Reklama

Reklama

BoJack Horseman

(seriál)
  • USA BoJack Horseman
Trailer 2
USA, (2014–2020), 33 h 27 min (Minutáž: 25–27 min)

Hudba:

Jesse Novak

Hrají:

Will Arnett, Alison Brie, Amy Sedaris, Paul F. Tompkins, Aaron Paul, Minae Noji, Aisha Tyler, Olivia Wilde, Patton Oswalt, J.K. Simmons, Kristen Schaal (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(77)

Seznamte se s nejoblíbenějším koněm ze sitcomů 90. let, jen o 20 let později. Sice je to bručoun, ale srdce má z... no ze zlata přímo ne, ale něco na ten způsob. Z mědi? (Netflix)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (145)

Oralfabet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Občas natolik zdrcující, až člověk zapomene, že sleduje příběhy animovaného koně. Mistrovské dílo, které zraje s časem a od nejistého rozjezdu se asi okolo třetí série dostane do pozice pravděpodobně jediného animovaného seriálu, který může konkurovat Rickovi a Mortymu. Mr. Peanutbutter je ten nejsympatičtější psí idiot, kterého jsem kdy viděl a jeho a Toddovi nápady jsou vždy naprosto geniální. Hooray! ()

P.L.U.C.K. 

všechny recenze uživatele

Chápu, že většina (včetně mě) si od tohoto koňáka podle anotací slibují humor aka Family Guy nebo Morty and Rick. I když se občas objeví, tak zjišťujeme, že to není tento typ seriálu, ale ani žádného podobného. Ze začátku jsou nám informace nejasné a v seriálu se ztrácíme. Postupem času však zjistíme jakou bohatou komplexnost nám nabízí. Ne nadarmo má první série na Metacritic hodnocení 59 a druhá 90. A na tomto portálu si i zaslouženě získal sedmou příčku za nejlepší seriál za rok 2015. ()

Reklama

SimpanzJi 

všechny recenze uživatele

Tenhle netflix seriál je fakt super. Hlavně, co se týče animace, ta je fakt na dobré úrovni. Dalším plusem jsou fakt super vtipy, a celkově scénář. A dost dobrý stěry: "Prosíme účet, prosím," "Vždyť jsme si ani neobjednali". To mě dostalo. Úvodní znělka seriál BoJack Horsemana měla mimo jiné skvělou hudbu. Teď ale ke znělce seriálu Horsin´ Around (Koniny) - Malí sirotci, raz, dva tři. Začne se zpívat a potom už to jede. Taky mě zaujalo, že postavy, které nějak ovlivňují děj, jsou znázorněny jako zvířata. Zato postavy, které jsou "komparz", jsou normální lidé. Mezi mé nejoblíbenější postavy patří bezesporu pan PeanutButter. Celkově dost povedený seriál. 25. 10. 2015 ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

1. serie: Vubec nejde o komedialni rachandu, jako u vetsiny animovanych serialu. Jde o dospely animak, kde se nedela rozdil mezi konem, clovekem nebo tarantuli, kde se dospelacka temata podavaji s obdivuhodnym humorem a kam se v druhe puli vkrada silna depresivni nalada. Hodne originalni a zatim neokoukany pocin za ***** ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

In this terrifying world, all we have are the connections that we make. I navzdory notně rozpačitému rozjezdu, kdy si to hledá ksicht a humor se často láme přes koleno, se z toho postupně vyklube (od šestého dílu první série jde kvalita nahoru, ale onen kultovní/kvalitativní status „must see“ si to vysloužilo až od jejího závěru dále), černý kůň (ha ha ha) mezi animovanými seriály určenými výhradně pro dospělého neupjatého diváka, který neočekává, že mu tvůrci budou servírovat to samé v bleděmodrém epizodu za epizodou, sérií za sérií. Humor tu sice je (značně specifický, stavícím na hláškách, necpaný do popředí a díky absurdnosti toho všeho rozhodně ne pro každého) v množství větším než velkém, ale první housle hraje dramatická linie, která nebere ohledy na nikoho; tedy ani na postavy a rozhodně ne na diváka. Má to souvislý děj a plně to stojí na vývoji všech charakterů. Nastavují se satirická společenská zrcadla a celé je to spojeno každodenním přežíváním vyhořelého kdysi slavného narcistického koně (I´m not always the best at being not terrible.) s nepěknou krizí středního věku, který pro cynickou hlášku nikdy nejde daleko, je tak trochu nihilista se sklony k depresi, úzkostem a alkoholismu, sebezničující náturou a neutuchající zoufalou niterní touhou po uznání/přijetí. A to tak dobře (a mnohem lépe než třeba takové Californication/Koalafirnication či Mad Meni, ke kterým to má nejen hlavní postavou zdaleka nejblíže), že je třeba bez jakékoli nadsázky mluvit o regulérní (a především zdařilé) quality TV spíše než o komediálně-satiristické skopičině (což nemyslím jako urážku, naopak) typu Ricka a Mortyho. Nic jiného v historii televize nespojuje tak umně absurdní (meta)humor s brutální nepěknou upřímností o vztazích nás všech. Navíc jde (i díky kongeniálnímu dabingu) o vůbec nejemotivnější seriál současnosti (konkurovat můžou snad jedině Leftovers); ano, jsou to emoce veskrze posmutnělé, plné nepříjemných pravd co nikdo nechce slyšet, nenaplněných snů, nikdy nevyřčených vět, depresivní, alkoholem opojené, ovšem vždy a v každém momentě do morku kostí reálné a ze života. Ano, i toho vašeho. A čert vem že jsou to emoce zprostředkované skrze animovanou antropomorfní zvěř. | S1: 4/5 | S2: 5/5 | S3: 5/5 | S4: 5/5 | S5: 4/5 | S6: 5/5 | ()

Galerie (392)

Zajímavosti (255)

  • V Bojackově pokoji se nachází kniha s názvem „Of Mice and other Mice“. Jedná se o referenci na knihu s názvem „Of Mice and Men“ od amerického spisovatele Johna Steinbecka. (Shizle)
  • Pri prepisovaní scenára Bojack Horseman Show pán Bojack navrhuje, aby zakaždým, keď vstúpi do miestnosti, jeho postava povedala: "What's up bitches?" Ale nie preto, že je to strašné. Postava Mac zo seriálu It's Always Sunny in Philadelphia (2005) často pri vstupe do miestnosti hovorí to isté. (Pat.Ko)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Reklama

Reklama