Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charley Waite (Kevin Costner), Boss Spearman (Robert Duvall), 'Button' (Diego Luna) a Mose Harrison (Abraham Benrubi) sú muži s nie celkom čistým svedomím. Žijúc na divokom vidieku, kde jediné zákony určuje príroda, a riadic sa spoločným, slobodným "Zákonom Západu"; snažia sa uniknúť svojej minulosti a nájsť mier v duši. Násilie je to posledné, s čím by chceli mať dočinenia. Ale jedno z okolitých miest, vedené tyraniou a strachom, ich donúti "Zákon Západu" odložiť a naši hrdinovia sa dostávajú do konfrontácie so zlom, i vlastnými vnútornými démonmi. Nehovoriac o tom, že samotár Charley v rovnakej chvíli stretáva okúzlujúcu Sue Barlowovú (Annette Beningová), ženu, ktorá zlomí jeho srdce. (POMO)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (334)

sud 

všechny recenze uživatele

Trochu zkušenější westernový divák zjistí, že se s menšími obměnami (ale se všemi ku neprospěchu věci) jedná o remake Fordovy Mého miláčka Klementiny. Stopáž mohla být rovněž kratší a co se herců týče, pak Robert Duvall zastiňuje Kevina Costnera na celé čáře. Na druhou stranu přestřelky jsou skvěle natočené a proti kameře rovněž nelze nic namítat. Žádný zázrak se nekoná, ale příjemně obyčejná kovbojka jako tato občas také přijde k duhu. 60%. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý westernový snímek o dvou kovbojích samotářích, kteří se mstí a zachraňují město před tyranem. Sympatická dvojice Kevin Costner a Robert Duvall vlastně táhnou film celou dobu. Představují dva honáky, kteří spolu se svými partnery ženou krávy prérií. V jednom městečku se však dostanou do sporu s místním šerifem a rančerem. Nenechají si to líbit a vezmou spravedlnost do vlastních rukou. Nemůže to skončit jinak než závěrečnou epickou přestřelkou. Nechybí tam ani romantická linka díky pohledné Annette Bening. "Dáš si snídani?" :D ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatný film. Na první pohled nuda, ale ve filmu se děje něco jiného, než stylové přestřelky, plivající superkovbojové, vylupování bank apod. Tohle je spíše film, který sází na téměř intimní atmosféru, pocity, náladu...a nakonec samozřejmě i odboj proti rozpínavosti. Kevin Costner na režisérské lavičce mě nezklamal. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Tento western je celkem zpočátku rozvleklý, pak postupně graduje a vyvrcholení v přestřelce v závěru je skvělé. Ta přestřelka patří k tomu nejlepšímu v dějinách filmového westernu. Celkový dojem z filmu však kazí příšerné rouhání jednoho z hlavních hrdinů (hraje Robert Duvall), to je opravdu hnusné a do nebe volající ... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nie som fanusik westernov, ale tento je mojou velkou srdcovkou. Je to vlastne dost citlivy pribeh o obycajnych honakoch s nadhernou romantickou liniou, dokonale vykreslenymi postavami, skvelou atmosferou a ako bonbonik jednou z najlepsich prestreliek v zanri. Konecne western pri ktorom som sa nenudil a tempo mi pripadalo v poriadku. Dokonca by som vynimocne prijal aj keby bol film dlhsi pretoze s tymi skvelymi postavami som mal chut stravit viac casu. Najlepsie na celom filme je priatelstvo ustrednej dvojky. Skuseny Duvall a malovravny Costner u ktoreho od zaciatku tusite, ze sa v nom skryva nieco velmi nebezpecne, takze ked ho skorumpovany serif a chamtivy rančer definitivne dožeru, tak nastane peklo. A zabit jedneho jeho chlapa a dokonca aj psa (sakraaa) bolo prilis. Costnerov a Duvallov vztah mi trochu pripomenul filmy Johna Woo. Tiez su to kamarati na zivot a na smrt, ktorí sa rutia do velkej prestrelky kvôli dôvodom ako je čest a spravodlivost. Komu ide iba o prestrelky, tak asi bude sklamany, lebo sa jej dockame az v zavere. Dovtedy sledujeme pomaly plynúci dej behom ktoreho sa Costner zamiluje do sestricky Annette Bening, ktoru nemam rad, ale tentoraz mi pripadala sympaticka a chemia medzi ňou a Costnerom funguje na 100%. A popritom sledujeme ako sa postupne meni pristup dedincanov k celemu konfliktu az sa konecne v zavere ukaze, ze aj oni maju gule, ked sa kusok popostrcia a prilozia ruku k spravodlivosti. No a samotna grandiozna prestrelka je dlha, prepracovana, prehladna a hlavne sa zacne presne tak ako som si vzdy prial ale nikdy som to doteraz nevidel. Nadhera. Rovnako ako cely film. 10/10. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (16)

  • Hudbu k filmu nahrál Český filharmonický orchestr v Dvořákově síni Rudolfina. (Ezis)
  • Charlie Waite (Kevin Costner) má šestiranný Colt SAA, přesto z něj vystřílí bez přebití 16 ran. (m.xFuck)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Costnerův western nabírá první herce

Costnerův western nabírá první herce

14.08.2022

Po letech příprav se oscarový režisér a slavný herec Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) chystá konečně vrátit za kameru. Vybral si k tomu svůj srdeční projekt Horizon, jenž bude epickou… (více)

Kevin Costner se vrací k režii

Kevin Costner se vrací k režii

30.01.2022

Takřka dvacet let od jeho posledního režijního pokusu s chválenou Krajinou střelců se Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) vrátí za kameru. A opět nás hodlá poctít epickým westernem, který ještě… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama