Reklama

Reklama

Padesát odstínů temnoty

  • USA Fifty Shades Darker (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Odstíny šedi skončily ve chvíli, kdy Anastasia přestala hrát podle Greyových pravidel a bez okolků ho opustila. Dosavadní lovec a dravec se ocitá v pro něj neznámé životní situaci a navíc si uvědomuje, že se do Anastasie zamiloval. Té se sice nechce vrátit do světa, ve kterém naplňovala roli poddajné studentky, ale Christianovu kouzlu odolat stejně nedokáže. Nevědomky se tak vystavuje velikému nebezpečí. Z Greyovy minulosti se náhle začnou vynořovat temné stíny, které pomáhaly vytvořit jeho komplikovanou osobnost. A těm rozhodně není po chuti, že „jejich" Christian podlehl tak banálnímu a slabošskému citu, jakým je láska. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (398)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Hviezdička za scénu podväzky + strieborné guličky. Inak je ale pomerne zábavné čakať, kedy zase začne hrať moderná pesnička (v asi 10-minútových intervaloch) a znovu vypukne "erotická" scéna. Vrcholom je dráma s pádom vrtuľníka - rodina sa práve z TV správ dozvedá, že Christian je nezvestný, ale než si začne obhrýzať nechty, otvoria sa dvere a on vojde, ešte aj zafúľaný a s krvavou šmuhou vo vlasoch. Tá gradácia, to napätie!!! ()

Sidonka odpad!

všechny recenze uživatele

Není to moc "žhavě erotické" a už vůbec to není drama. Je to pouze komedie či spíše parodie na romantické filmy. Byla jsem v přeplněném sále, převažovaly ženy a i ty měly snad z každé věty prču a řvaly smíchy, až uši zaléhaly. I tam kde smích (či spíše někdy i dost ošklivej posměch) být neměl, například když šlo hrdinům o život.Připadá mi, že tvůrci látku nebrali vážně a zároveň nechtěli přijít o divačky hltající červenou knihovnu a tak z toho vzniklo satirické dílko, pod něhož se nechtěli otevřeně podepsat a přiznat růžovou barvu. Přitom všem je i možné, že se i místy pokoušeli látku odlehčit, ale zamotali se do toho a vymklo se jim to celé z rukou.Odstíny temnoty nejsou vůbec černé, temné a pochmurné, mají barvu klaunského nosu, jemuž se smějí diváci i ti tvůrci. Škoda tématu, když už přeslazený příběh pro ženy, tak alespoň o trochu vyšší level. Každopádně je to unikát, zmutovaný kočkopes, který se svojí absurditou líbí. Hvězdu bych jim dala za statečnost, kdyby se tvůrci statečněji postavili za svůj názor a místo "dramatu" přiznali pouťovou taškařici. Na film jsem šla ze zvědavosti kvůli vysoké návštěvnosti, kultovní pověsti a proto že se dlouho předloha-trilogie držela na předních příčkách prodeje . Proč taková popularita? Teď už vím. "Překvapivě" kvůli pochybné zábavě. Jistě, pár lidem se to líbí a budou příběh bránit. Film, alespoň promítání obou dílů najednou jehož jsem byla svědkem, ovšem snad téměř nikdo nebral vážně a promítání obou dílů brali spíše jako škodolibou podívanou. První díl z toho vyšel důstojněji a krapet zdařileji. Třetí díl, který právě vzniká, už bude pravděpodobně pro nejotrlejší a nejironičtější diváky. - Problém není v tom že jde o pohádku, ale vězí v prapodivném zpracování. ()

Reklama

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Po první trochu bezduché šedi tu máme pokračování. Už úvodní scény nám naznačují, že se posunujeme v ději trochu dále, do hloubky. Do hry vstoupila i kriminální zápletka. Za mě je temnota lepší než šeď. A jako třešnička navrch se zde objeví Kim Basinger. Kdo by byl řekl, že nějaký film bude mít pokračování lepší než 1. díl. Tady se to, aspoň dle mého, stalo. A hudba je ještě o něco lepší. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě je to blbé až hrůza, ale! Uvažme, že je to film určený pro nenáročné ženské publikum - s přihlédnutím k tomuto faktu se následně většina kritických výtek vůči filmu jeví nemístně. Náročnější divák bude samozřejmě zklamán, ale z tak špatné předlohy prostě dobrý film vzniknout nemohl - z hovna bič neupleteš, jak se říká! Jsou tam dva atraktivní mladí herci? Jsou. Odehrává se to v luxusním prostředí, do kterého se většina normálních lidí nikdy nedostane? Odehrává. Odpovídá Christian Grey prototypu muže, po kterém touží 80% žen? Odpovídá. Tak kde je jaký problém, haha. Mně osobně to třeba přišlo hodně nudné, zbytečně rozvleklé, protivně prolezlé product placementem (toto je snad první zahraniční film, kde jsem si PP nejenom všiml, ale vyloženě mě iritoval), soundtrack mě moc nebral, a ta zestárlá Kim Basinger tam je vyloženě trapas, ale prostě asi mám slabost pro Dakotu Johnson, a Jamieho Dornana jsem po Anthropoidu též začal uznávat, což je pro mě dostatečným důvodem - spolu se skutečností, že v kinech podle mě občas běží i horší filmy - proč nakonec hodnotit relativně velkorysými 2 hvězdami. Pokud má s tím filmem někdo takový problém, absolutně nechápu, proč na něj vůbec koukal. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak mám nakoniec pocit, že "Fifty Shades Darker" opäť nebude najhorším filmom roku. Minimálne je tu stále Resident Evil: The Final Chapter. Ale keď si to odmyslím, tak je to presne to isté, čo sme mali v minulom filme. Ak postery naznačovali, že by to mohlo byť trošku akčnejšie a nemali by sme tu už žiadne tajomstvá a žiadne pravidlá, tak dokonca mám pocit, že tento film je ešte nudnejší ako predošlý. A drží a nad priepasťou skutočne len minimálne. Balansuje na hrane, aby neskončil v priepasti odpadu. Ale myslím si, že nakoniec ho tam nepošlem. Okey, dialógy sú príšerné, herecké výkony sú mizernejšie, než naposledy, sexuálnych scénok v tomto filme je ešte menej, než sme ich mali naposledy a chémia stále nefunguje. Je to tak nasilu a nezaujímavé a nudné a otravné. Tak by som mohol definovať celkovo "Fifty Shades Darker." Dokonca mám pocit, že miestami je film úplne o tom istom. Je tu scénka, kde Anastasia bude opäť hovoriť Christianovi, že v ňom uvidela niečo, čo on chce zmeniť ako na konci minulého filmu. Je tu scénka s helikoptérou, ktorá nejde nikam. Máme tu ďalšieho týpka, ktorý chce pretiahnuť Anastasiu a bude to potom samozrejme ľutovať a samozrejme tento film musí skončiť trošku viac happyendom a musíme si priniesť padoucha, ktorý sa stopercentne bude chcieť pomstiť v poslednom filme. Ak ste fanúšikom kníh, tak vás môj názor zaujímať nebude. Ale nemyslím si, že je to romantické, nemá to napätie (a to to niektorí kategorizujú ako thriller), nevyvolá to žiadne emócie. Je to len prázdny film o tom, že dvojica chce spolu chodiť a to je všetko. Hotovo. A ja tento film ocením rovnako, ako som ocenil jeho predchodcu spred dvoch rokov. Hodnotenie: D- ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Velký podíl na tom, že Kim Basinger přijala roli Eleny Lincoln, měla její dcera Ireland. (Agatha)
  • Ve filmu je stejná scéna jako v Podnikavé dívce – klasice z roku 1988 s matkou Dakoty Johnson (Anastasia) Melanie Griffith v hlavní roli. Přichází těsně poté, co byla Ana povýšena v Seattle Independent Press, když řekla své nové asistentce Hannah (Ashleigh LaThrop), aby ji oslovovala křestním jménem a přinesla jí kávu, pouze pokud si ji dá pro sebe. „Zbytek vymyslíme za pochodu,“ říká také Ana. (Xanthe)

Související novinky

38. Zlaté maliny - výsledky

38. Zlaté maliny - výsledky

04.03.2018

Jako každý rok, i letos byly den před vyhlášením prestižních Oscarů rozdané jejich opaky - Zlaté maliny. Ceny za nejhorší filmy roku se předávaly v Los Angeles. Nejvíce cen, celkem čtyři, posbíral… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Kdy se vrátí Blade Runner a John Wick?

Kdy se vrátí Blade Runner a John Wick?

20.02.2016

Pokud máte rádi drsnější filmy, nejspíš vyhlížíte comeback Ricka Deckarda i Johna Wicka. První jmenovaný se vrátí pod dohledem Denise Villeneuvea (Zmizení, Sicario), a to 12. ledna 2018. Harrisona… (více)

Jak to vypadá s dalšími Padesáti odstíny?

Jak to vypadá s dalšími Padesáti odstíny?

13.11.2015

Pokračování letošního hitu o snovém miliardáři a jeho vysokoškolské "kámošce" samozřejmě budou. Studio Universal je potvrdilo už dávno, doteď ale nebylo jasné, jak přesně se dají dohromady. Premiéra… (více)

Reklama

Reklama