Reklama

Reklama

Krampus: Táhni k čertu

  • Česko Táhni k čertu! (více)
Trailer 1

Kdo se nikdy nebál, že ho na Mikuláše odnese čert, ten ať hodí vánoční ozdobou. A to jste přitom nenarazili na nejstrašlivějšího z pekelníků, na Krampuse. Temný protipól všech vlídných symbolů údajně nejkrásnějších svátků v roce dokáže spolehlivě vyděsit nejen děti, ale i nevěřící dospělé. K tomu, aby se vám zjevil a strčil vás do pytle, přitom stačí tak děsivě málo. Puberťák Max žije v obyčejné rodině, kde jsou vztahy a emoce jako na houpačce, tedy chvíli nahoře, chvíli dole. Aktuálně jsou u bodu mrazu, protože se blíží poněkud vypjaté období Štědrého dne a navíc na svátky dorazila rodina máminy (Toni Collette) sestry (Allison Tolman), která patří k trochu jinému civilizačnímu okruhu, diplomaticky řečeno. Místo klidu a míru proto v téhle rodině vypukne peklo, na což Max velmi nešťastně reaguje prohlášením, že by Vánoce nejraději zrušil. V tu chvíli začne venku zuřit sněhová vánice, po které už nic nebude, jako bylo dřív. Nejen že přestane jít elektřina a nedá se nikam dovolat. Za okny jejich domu se začnou zjevovat děsivé stíny, které získávají čím dál děsivější kontury. Krampus vytáhl v čele armády monster potrestat ty, kteří zavrhli Vánoce. Místo svařáku začne téct krev. A nikdo netuší, jak to zastavit. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (430)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Tak jo Krampusáku uzavřeme dohodu, já potáhnu k čertu a ty potáhneš do prdele a už nikdy mi nevlezeš na exterňák, domluveno? A tu "rolničku" si strč do prdele místo Venušiných kuliček já Ti na ní seru...Tááákže jak jsem se těšila na hororovou komedii tak mě místo toho čekalo, jak těm z vás, co jsou bystřejší došlo, pořádný zklamání. Mělo mě varovat, že MikeCool dal 4* (ahoj Majkííí :-D ) no trapně jsem věřila, že se jednou shodnem. Ani pitchu !! Krampus by mohl být velmi dobrá hororová komedie kdyby byl vtipnej a hororovej. Buddhožel, tyto dva, pro hororovou komedii celkem zásadní, atributy nemá a tak jsem sledovala jak se jedna velká tupá americká rodina brání Krampusákovi a jeho perníčkům, skřítkům, plyšovému méďovi a podobným úchylným sračkám co nebudí ani strach, ani smích. Fandit nešlo nikomu. Krampus je tak záhadnej že za první hodinu a čtvrt filmu ukáže svou hrbatou siluetu a kopyta, jinak hovno. Na konci se ukáže v celé své kráse a ... HM ... takže tomuhle fandit nebudu, co klaďáci? Stará babka - nezájem, dvě holky co vypadaj jak odporný vyžraný bábochlapi - sejměte je, vypatlanej ukrkanej tlustej debil co je jejich bráška - sejměte ho, jejich postižený rodiče aneb klasičtí vidláci - sejměte je, mimino - nezájem, pes - svačina, celkem hezká holka z té o kapku chytřejší rodiny - neukáže kozy, nezájem, její mladší bráška co za všechno nechtěně může - nudař, jeho rodiče - matka zamindrákovaná - nezájem, tatík jedinej méně tupej, ale i tak...je mi u prdele...Tak kdo nám zbývá? Věčně vožralá sprostá teta kterou všichni nesnášej - Jooo borko ty seš moje buchta, hvězdu za Tebe. Není tam krev, není tam vzrušení, není tam sranda není tam nic a tak celkově mě to sralo... ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Moderní "ty-ty-ty" pohádka, jejímž cílem je poukázat na zprofanovanost Vánoc. Toho tvůrci zdárně dosahují hlavně otravnými postavami, mezi kterými se divák předhání ve vybírání, koho nechat zaklepat bačkorama jako prvního. Samotné bu-bu-bu je moc pěkné a nápadité, jenže pro hororáře příliš light, takže v tomto smyslu je cílovka podtržena hned dvakrát, což je pro mě ve výsledku a v měření s očekáváními docela zklamáním. Upřímně jsem celkem rád, že jsem si tímto filmem nenechal nahlodnout v čas, pro který je určen, na dospělého to nemá ten správný efekt. Ale kvalita tam je, za podívaní Krampus stojí. 75% ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Přízvisko komedie u tohoto titulu vážně sedí. Všechno od obsazení, rádoby vtípků a nepovedených efektů je jednou velkou komedií. Nenašel jsem nic, co by mě na tomto snímku vážně vyděsilo. Vždyť i samotná postava Krampuse je prostě k smíchu. A když se film na konci pokouší o nějaký hlubší přesah, je vymalováno. Tohle mohl být solidní horor s Vánoční tématikou, nicméně, jak už v tomto žánru bývá zvykem, se jedná o další zcela promarněný potenciál. Gratuluji. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na vánoční svátky se většinou těším, protože konečně nastal čas si po náročné celoroční dřině trochu odpočinout, nasát vánoční atmosféru, nacpat se k prasknutí a užít si pár dobrých filmů (které během roku schválně v televizi opomíjím, přestože běží pořád dokola). Zvláště pak filmy s vánoční tématikou a nemusí jít nutně jen o komedie. Hororový žánr má taky slušnou zásobu vlastních „výrobků“, takže se je rozhodně na co dívat. V případě Krampusu se mi však nechtělo čekat a rozhodl jsem se podívat na něj o něco dřív. Zapříčinil to menší boom v mém okolí, z něhož se ozývali vesměs pozitivní ohlasy. Od Doughertyho jsem toho zatím moc neviděl, takže jsem neměl ani nejmenší ponětí, jestli to bude stát skutečně za to. No a popravdě na mě tímto filmem moc velký dojem neudělal. Není to sice vyloženě špatné, ale přece jenom jsem si od toho sliboval mnohem víc. Zvláště když postava Krampuse představuje v rakouském a jihoněmeckém folklóru průvodce sv. Mikuláše – tedy našeho čerta, který pojídá zlobivé děti. Skvělý námět, který ještě není vůbec okoukaný, jenže jeho provedení už značně pokulhávalo. Zvláště fakt, že se na obrazovce mockrát neohřál a vždy se objevil jen na nepatrnou chvilku, mi vadil asi nejvíc. Mnohem více prostoru dostali jeho pomocníci a ruku na srdce, nebýt těch oživlých perníčků, dopadlo by to asi katastrofálně. Plyšový medvěd, zlí skřítkové i ono sněhové monstrum – nic moc. 50% ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Takový mírnější horůrek bez stříkající krve, to je pro mě ideální. Začátek filmu vypadá jako normální vánoční film, kdy se sejde celá rodina, která se moc nemusí a musí to ty 3 dny spolu přetrpět. Pak se ovšem začnou dít záhadné věci, mizet lidé a rodinka pochopí, že tohle nebudou ty Vánoce, na které jsou zvyklý. Film se mi líbil, herci byli sympatičtí, příšery také povedené. Konec musím také pochválit, protože to není ten tradiční konec, na který jsme zvyklý, tady to skončí jinak než čekáme. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Před oficiálním uvedením do kin nebyl film promítán filmovým kritikům. (HellFire)
  • Úvodní scéna byla natočena za jeden den v obchodním domě na Novém Zélandě. (HellFire)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama