Reklama

Reklama

Sedm dní v pekle

(TV film)
  • USA 7 Days in Hell
Trailer

VOD (1)

Tato neobvyklá komedie v dokumentárním stylu paroduje životy dvou profesionálních tenistů, nesmiřitelných rivalů (Andy Samberg a Kit Harington) před jejich klíčovým soubojem - nejdelším wimbledonským tenisovým zápasem, který trval 7 dní. Tento komediální speciál uvádí známé televizní osobnosti Andyho Samberga a Kita Haringtona v neobvyklé parodii plné slavných hvězd, jejíž děj se odehrává v prostředí vrcholového tenisu. Premiérově uváděný v jednom nejvýznamějších víkendů tenisové sezóny - v průběhu finále Wimbledonu - "Sedm dní v pekle" nabízí neuctivý, potměšile seriózní pohled na dvojici fiktivních hráčů z nepříliš vzdálené minulosti, kteří sehráli zápas tenisových zápasů: sedmidenní pětisetový wimbledonský maratón, který z těch dvou vyždímal doslova všechno. Vedle vrcholů (a propadů) onoho zápasu přináší "Sedm dní v pekle" také dokumentární pohled na životy a kariéry dotyčných soupeřů: Aaron Williams (Samberg) je věčný nespokojenec, jehož chování v nejlepší náladě trumfne chování Johna McEnroea v té nejhorší (McEnroe hraje ve filmu sám sebe) a Charles Poole (Harington) je tupý génius, který na svých bedrech nese tíži anglické touhy po wimbledonském vítězství. Pozadí příběhu těchto falešných superhvězd humorně dokresluje přehlídka slavných osobností v rolích fiktivních postav nebo lehce ironických verzí jich samotných. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

peetriss 

všechny recenze uživatele

HBO umí dramata, fantasy, thrillery, krimi - ale humorem mě zatím nedokázal přesvědčit! A platí to stále! Toto byl humor 4. cenové skupiny! Mohla to být skvělá drsně černohumorná půlhodinka, ale když si někdo začne nevtipně vypomáhat penisy, lacinou sexualitou a vulgarismy, které jsou extrémně kontraproduktivní (za ně ubírám dvě hvězdy), tak u mně končí. Bez nich by 7 Days in Hell měl snesitelnějších a svižnějších 30 minut, ale na druhou stranu by byl sledovatelnou břitkou tenisovou fiktivní satirou, střílející si jak z bílého sportu, tak z britské mentality - bylo to z něj i cítit, ale výše jmenované stupidity vše zbytečně zadupávaly. Škoda. 30% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Všem se to líbí, pějí na to chválu, ale mě to nejen neoslovilo, ale dokonce mi to připadá stupidní. Co teď s tím? Můžu si dál myslet, že ostatní jsou mimo a já jediný jsem odhalil, že 7 Days in Hell, je jen taková filmová kuriozitka, kde na jeden dobrý fór přijde kupa těch infantilních, hloupých a zbytečně vulgárních, takže si víc, než 2* nezaslouží. Ale pořád pošilhávám po těch řadách hvězd, které tam nasázeli ostatní a snažím se přijít na to, co mi uniklo. Že by ostatní bavilo, že královna mluví jako kanál a ukazuje fakáče? Že by tohle byl upgradeovaný humor Monty Pythonů po americku? Tohle srovnání se mi nelíbí. Chybí tomu ten humor. Nemám chuť se dál snažit přijít na to, jestli jsem divný já, nebo ti druzí. Hodil jsem si korunou a vyšlo mi, že dívní jsou ti, co hodnotili nad 3*. 7 Days in Hell má podle mého mínění 3-4 opravdu dobré fórky, Davida Copperfielda, který se min. o dva z nich zasloužil a pak jen nekorektní, ale současně nezábavné momenty, které nejspíš pobaví mozky 12-20 let. A to mi nestačí ani na ty průměrné 3*. ()

Reklama

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,That seems crazy now, but it was before the cocaine was illegal.“ ,,Cocaine was always illegal.“ ,,Yeah?“ Nalákán na zábavný pseudodokument o tenisu jsem byl nakonec zklamán tím obrovským množstvím sexu a záchodového humoru. Přitom způsob, jakým je to natočené, nabízel spousty a spousty příležitostí k zábavným momentům. Tvůrci toho však nevyužili a místo toho zaplnili stopáž nahotinkami, sprosťárnami a blbostmi, které mě příliš nerozesmály. Alespoň Kit konečně našel roli, ve které dokázal naplno využít svých duševních i hereckých schopností. Skicař, královna Alžběta a úchylný moderátor byli naprosto mimo, jen Copperfield mi přišel sympatický. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Trocha horšie ako Tour De Pharmacy, ale stále sa na tom dá výborne pobaviť. Niektoré scénky vážne nemali chybu. Hoci v realite by to súloženie nebolo asi možné, no ale na druhú stranu pravidlá sú pravidlá, treba ich dodržiavať :) Z vedľajších postavičiek ma najviac zaujal Michael Sheen. Celé to netreba brať vážne a len si užívať tie šplechy, ktoré sú dávno za hranicou vkusu a trápnosti, no i napriek tomu nevadia. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Místy hodně vtipná, místy přehnaně sexistická parodie na sportovní přenosy, ale abych pravdu řekl, na lopatky mě to zas tak moc nepoložilo. Možná proto, že nejsem fanda sportu, ale taky i možná proto, že tohle je dost specifický styl humoru a ta salva vtípků nacpaných do 40 minut mi sedla tak z poloviny. Bez Kita Haringtona a geniálních hlášek Davida Copperfielda bych nejspíš hodnotil ještě níže. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Film bol inšpirovaný maratónskym mužským zápasom Isner – Mahut na Majstrovstvách Wimbledonu v roku 2010, ktorý je najdlhším tenisovým zápasom v histórii. Celkovo zápas trval 11 hodín, 5 minút. (Arsenal83)
  • Film popisující sedmidenní tenisový zápas byl natočen za pouhé 3 dny. (Nine)
  • Andy Samberg (Aaron Williams) jako kluk sice tenis hrál, ale kvůli přípravě na roli netrénoval ani jednou. Kit Harington (Charles Poole)si dopřál jen jednu lekci, a to den před začátkem natáčení. (Nine)

Reklama

Reklama