Reklama

Reklama

Krajina smrti

Trailer 1

Obsahy(1)

Šestnáctiletý Hongi je jediným přeživším masakru svého kmene a musí se vydat přes obávanou Krajinu smrti, aby se pomstil na těch, kteří vyvraždili jeho rodinu a blízké. Hongi se musí stát bojovníkem a utkat se i s nadpřirozenými silami, které zde přebývají. Nikdy dříve neviděné setkání žánrového akčního filmu a pohledu na ztracenou maorskou civilizaci – snímek je natočen v maorském jazyce a vynalézavě kombinuje prvky skutečné maorské historie a mytologie s klasickým příběhem o boji jednotlivce proti drtivé přesile. Dech beroucí sekvence brutálních bojů muže proti muži se odehrávají v panenských přírodních scenériích Nového Zélandu. (Febiofest)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (83)

alchac 

všechny recenze uživatele

Děkuji tímto sám sobě, že jsem si tak skvěle poskládal topku, díky jejímuž silně nadprůměrnému hodnocení tento velmi chutný krvavý maorský biftek ani přes hanebně vegetariánské celkové hodnocení neunikl pozornosti mých chuťových buněk. Toto dokumentární videjko o ping pongu v původní verzi, než ho ukradli Číňani a zcela nevhodně jej doplnili o nepotřebné náčiní jako stůl a míček, je totiž vskutku výstavní! A mimochodem - netuším, ve kterém detenčním zařízení pro domorodé kanibaly tvůrci objevili ten úžasný exemplář masožravého primáta, ale tohoto mazlíka chci vidět ve všech budoucích dílech Expendables a v jakémkoliv Conanovi, který kdy spatří filmové plátno, neboť se zachmuřeným Cimmeřanem by byli dvojka doslova k sežrání. Totiž pardon, k sežírání - všech, co by jim přišli pod sekeru a pálku. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„POMSTÍM SE SÁM, NEBO ZEMŘU PŘI ODPLATĚ…“ /// Drsná maorská realita v úvodu připomíná třeba Apocalypto. Příběh je plnej mytologie, takže pověry, víra v nadpřirozeno, ale hlavně boj jedince s přesilou. Hodně boje, kterej má za cíl dopravit osoby do posmrtnýho života, takže fanšmejkři můžou vocenit spíš „patu či kotaite“, než nějaký pestronápadný choreo. Nebo si skočit „Haku“. Myšlenkový pochody pro náročný a poselství… no, aby bylo co vyprávět v příbězích. Možná je to víc artový, než si chcu připustit. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem Maor. 2.) Frajer z vedlejší vesnice má hlavu mýho fotra. (v pytli, ne na krku!). 3.) Thx za titule ,,cybero75“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $5,240Tržby Celosvetovo $905,000▐ Vo veľa aspektoch to pripomína Gibsonovo Apocalypto. Akoby išlo o príbuzného bratranca ale dobre, čo už Nový Zéland ukázal život ich domorodých Maurou a ich obľúbené kmeňové čistky, nechýbajú samozrejmé rituálne tance a vyplazovanie jazyka, takže divočina ako sa patrí. /60%/ ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Parádní exteriéry a neokoukanost oldschool-maor-lifestylu z toho dělá dostatečně chytlavu záležitost. Když si k tomu přičteme relativně syrové bitky kombinované s osobitě snovou (až halucinační) atmoškou, vpohodě pak přehlédneme, že v příběhu i dialozích by se dalo fest zapracovat na autenticitě a že casting mohl být méně bílý... ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Takový trošku umírněnější Apocalypto s primitivním přípěhem (který já rád) a řadou zbytečně kůl bitek (který já nerad). Ústřední drsno-arogantní maorskej hovnožroutí záporák s orlím nosem a pohrdavým úsměvem, byl prostě a jednoduše velkej šéf celýho bijáku. V momentech, kdy nás nesral svou přítomností na plátně, ztrácel film hned půlku kouzla. Zajímavý byly i momenty, kdy se tetovaní primitiové mlátili přiostřenejma pinpongovejma raketama a navzájem si vyhrožovali, kdo komu naplní břicha. Neskáču ale radostí do vzduchu, protože i mínusy jsou výrazný: Třeba nechápu proč byl mezi maorskejma bojovníkama nějakej pitomej běloch, co navíc předváděl béčkový bojový choreografie. Jakej význam mělo setkání s osamělou bojovnicí než že pan producent předved na plátně svou milenku? (Nejspíš). Davový bitky byly bohužel zcela amatérský, nezvládnutý a zbytečně "rádoby trendy". Ale jinak se na to koukalo docela příjemně... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Film byl vybrán do užšího výběru v kategorii nejlepší cizojazyčný film na 87. Ceny Akademie - neboli na Oscara, nakonec ale nebyl nominován. (bejkovec)
  • Film měl premiéru 4. září 2014 na 2014 Toronto International Film Festival. (bejkovec)
  • Aby se herci dostali do formy, museli projít šestitýdenním výcvikem. (aporve)

Reklama

Reklama