Reklama

Reklama

Plukovnice britské armády Katherine Powell (držitelka Ceny Akademie® Helen Mirren) velí mezinárodní misi s cílem zajmout v Keni nebezpečné teroristy. Když však zjistí, že teroristé plánují sebevražedný útok, účel mise se rázem změní ze „zajmout" na „zabít". Na místo jsou povoláni američtí piloti s drony, ale ve chvíli, kdy se na bitevním poli objeví devítiletá dívka, se u pilota Steva Wattse (Aaron Paul, Perníkový táta) dostaví krize svědomí, která má za následek mezinárodní roztržku. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (270)

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak jak končil se sračkou Ender´s game,tak tady s dvouhvězdičkovou nudou pokračuje.Co se týče autenticity konání postav nevim co k tomu říct.Jestli to tak skutečně je,tak potěš koště.Sáhodlouhý okecávání jeden druhýho,v kanclu kopie Anděliky Merkelový,v plechový krabičce na sirky dva ubulený dementi,který zřejmě nikdy tváří v tvář válce nestanou,natož aby jim válka někoho vzala.Zase je pravda že opačný případy by nadělaly spousty škody,takže složitá věc.Co se týče filmu,kromě čistejch patnácti napínavejch minut je to slabota,vlekoucí se jako kolona na magistrále.40%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MUSÍTE STŘÍLET! V SÁZCE JE MNOHEM VÍC, NEŽ CO VIDÍTE NA MONITORU...“ /// Vojenská operace v přímým přenosu. Přípravy na zatčení nebezpečnejch osob v Nairobi, ve čtvrti plný lidí (a vojáků). Sledovací prostředky, odpovědnej důstojník, operační středisko a posádka dronu, kterej se má stát smrtící silou. Válečná situace se vyvíjí. Přesouváme se do Anglie. Sledujeme diskuze, dozvíme se o pravidlech zásahu, třeba kolik povolují civilních ztrát. Máme tady tři roviny – vojenskou, politickou a civilní. Byrokratická mašinerie, spojená se strachem učinit rozhodnutí. A nezaujatej(?) pohled na nevinný lidi, kteří to mají „zapár“. Moc hezký dilema. Překvapivě se najde prostor i pro akcičku (malou, ale emoční). A překvapilo mně, že na konci je těch otázek ještě víc. Zdržím se soudů. Jen by mě zajímalo, jestli by se ti potentáti takhle rozhodovali, kdyby se to odehrávalo v jejich zemi. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) V jistejch věcech mám jasno. 2.) Nevím, jaká je cena války. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

"V obydlené zóně jsou teroristé." "Jsou tam také lidé, co nejsou teroristé!" "Prověřte to!" "Se 100% jistotou tam všechny osoby nejsou teroristé, kvůli předejití větším ztrátám na životech civilistů je nutné okamžitě zahájit akci!" "Ověřte, jestli sud narvaný střelným prachem po zasažení hořlavinou vybuchne a zda nahodile letící úlomky stavby mohou někoho poranit!" - skrytě mimo mikrofon: "To by blbej neřek, debile." Do mikrofonu: "Ano pane, potvrzeno, střelný prach v kontaktu s hořlavinou exploduje a nahodile letící úlomky mohou někoho náhodně zranit či usmrtit." "Ověřte, že se v okolí nacházejí civilní osoby a žádejte o vyjádření kolegy z U.S.A., Marsu a Alfy Centauri." Mimo mikrofon: "Ověřoval jsem to před půl minutou, na Marsu řeší jen to, že zodpovědnost poneseme beztak my a na Alfě Centauri je jim to šumák." Oficiální hlášení: "Provedu! Ověřeno! Osoby se nacházejí, ze všech koutů planet a galaxií máme souhlas k akci." Strašně důležitá ženská kérující do všeho k veliteli akce: "Už ani mě nenapadá, co čeho bych ještě tupě vrtala, ale pokud to dopadne špatně, budu pohoršená. Špatně je, i kdyby si tam někdo zlomil nehet." Velitel akce: "Zahajte útok!" Nahodile letící úlomky nahodile nacházely cíle. Strašně důležitá ženská byla na koni, jak tak strašně důležité osoby bývají. Já jsem si pobrečela a Oko v oblacích už nikdy nechci vidět znovu, raději se budu nadále držet těch přiblblých romantických komedií, kde malé holčičky hrají roli katalyzátorů či brzd nových vztahů osamělých rodičů a nikoli hybatele či brzdy politických a vojenských rozhodnutí. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Eye In The Sky" patril medzi očakávané filmy z mojej strany, najmä už len z dôvodu, že je to úplne posledný film, kde môžeme vidieť Alana Rickmana. Ale to bol vlastne môj jediný dôvod. A teraz keď som film už reálne videl, tak nielen mám pocit, že je to zatiaľ jeden z najlepších filmov tohto roka, ale možno to je aj jedna z najlepších a najsilnejších vojnových drám, ktoré som kedy videl. A môže za to najmä veľmi dobrý scenár, veľmi dobrí hrdinovia, veľmi uveriteľné a pochopiteľné situácie a ťažké rozhodnutia, ktoré sú potrebné spraviť. A počas celého filmu ma to držalo pod krkom a nepustilo. Pamätám si ešte veľmi živo ako som bol nadšený tohto roku z filmu Spotlight. Toto je druhý moment, kedy môžem s kľudným svedomím povedať, že "Eye In The Sky" je filmom, ktorý je nutné vidieť. Každý jeden moment tohto filmu človeka nepustí a verím tomu, že aj vy budete počítať chleby na stole a hrozivé sekundy tejto ťažkej situácie. Pán Gavin Hood... moja úcta vašej réžii. Ďakujem. Hodnotenie: A+ ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Hodně malý a přes vojenskou tematiku nenápadný film. Famozně obsazený Alanem Rickmanem, Helen Mirren, Ianem Glenem (Ser Jorah Mormont), Barkhad Abdi (Look at me i am the captain now) a Aaron Paul, který už tak super není, chtěl bych napsat, že to herecky nedává, kdyby nepřehrával jako na divadelní zkoušce. Je to moc dobře natočené, bohužel mne jako starého cynika opravdu nebere tematika filmu a [spoiler]a stopadesáté záběry na roztomilou holčičku při atentátu na atentátníky[/spoiler] se mnou nic nedělají a morální rozhodování jsem měl jasné. 7/10 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Chrobákový dron sa volá „Ringo“, odkazujúc na Ringa Starra, jedného z členov slávnej britskej skupiny The Beatles. (Arsenal83)
  • Keďže Juhoafrický úrad pre civilné letectvo neudelil filmárom povolenie na lietanie so skutočnými dronmi vo vzdušnom priestore krajiny kvôli produkcii, použili na zobrazenie dronov vizuálne efekty. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama