Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bob Ford (John Ireland) zavraždí svojho najlepšieho priateľa Jesseho Jamesa (Reed Hadley), aby získal milosť, a svoju priateľku, ale sužuje ho vina a znechutenie zo seba... (westerns)

Recenze (7)

Toj 

všechny recenze uživatele

Zřejmě se nejedná o western v pravém slova smyslu... Je to spíš takové okno do duše jednoho člověka, který zradil a potýká se s následky.. Každopádně nesmírně vydařený počin... Miluji scénu, kdy hudebník v hospodě zpívá píseň o zbabělém Robertu Fordovi nevědomky před Robertem Fordem ;) ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Výborný psychologický portrét vraha Jesseho Jamesa (do bodky súhlasím s tým, čo napísal predo mňou užívateľ raroh). Sústreďuje sa na vykreslenie profilu postáv nie cez dialógy, ale predovšetkým poukázaním na ich konanie a výrazy. Dej sa valí ako divá rieka, hluché miesta sa skvelému debutu Samuela Fullera vyhli na sto honov. To, koniec-koncov režisér suverênne preukázal ďalšou tvorbou. Mimochodom, zachytili ste v pomerne veľkom množstve adaptácií jesse jameovského osudu niekedy mená ako Shakespeare alebo Aristoteles? Pretože práve v tomto filme tie mená odznejú. Obe. ()

M.E.J.L.A. 

všechny recenze uživatele

Výjimečný Fullerův debut zobrazuje události těsně před a po vraždě Jesseho Jamese Robertem Fordem. Slavný americký kritik Andrew Sarris jej kvůli intenzivnímu užívání detailních záběrů přirovnává k Dreyerovu Utrpení Panny Orleánské. Výborně vygradovaný film bez hluchého místa. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o žádné westernové tajtrlíkování s pistolkama. Tohle je vážná věc a vážnej film, kterej má svou hloubku a skvěle napsanej příběh i hlavní postavu Boba Forda a také velmi příjemnou stopáž. Jsem trochu na vážkách, jestli nemám dát plný počet, ale zůstanu trochu při zemi. Chtělo by to trochu víc scén jako ta, kde se Bob střetne v baru s muzikantem anebo jako ta závěrečná. Ty měly fakt sílu. ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Po přečtení těch čtyř komentářů,by si člověk mohl myslet,že tohle bude něco víc než jen trapně afektované ''herectví'' z minulého tisíciletí,zromantizovaná blbost (tak ona v tom byla láska..) a western jak když střelí.Tak to by se teda šeredně spletl!A Kelly se jmenoval Edward! ()

Reklama

Reklama