Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokud si myslíte, že vstupem do manželství pro Anastasii (Dakota Johnson) a Christiana (Jamie Dornan) končí veškerá legrace a že legendární Červenou mučírnu předělají na dětský pokoj, nemůžete se víc mýlit. Vynalézavost a fantazie novomanželů nezná mezí, zvlášť když je díky Christianově pohádkovému bohatství opravdu nemusí nic limitovat. Ana se však nechce stát manželkou uvězněnou ve zlaté kleci a je rozhodnutá pokračovat v úspěšně rozjeté kariéře knižní redaktorky, což Christian snáší se skřípěním zubů. Rostoucí emancipace jeho ženy se však záhy stane „bezpečnostním rizikem“, protože z minulosti se vynoří bývalý Anin kolega Jack Hyde, který má s oběma nevyřízené účty a pro pomstu je schopen udělat cokoliv. Jenže Anastasia už dávno není ta rozklepaná studentka, jež má napsat rozhovor s miliardářem, ale čím dál sebevědomější paní Greyová, která ví, že i svoboda může mít až padesát odstínů, a o žádný z nich nechce přijít – Jacku Hydeovi a dokonce i manželovi navzdory. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (225)

Sany33 

všechny recenze uživatele

Ja osobne som túto trojicu filmov prijal veľmi pozitívne. Romantická komédia s trošku narušenou psychikou hlavného dominantného hrdinu. Nerobme z toho nič viac, ani nič menej. Nie je to trauma, akú si nosí v army ruksaku Johnny Rambo, ale našťastie ani fetišový ples v jaskyni Brucea Waynea. Ženy aspoň začali opäť snívať nad princom z dobrej rodiny so skalopevnými zásadami a záľubou v trošku tvrdšej romantike. Mierne nereálne očakávania, ale možno zároveň návod pre nás chlapov, ako byť džentlmenom a jednať so ženami v rukavičkách. S venušinými guľôčkami ju napokon Christian doviedol až k oltáru. Za mňa Win Win. Ešte aj tie všade znejúce popiny od Rity Ory a Ellie Goulding sú dostatočne kvalitné. Foley odviedol vyvrcholením trilógie nadpriemernú remeselnú prácu, čo aktuálne potvrdzujú kasové úspechy po celom svete. 55% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Řada nešťastných příhod nejhoršího bodyguarda všech dob. Mezi zábavnější zjištění patří skutečnost, že se dějové drobky definitivně srazily na lekce z architektury a pár céčkových výstupů zhrzeného nápadníka, mezi ta smutnější potom spadá šok z toho, že to v odstínovém nesmyslu nesluší ani takové krásce, jakou vždy byla Arielle Kebbel. Slepá ulička literárních adaptací je konečně ve svém finále a já doufám, že se k ní nikdy nikdo nevrátí. ()

Reklama

higuain 

všechny recenze uživatele

Potřetí stejná pohádka. Něco tak obsahově prázdnýho se opravdu jen tak nevidí. Zápletka celý trilogie by se v pohodě vešla do jednoho filmu a i tak by to bylo moc dlouhý. Na hercích je vidět, že už se nemůžou dočkat, až tenhle brak budou mít za sebou, i když při pohledu na jejich výkony se obávám, že na víc ani nemají. A ta jakože thrillerová zápletka v závěru? Ta je snad ještě komičtější než všechno ostatní. A to je co říct. ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Nechce sa mi písať tri komentáre, tak celú trilógiu zhrniem do jedného. Knihy som nečítala, ale filmy som si zo zvedavosti pozrieť chcela. Jediné, čo sa mi páčilo bolo, že v tretej časti Ana konečne začala byť trošku viac asertívnejšia, lenže nie dosť silná na to, aby sa vedela vymaniť z toxického vzťahu. Páčili sa mi asi 2 scény z celej trilógie, ale to je dosť málo vzhľadom na enormný oššiaľ. Ak opomeniem trápnosť dialógov, akože "thrillerová" inštrumentálna hudba a trápne scény, tak celá trilógia je veľmi problémová v jej podstate. Šokuje ma, že týranie sa romantizuje, a že veľké percento žien to ako týranie ani nevidí. Stalking, majetníctvo, žiarlivosť, posadnutosť, manipulácia, výbušnosť. Mýlila som sa, je to ešte horšie, omnoho desivejšie. V skutočnom svete by takýto príbeh putoval do Investigation Discovery ako varovný príbeh, nie do kín pred ženské publikum. Jediný dôvod, prečo Christian dostal u ženských čitateliek priepustku je to, že je bohatý a pekný. Kebyže bol vykreslený inak, tak by bol označený za úchyláka so súdnym zákazom priblíženia sa, prinajmenšom. Z čoho sa dostávam do ďalšieho bodu, a to, že príbeh ďalej propaguje stereotyp žien, že ženy chcú miliardárov a supermodelov za partnerov, ktorí ich budú obletovať drahými vecami. Ako ženu ma to dosť uráža. Ďalším mojim bodom je neslávne známa "bdsm" linka. Keď samá bdsm komunita zavrhuje dané dielo, tak je to neprehliadnuteľný signál toho, že autor tomu vôbec, ale vôbec nerozumie. Absentuje správna bdsm etiketa, respektíve sa aj to málo porušuje. A propaguje sa mýtus o tom, že ľudia, ktorí praktizujú bdsm sú takí kvôli nejakej traume, a že sú to psychicky choré a zlomené bytosti. Ale čo už o tom môže vedieť žena v strednom veku, ktorá si písaním o svojich fantáziách pomáha prekonať krízu stredného veku. Úprimne, nerozumiem tomu, ako sa z tohto stal taký fenomén. Niečo som o tom čítala, že veľkú úlohu zohrával marketing, čo sa týka titulnej obálky, popularita fan-fikcie a e-kníh. Ale čo sa príbehu týka, tak nechápem. Toto sa môže páčil len ženám, čo okrem vanilky nevideli ani nepočuli o ničom inom, a pre ktoré je násilnícky vzťah úplne neproblematický (zrejme si takými vzťahmi aj prešli a nevideli na nich nič problémové). Jediné pozitívum tejto celej trilógie vidím v tom, že vzniklo pár dobrých pesničiek. Inak ľutujem ženy, pre ktoré bolo toto vstupná brána do bdsm sveta. I keď, im to na jednej strane zrejme pomohlo sa o sebe dozvedieť niečo, o čom nevedeli, no na druhej strane vzrástol počet ľudí, ktorí utrpeli zranenia práve kvôli tomu, že sa snažili replikovať scény a poriadne si to nenaštudovali. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Vyvrcholení je tady! Závěr trilogie Padesáti odstínů nesoucí dodatek svobody dorazil do kin a ostudu předchozím dílům rozhodně ostudu nedělá. Nebudu to dlouho vysvětlovat a řeknu prostě jenom to, že mám trilogii Padesáti odstínů hodně rád. A to dokonce tak, že předchozí 2 části u mně mají obě za 5 z 5. Trojka však dle mně přece jenom na těch 5 hvězd nedosáhne. Alespoň to tak vidím po prvním shlédnutí. Trojka je podle mně slabší kvůli několika věcem: Christian Grey který v předchozích dvou částech připomínal takového sociopata je už spíše poklidným chlapíkem který sice není dokonalý ale ne tak nedokonalý jako v předchozích 2 dílech. Pořád má co hrát ale už ne tak jako předtím. A tím, že je vztah Christiana a Anastazie klidnější se ztratí ta nevyrovnanost mezi těmi dvěmi. Naštěstí má ale ten film divočejší tempo a v podstatě nedrhne respektive nezpomaluje. Několikrát jsem se od srdce zasmál a ne kvůli tomu, že by to bylo směšné ale protože to opravdu bylo vtipné. Johnson a Dorman si na sebe už zvykli takže ta chemie mezi nimi také funguje líp. Nenuceně se to dá opravdu užít. Není to ani kontroverzní revoluce ani nudná báchorka. Je to prostě jenom povedený závěr trilogie kterou by podle mně mělo více lidi docenit. Což není na škodu ale také to není úplný převrat. Uvidíme jestli toto v Holywoodu něco překoná. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (12)

  • Pro scénu na líbánkách, která se odehrávala u francouzského Louvru, byla celá oblast pro natáčení uzavřena. Režisér prohlásil, že tak chtěl docílit efektu jako kdyby Christian (Jamie Dornan) pro Anastasii (Dakota Johnson) koupil celou Paříž. (Sydonai)
  • Natáčanie filmu trvalo 103 dní. (ČSFD)

Související novinky

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Jak to vypadá s dalšími Padesáti odstíny?

Jak to vypadá s dalšími Padesáti odstíny?

13.11.2015

Pokračování letošního hitu o snovém miliardáři a jeho vysokoškolské "kámošce" samozřejmě budou. Studio Universal je potvrdilo už dávno, doteď ale nebylo jasné, jak přesně se dají dohromady. Premiéra… (více)

Reklama

Reklama