Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charley Waite (Kevin Costner), Boss Spearman (Robert Duvall), 'Button' (Diego Luna) a Mose Harrison (Abraham Benrubi) sú muži s nie celkom čistým svedomím. Žijúc na divokom vidieku, kde jediné zákony určuje príroda, a riadic sa spoločným, slobodným "Zákonom Západu"; snažia sa uniknúť svojej minulosti a nájsť mier v duši. Násilie je to posledné, s čím by chceli mať dočinenia. Ale jedno z okolitých miest, vedené tyraniou a strachom, ich donúti "Zákon Západu" odložiť a naši hrdinovia sa dostávajú do konfrontácie so zlom, i vlastnými vnútornými démonmi. Nehovoriac o tom, že samotár Charley v rovnakej chvíli stretáva okúzlujúcu Sue Barlowovú (Annette Beningová), ženu, ktorá zlomí jeho srdce. (POMO)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (334)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Tento western je celkem zpočátku rozvleklý, pak postupně graduje a vyvrcholení v přestřelce v závěru je skvělé. Ta přestřelka patří k tomu nejlepšímu v dějinách filmového westernu. Celkový dojem z filmu však kazí příšerné rouhání jednoho z hlavních hrdinů (hraje Robert Duvall), to je opravdu hnusné a do nebe volající ... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner svůj režijní talent započal oskarovým "Tancem s vlky", kterým ho však rovnou ukončil. Všichni ve filmu i v režisérovi viděli zázrak a každý pečlivě vyhlížel další Costnerův režijní kousek. Po příšerném "Postmanovi" se pokusil napravit si reputaci opět westernem, tentokrát už více typickým, kde sice vynechává indiány ale přináší kovboje, zaprášená městečka, nenápadné ženy a ostřílené rančery. Rozhodně "Krajina střelců" nedosahuje kvalit westernů Howarda Hawkse ale příznivce tohoto zapomenutého žánru určitě potěší a i když je tempo vyprávění dost pomalé, závěrečná přestřelka filmu zajistí alespoň něco, co si bude divák pamatovat. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Madam, možno to neviete, ale na svete sú veci, čo chlapa zničia viac, ako smrť.“ Týmto sa Kevinovi Costnerovi ospravedlňujem za to, že som ho po POSLOVI BUDÚCNOSTI nazval hlupákom. Takmer som pochoval filmára, ktorý stále má čo povedať. Ako režisér odviedol na KRAJINE STRELCOV kus poctivej chlapskej (aby som sa teda vyjadroval slovami, aké má tento "100%-ný samec" rád) práce a ako herec si so starým vlkom Robertom Duvallom (AKO ZABIŤ VTÁČIKA, NOVINY, Tom Hagen z KRSTNÝCH OTCOV) výborne padol do noty. Rovnako kvalitná je finálna prestrelka... jediná v 139-minútovom filme (zato výstrely v nej trieskajú tak hlasno, ako sa na western a realitu patrí). Pravdaže, ženy sú bezbrannéy, šerifovia skorumpovaní a kovboji hrdí, je to celé jedno veľké klišé, ale netrápilo ma to, keďže to bolo tak príjemne obyčajne, pravdivo a až meditačne zrežírované. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Westernový žánr není zrovna mým šálkem kávy a Krajina střelců mě v tom jen utvrdila. Kevin Costner natočil snímek s krásnou kamerou, ovšem samotný příběh a s ním spojené i dialogy nejsou nikterak úžasné. První pomalá polovina, ve které se příběh rozehrává je zbytečně zdlouhavá a zkrátka nudná. Trochu to vynahradí výtečná druhá půlka, která je (až na poněkud sentimentální happy end) napínavá a nechybí v ní pár filmařských vrcholů, mezi něž patří velmi povedená ústřední přestřelka. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Reklamy na Marlboro jsem měl vždycky rád... Snímek mi svou stavbou připomněl V pravé poledne, kdy byla v první části budovaná amtmosféra, která postupně houstla...jako tady. Závěrečný boj byl vynikající, přemýšlel jsem, zda za něj nepřidat ještě jednu hvězdičku, nakonec se to ale ustálilo na těch čtyřech. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (16)

  • Během úvodního víkendu (15. – 17. 8. 2003) si Krajina střelců z kin odnesla 14 milionů, což je na 26 milionový western slušné. Pro Kevina Costnera to byl též nejlepší výdělek od února 1999, kdy se v kinech objevil Vzkaz v láhvi. (imro)
  • Kevin Costner a jeho dva spolupracovníci nasbírali víc než polovinu rozpočtu ze svých peněženek. (imro)
  • Skladatel Michael Kamen, který zemřel tři měsíce po premiéře filmu, složil také hudbu k X-Men, sérii Smrtonostná zbraň či sci-fi Brazil, a spolupracoval také s Metallicou a Ericem Claptonem. (imro)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Costnerův western nabírá první herce

Costnerův western nabírá první herce

14.08.2022

Po letech příprav se oscarový režisér a slavný herec Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) chystá konečně vrátit za kameru. Vybral si k tomu svůj srdeční projekt Horizon, jenž bude epickou… (více)

Kevin Costner se vrací k režii

Kevin Costner se vrací k režii

30.01.2022

Takřka dvacet let od jeho posledního režijního pokusu s chválenou Krajinou střelců se Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) vrátí za kameru. A opět nás hodlá poctít epickým westernem, který ještě… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama