Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charley Waite (Kevin Costner), Boss Spearman (Robert Duvall), 'Button' (Diego Luna) a Mose Harrison (Abraham Benrubi) sú muži s nie celkom čistým svedomím. Žijúc na divokom vidieku, kde jediné zákony určuje príroda, a riadic sa spoločným, slobodným "Zákonom Západu"; snažia sa uniknúť svojej minulosti a nájsť mier v duši. Násilie je to posledné, s čím by chceli mať dočinenia. Ale jedno z okolitých miest, vedené tyraniou a strachom, ich donúti "Zákon Západu" odložiť a naši hrdinovia sa dostávajú do konfrontácie so zlom, i vlastnými vnútornými démonmi. Nehovoriac o tom, že samotár Charley v rovnakej chvíli stretáva okúzlujúcu Sue Barlowovú (Annette Beningová), ženu, ktorá zlomí jeho srdce. (POMO)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (334)

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Od Kevina Costnera uz jsem vazne nic preborneho necekal. O to vetsi prekvapeni je pro mne jeho novy snimek, ktery je nejlepsim westernem za hooodne dlouhou dobu. Nejprve vas ceka klidnounka prvni polovina, kde se do sita seznamite s hlavnimi postavami a pote nasleduje pulka druha, kde vynika zejmena fantasticka prestrelka jakoby vystrizena z Gauneru, akorat s tim rozdilem, ze je zasazena na divoky zapad a angazuje se v ni podstatne vetsi pocet pistolniku. Kdyby nebylo natahovaneho konce, tak by se jednalo o stoprocentni zazitek. Takto je to "jenom" za devadesat. Tedy jeste jednou. Kevine, to se ti opravdu velice povedlo. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Westernový žánr není zrovna mým šálkem kávy a Krajina střelců mě v tom jen utvrdila. Kevin Costner natočil snímek s krásnou kamerou, ovšem samotný příběh a s ním spojené i dialogy nejsou nikterak úžasné. První pomalá polovina, ve které se příběh rozehrává je zbytečně zdlouhavá a zkrátka nudná. Trochu to vynahradí výtečná druhá půlka, která je (až na poněkud sentimentální happy end) napínavá a nechybí v ní pár filmařských vrcholů, mezi něž patří velmi povedená ústřední přestřelka. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná záležitosť sa mi dostala od pána Costnera. Po 'Unforgiven' prišiel konečne päťhviezdičkový, plnohodnotný western. Najlepší novodobý určite! Kvalitný komorný, ničím prekvapujúci námet je však perfektne zakomponovaný do krásnej prírody, zahraný skvelými hercami a ukončený tolerujúcim záverom. Ani som sa nenazdal a bol koniec, čo sa mi pri westernoch často nestáva. A dvojica Costner-Duvall mohla spolu niečo skúsiť aj skôr. 90%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner svůj režijní talent započal oskarovým "Tancem s vlky", kterým ho však rovnou ukončil. Všichni ve filmu i v režisérovi viděli zázrak a každý pečlivě vyhlížel další Costnerův režijní kousek. Po příšerném "Postmanovi" se pokusil napravit si reputaci opět westernem, tentokrát už více typickým, kde sice vynechává indiány ale přináší kovboje, zaprášená městečka, nenápadné ženy a ostřílené rančery. Rozhodně "Krajina střelců" nedosahuje kvalit westernů Howarda Hawkse ale příznivce tohoto zapomenutého žánru určitě potěší a i když je tempo vyprávění dost pomalé, závěrečná přestřelka filmu zajistí alespoň něco, co si bude divák pamatovat. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet$22milionovTržby USA $58,331,254Tržby Celosvetovo $68,296,293║ __Malý Veľký Western!!!__ Kevin Costner to vie aj pred kamerou aj za kamerou a tým sa líši nesmierne od väčšiny svojich kolegov. Western má jednoduchú príbehovú schému, našťastie nič filozoficky zložité ale na druhú stranu výborné postavy a hlavne výborne oddaných hercov pre tento projekt. Popri Costenerovi sa tu výborne predvedie vo svojej postave aj Robert Duvall a to nie len strelecky ale aj svojim umom starého ošľahaného pasáka dobytka. Scenérie prírody sú nádherne nasnímané, je tam vidieť nesmierny cit pre krásu okolia, plusom je aj doprovodná hudba od skladateľa ako Michael Kamen. /95%/ ()

Galerie (64)

Zajímavosti (16)

  • Že je režisér a zároveň představitel hlavního hrdiny tvrdým chlapem nejen na filmovém plátně, dokazuje také fakt, že strávil dlouhou dobu při natáčení s prasklým slepým střevem. (imro)
  • Hudbu měl původně skládat Basil Poledouris. (Karlos80)
  • Hudbu k filmu nahrál Český filharmonický orchestr v Dvořákově síni Rudolfina. (Ezis)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Costnerův western nabírá první herce

Costnerův western nabírá první herce

14.08.2022

Po letech příprav se oscarový režisér a slavný herec Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) chystá konečně vrátit za kameru. Vybral si k tomu svůj srdeční projekt Horizon, jenž bude epickou… (více)

Kevin Costner se vrací k režii

Kevin Costner se vrací k režii

30.01.2022

Takřka dvacet let od jeho posledního režijního pokusu s chválenou Krajinou střelců se Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) vrátí za kameru. A opět nás hodlá poctít epickým westernem, který ještě… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama