Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokud si myslíte, že vstupem do manželství pro Anastasii (Dakota Johnson) a Christiana (Jamie Dornan) končí veškerá legrace a že legendární Červenou mučírnu předělají na dětský pokoj, nemůžete se víc mýlit. Vynalézavost a fantazie novomanželů nezná mezí, zvlášť když je díky Christianově pohádkovému bohatství opravdu nemusí nic limitovat. Ana se však nechce stát manželkou uvězněnou ve zlaté kleci a je rozhodnutá pokračovat v úspěšně rozjeté kariéře knižní redaktorky, což Christian snáší se skřípěním zubů. Rostoucí emancipace jeho ženy se však záhy stane „bezpečnostním rizikem“, protože z minulosti se vynoří bývalý Anin kolega Jack Hyde, který má s oběma nevyřízené účty a pro pomstu je schopen udělat cokoliv. Jenže Anastasia už dávno není ta rozklepaná studentka, jež má napsat rozhovor s miliardářem, ale čím dál sebevědomější paní Greyová, která ví, že i svoboda může mít až padesát odstínů, a o žádný z nich nechce přijít – Jacku Hydeovi a dokonce i manželovi navzdory. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (225)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Teď budu asi zřejmě ukamenovaná, ale tohle je můj názor, za mě nejlepší film z celé série odstínů. Je tam sex, napětí romantika, naivita a i červená místnost. Pro někoho klišé, pro mě super odpočinkový film, u kterého jsem se zasmála, klepala si na čelo, i jsem si poplakala. Celá série je určená převážně pro ženský a ty se v tom budou vyžívat nejvíce, já bych život, který ve filmu má Anastázie brala hned, vždyť kdo by odolal těm psím očím Jamieho Dornana? ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, nuda... Chlap je pořád divnej a nezachrání ho ani miliardy, ani dokonalej zadek (ten je jedinej důvod, proč si pustit i třetí díl). Ženská je ještě divnější. Záliby v šukání má každý chlap a očividně o peníze ji taky nejde, tak co na něm vidí? Příběhově je to nejslabší díl i když první dva si už nepamatuju. Byla bych ochotná přihodit hvězdu, kdyby při hrátkách se zmrlinou ji tam tu lžičku vrazil, ale na to autorka i scénáristi asi neměli koule :o) A co ten závěr? To jako fakt? ()

Reklama

Hees 

všechny recenze uživatele

Tretí diel je bohužiaľ, ako keby na silu a podľa mňa kvalitu dvojky ani zďaleka nedosahuje (čo je divné, že tu má hodnotenie 55 a dvojka o dosť nižšie). Poďme sa teda pozrieť na hlavné neduhy a problémy tretieho dielu, ale ešte predtým si môžeme jasne povedať, že herecké výkony sa zlepšili a už naďalej nie sú problémom. Najväčší problém je príbeh a to, že sa tu nekladie na nič dôraz v príbehu sa totiž dejú dosť dôležité veci, ale z drámy sa stáva viac detektívka a sled za sebou nasledujúcich zle usporiadaných scénok, kde dokonca hlavné korenie tohto príbehu a to SEXuálne scény sú absolútne trápne nemajú náboj a ani nič čo sa v príbehu deje, kde v dvojke boli načrtnuté oveľa dôležitejšie veci a séria sa stávala viac psychologickou tu je ponížená a tiež veľmi nekvalitne a prvoplánovo sa jednotlivým postavám dodáva hĺbka. Ak sa niečo v príbehu deje tak sa deje raz a potom, ako keby sa zabudne a ideme ďalej, aby sa tam spomenulo všetko a mohli sme vydať film pre plné kino ...scenáristická fraška bez hĺbky? Som veľmi sklamaný lebo dvojka aspoň nejako dávala zmysel a trojka je vlastne len pre fanúsikov knihy a rozhodne ani zďaleka nie dobrý film. ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Nechce sa mi písať tri komentáre, tak celú trilógiu zhrniem do jedného. Knihy som nečítala, ale filmy som si zo zvedavosti pozrieť chcela. Jediné, čo sa mi páčilo bolo, že v tretej časti Ana konečne začala byť trošku viac asertívnejšia, lenže nie dosť silná na to, aby sa vedela vymaniť z toxického vzťahu. Páčili sa mi asi 2 scény z celej trilógie, ale to je dosť málo vzhľadom na enormný oššiaľ. Ak opomeniem trápnosť dialógov, akože "thrillerová" inštrumentálna hudba a trápne scény, tak celá trilógia je veľmi problémová v jej podstate. Šokuje ma, že týranie sa romantizuje, a že veľké percento žien to ako týranie ani nevidí. Stalking, majetníctvo, žiarlivosť, posadnutosť, manipulácia, výbušnosť. Mýlila som sa, je to ešte horšie, omnoho desivejšie. V skutočnom svete by takýto príbeh putoval do Investigation Discovery ako varovný príbeh, nie do kín pred ženské publikum. Jediný dôvod, prečo Christian dostal u ženských čitateliek priepustku je to, že je bohatý a pekný. Kebyže bol vykreslený inak, tak by bol označený za úchyláka so súdnym zákazom priblíženia sa, prinajmenšom. Z čoho sa dostávam do ďalšieho bodu, a to, že príbeh ďalej propaguje stereotyp žien, že ženy chcú miliardárov a supermodelov za partnerov, ktorí ich budú obletovať drahými vecami. Ako ženu ma to dosť uráža. Ďalším mojim bodom je neslávne známa "bdsm" linka. Keď samá bdsm komunita zavrhuje dané dielo, tak je to neprehliadnuteľný signál toho, že autor tomu vôbec, ale vôbec nerozumie. Absentuje správna bdsm etiketa, respektíve sa aj to málo porušuje. A propaguje sa mýtus o tom, že ľudia, ktorí praktizujú bdsm sú takí kvôli nejakej traume, a že sú to psychicky choré a zlomené bytosti. Ale čo už o tom môže vedieť žena v strednom veku, ktorá si písaním o svojich fantáziách pomáha prekonať krízu stredného veku. Úprimne, nerozumiem tomu, ako sa z tohto stal taký fenomén. Niečo som o tom čítala, že veľkú úlohu zohrával marketing, čo sa týka titulnej obálky, popularita fan-fikcie a e-kníh. Ale čo sa príbehu týka, tak nechápem. Toto sa môže páčil len ženám, čo okrem vanilky nevideli ani nepočuli o ničom inom, a pre ktoré je násilnícky vzťah úplne neproblematický (zrejme si takými vzťahmi aj prešli a nevideli na nich nič problémové). Jediné pozitívum tejto celej trilógie vidím v tom, že vzniklo pár dobrých pesničiek. Inak ľutujem ženy, pre ktoré bolo toto vstupná brána do bdsm sveta. I keď, im to na jednej strane zrejme pomohlo sa o sebe dozvedieť niečo, o čom nevedeli, no na druhej strane vzrástol počet ľudí, ktorí utrpeli zranenia práve kvôli tomu, že sa snažili replikovať scény a poriadne si to nenaštudovali. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Dějově zábavnější než druhý, což je vedle vytříbeného vizuálu asi jediné plus. Člověk se vlastně dobře pobaví, ale spíše na účet filmu, než jím samotným. Do stopáže se toho evidentně Foley snažil napěchovat co nejvíce, takže dost zanikají dějové linie a skáče se ze scény na scénu. Hudba dobrá, výkony úsměvné, nejméně. A naprosto vůbec tomu nesedí ta tragická stylizace do "akčního thrilleru." ()

Galerie (107)

Zajímavosti (12)

  • Severoamerické tržby byly 100,4 milionu dolarů, celosvětové pak 372 mil. (NIRO)
  • Pro scénu na líbánkách, která se odehrávala u francouzského Louvru, byla celá oblast pro natáčení uzavřena. Režisér prohlásil, že tak chtěl docílit efektu jako kdyby Christian (Jamie Dornan) pro Anastasii (Dakota Johnson) koupil celou Paříž. (Sydonai)
  • Kim Basinger se jako Elena Lincoln objeví pouze v prodloužené verzi filmu a jen ve dvou krátkých nemluvených scénách. (Agatha)

Související novinky

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Jak to vypadá s dalšími Padesáti odstíny?

Jak to vypadá s dalšími Padesáti odstíny?

13.11.2015

Pokračování letošního hitu o snovém miliardáři a jeho vysokoškolské "kámošce" samozřejmě budou. Studio Universal je potvrdilo už dávno, doteď ale nebylo jasné, jak přesně se dají dohromady. Premiéra… (více)

Reklama

Reklama