velký kus války s nasazením životů a natočí se o nich toto. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Tentokráte naprosto nechápu tohle nízké hodnocení. Bál jsem se , že to bude podobná slátanina jak slavný "Na život a na smrt" kde supermani z SEALS skákali ze 100metrových skal jako by to byla banda Deadpoolů. A to má hodnocení 75% . Tohle má lehce přes 60% a jediná pochybná (těžko uvěřitelná) scéna je útok na koních proti přesile . Asi mnohým z vás chyběli ty nesmyslné hovadiny aby jste mohli hodnotit výše. Za mě ale jasných 78% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Už sme tu mali 7 statočných, 12 rozhnevaných, a tentokrát tu máme 12 nesmrteľných ... teda pardón, silných. Tí chlapíci museli mať pri sebe hádam všetkých svätých, ináč si to neviem vysvetliť. Film ponúka presne to, čo od amerického vojnového filmu čakáte ... dostatok akcie a motivačných reči ... nudiť sa nestihnete. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Michael Shannon si zahrál vojáka ve filmu World Trade Center (2006), organizoval zde odvetnou akci za útok na „dvojčata“. Ve filmu 12 Strong hraje vojáka reagujícího na tento útok. Dalším hercem, který si zahrál v obou filmech, je Michael Peña, ten si však v prvním filmu zahrál policistu. (bagrneplave)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama