Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charley Waite (Kevin Costner), Boss Spearman (Robert Duvall), 'Button' (Diego Luna) a Mose Harrison (Abraham Benrubi) sú muži s nie celkom čistým svedomím. Žijúc na divokom vidieku, kde jediné zákony určuje príroda, a riadic sa spoločným, slobodným "Zákonom Západu"; snažia sa uniknúť svojej minulosti a nájsť mier v duši. Násilie je to posledné, s čím by chceli mať dočinenia. Ale jedno z okolitých miest, vedené tyraniou a strachom, ich donúti "Zákon Západu" odložiť a naši hrdinovia sa dostávajú do konfrontácie so zlom, i vlastnými vnútornými démonmi. Nehovoriac o tom, že samotár Charley v rovnakej chvíli stretáva okúzlujúcu Sue Barlowovú (Annette Beningová), ženu, ktorá zlomí jeho srdce. (POMO)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (334)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem věděl že Costner umí. Naservíroval nám inteligentní podívanou, kde mají postavy skutečně hloubku a kde se nedá použít slovo "instantní romantika". Cit s jakým scénárista rozvíjí postavy je překvapující. Žádný patos, žádné zbytečně natahované scény. A navíc ta závěrečná cca 15 minutová přestřelka je opravdu skvěle řemeslně zvládnutá. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná záležitosť sa mi dostala od pána Costnera. Po 'Unforgiven' prišiel konečne päťhviezdičkový, plnohodnotný western. Najlepší novodobý určite! Kvalitný komorný, ničím prekvapujúci námet je však perfektne zakomponovaný do krásnej prírody, zahraný skvelými hercami a ukončený tolerujúcim záverom. Ani som sa nenazdal a bol koniec, čo sa mi pri westernoch často nestáva. A dvojica Costner-Duvall mohla spolu niečo skúsiť aj skôr. 90%. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nikoliv 7, ale toliko dva stateční, kteří se dostanou do problémů a místo, aby vzali roha, tak se v městečku, odkud jim hrozí malér, ometají dál. Pak ale zachrání jednomu z domorodců čokla, což jim získá sympatie všech bezúhonných občanů, kteří do jejich příchodu byli spokojení a netušili, že je tyranizuje diktátor. Krajina krásná, Duvall správnej honáckej taťka, Costner patetickej, Bening milá leč dost přezrála větev, ale kdyby to mělo špetku z Tance s vlky, tak se to dá. Takhle to byla jen pastva pro oči, duše zůstala nedotčena. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner svůj režijní talent započal oskarovým "Tancem s vlky", kterým ho však rovnou ukončil. Všichni ve filmu i v režisérovi viděli zázrak a každý pečlivě vyhlížel další Costnerův režijní kousek. Po příšerném "Postmanovi" se pokusil napravit si reputaci opět westernem, tentokrát už více typickým, kde sice vynechává indiány ale přináší kovboje, zaprášená městečka, nenápadné ženy a ostřílené rančery. Rozhodně "Krajina střelců" nedosahuje kvalit westernů Howarda Hawkse ale příznivce tohoto zapomenutého žánru určitě potěší a i když je tempo vyprávění dost pomalé, závěrečná přestřelka filmu zajistí alespoň něco, co si bude divák pamatovat. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Zpočátku vše vypadalo na příjemný, byť ničím výjimečný western: drsní kovbojové a jejich putování se stádem, hezká krajina, hezká hudba, jednoduchá zápletka o vyhroceném sporu s městským šerifem, místním bohatým dobytkářem a jeho pohůnky. Bohužel současně s návratem do města za pomstou se překvapivě dostaví nuda, protože namísto činů stále promlouvají huby všech zúčastněných. Costner ztratil soudnost a nechal film přehltit takovou snůškou patetických keců, až by divák blinkal. Opravdu - ubrat 45 minut rádoby dojemného žvástání, šlo by o solidní, nadprůměrný western, takhle je výsledek k nepřečkání dlouhý a nezáživný, občas přerušený záblesky nepřehledné akce (překvapivě ti dobří zase vystřílí enormní přesilu špatných;-)). Když se k tomu přičte celková slabota scénáře a občas příliš zřetelné plátno za kulisami, musím se hodně nutit do té třetí hvězdičky. Dejme tomu za herecké výkony... Škoda, mohlo to být lepší. 51% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (16)

  • Spomedzi štyroch filmov, ktoré Kevin Costner dovtedy režíroval, je Krajina strelcov najkratší. Trvá iba 139 minút, zatiaľ čo ostatné tri majú v priemere až tri hodiny. (misterz)
  • Charlie Waite (Kevin Costner) má šestiranný Colt SAA, přesto z něj vystřílí bez přebití 16 ran. (m.xFuck)
  • Kvůli Krajině střelců se Costner zřekl role hlavního záporáka v Tarantinově Kill Bill. (imro)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Costnerův western nabírá první herce

Costnerův western nabírá první herce

14.08.2022

Po letech příprav se oscarový režisér a slavný herec Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) chystá konečně vrátit za kameru. Vybral si k tomu svůj srdeční projekt Horizon, jenž bude epickou… (více)

Kevin Costner se vrací k režii

Kevin Costner se vrací k režii

30.01.2022

Takřka dvacet let od jeho posledního režijního pokusu s chválenou Krajinou střelců se Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) vrátí za kameru. A opět nás hodlá poctít epickým westernem, který ještě… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama