Reklama

Reklama

BoJack Horseman

(seriál)
  • USA BoJack Horseman
Trailer 2
USA, (2014–2020), 33 h 27 min (Minutáž: 25–27 min)

Hudba:

Jesse Novak

Hrají:

Will Arnett, Alison Brie, Amy Sedaris, Paul F. Tompkins, Aaron Paul, Minae Noji, Aisha Tyler, Olivia Wilde, Patton Oswalt, J.K. Simmons, Kristen Schaal (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(77)

Seznamte se s nejoblíbenějším koněm ze sitcomů 90. let, jen o 20 let později. Sice je to bručoun, ale srdce má z... no ze zlata přímo ne, ale něco na ten způsob. Z mědi? (Netflix)

Recenze uživatele Ouwen k tomuto seriálu (3)

Série 2 (2015) (S02) 

Nespočet easter eggů, punch-linů a vtipného wordplaye. Svět LA v Bojackovi je živej, pestrej a není v něm ani chvilka nudy. Nechybí ani plno detailů, kdy jsem si kupříkladu dal pauzu, abych si přečetl internetový článek v seriálu, co se tam objeví na vteřinu a takovejch momentů bylo fakt hafo. Postavy jsou skvostně propracovaný, komplexní a i samotnej Bojack umí nadchnout, ale potom i solidně nasrat. Jeho život je dost nahnutý a ačkoliv tvůrci ještě moc netlačí na pilu, každej moment kdy něco podělá, ve mě vyvolal úzkosti. Co je nejlepší na tom všem, tak že je zde obří prostor pro vývoj příběhu, osudovost, charaktery a kariérní postupy, takže pochybuju, že se další série zacyklí do nudy. Bojack Horseman je absolutně nedoceněný skvost. ()

Série 3 (2016) (S03) 

Je to tak. Bojack je plnohodnotné, komplexní, detailní a živé univerzum. Tvůrci maj tak propracovaný charaktery, že i občas nestíhám hltat veškeré ty perfektní dialogy. Situační humor se zvířatama je pořád na té nejvyšší úrovni, vtipné jsou i expresky během toho, když se vysílaj zprávy, nemám zde pocit prázdnoty a hluché místa absentují, protože tvůrci maj vymakaný aj kulisy, ve kterejch se odehrávaj dialogové přestřelky. Ikonickej díl pod vodou, kde absentují dialogy, působil na mě až meditativně, díky skvělému soundtracku. Seriál mě nadále i drtí po emocionální stránce a diváka nechá vyžrat i v tom nejmenším průseru. Při sledování Bojacka nemám pocit, že by mi něco chybělo. ()

Série 4 (2017) (S04) 

Tak tentokrát se mnou scénárista Waksberg totálně vymetl. Naprosto fenomenální, komplexní a promakaný po všech stránkách. Opakuju se, ale tentokrát je to jinej level. Už tim, jak člověk musí dávat pozor během intra, které odpovídá tomu, jak se příběh odvijí. Veškeré dialogy jsou něčim důležité pro následné další díly, tuna twistů, které mi zas ukážou věci z jiného pohledu, místy tak depresivní až jsem nedýchal a ten happyend mě donutil vyprsknout slzy štěstí. Já si snad nepamatuju, kdy jsem se cítil šťastně za fiktivní charakter jen tim, že se usměje. Tvůrčí tým miluje tuhle show, pečuje o to a divákovi daj stoprocentní prožitek. Bojack je absolutní tahoun peletonu na seriálové tvorbě a nemá žádnou konkurenci. Fakt vám kurva závidím, všem těm, kteří s Bojackem teprve začnou. Replaybilita díky tomu množství detailů je neotřesitelná, nechybí ani stále perfektní situační humor a Rami Malek v jedné show s Aaronem Paulem? Masakr. Co víc si můžu já, náročnější fanoušek přát... ()

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Reklama

Reklama