Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obětavá zdravotní sestra Vlasta (Alena Mihulová) při své práci na jihomoravském venkově ošetřuje spoustu rázovitých místních pacientů. Když se však dozví, že sama potřebuje pomoc, musí ji začít hledat mimo prostředí, které zná. Díky dceři jednoho z pacientů (Tatiana Vilhelmová) a její esoterické mentorce (Zuzana Krónerová) začíná objevovat svět alternativního léčení a díky němu snad i sebe samu... To vše k velké nelibosti manžela Ladi (Bolek Polívka), který na tyhle "hňupoviny" nevěří. Vlasta tak musí bojovat nejen se svojí nemocí, ale i s Laďovým zdravým moravským "rozumem". Komedie a drama se proplétají, když si Vlasta poprvé v životě začíná uvědomovat, že taky ona potřebuje péči... (A-Company CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (357)

claudel 

všechny recenze uživatele

Domníval jsem se, že letos už žádný český film nemůže překonat Kobry a užovky. Stalo se. Takový malý filmový zázrak. Domácí péče mě zasáhla intenzívní silou přímo do srdce. Ani se mi nechce věřit, že jde o filmový debut. V první řadě musím zdůraznit excelentní výkon Aleny Mihulové, její Vlasta je poklad k zulíbání a Mihulové podání je velmi expresivní a srdcervoucí. Doufám a věřím, že ji neunikne žádná filmová cena - Karlovy Vary její sběr snad započaly. Herecky se mi líbil i Polívka a Vilhelmová, nikdo jiný postavu Ladi snad hrát ani nemohl. Co oceňuji především je výtečné zpracování zásadního tématu - konflikt mezi zdravým a nemocným člověkem. Nemocný, jenž se svojí nemocí bojuje a "nezabalí" to, vyzkouší všechny možné prostředky, aby dosáhnul uzdravení. A v tomhle u zdravého málokdy nalezne pochopení, což je ovšem do jisté míry pochopitelné, protože zdravý se nikdy nedokáže v plné míře do kůže nemocného vcítit. Další prvek, jenž se tuze povedl, je humorná složka. S humorem je nakládáno v Domácí péči s rozmyslem a ani v jedné scéně nepůsobí trapně. A nemám primárně na mysli Laďovy/Bolkovy hlášky. Závěr je jeden z nejlepších, jakých jsem u filmů tohoto žánru viděl - Američani, učte se. Slávku Horáku, z celého srdce Vám děkuji za mimořádně silný filmový zážitek a přeji co nejvíce Českých lvů. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný a pravdivý český film se skvěle hrající Alenou Mihulovou, jemným humorem, kterého je těžké si vůbec všimnout a krásným prostředím, kde se celý odehrává. Další ryzí příklad toho, že synonymem ke slovu "hodný" se stále více přibližuje slovo "blbý". Zkrátka jedni mají srdce ze zlata a ti druzí díky tomu ve zlatě žijí. Moc chválím inteligentní scénář, který v podstatě hlásá jednu z nejdůležitějších pravd ve Vesmíru, že je třeba naprosto v každičké sféře našeho života a zkrátka úplně ve všem, co děláme a dělat budeme, hledat rovnováhu, protože ta je univerzálním klíčem ke všemu a bez ní je zhola nemožné prožívat krásný a spokojený život. Krásné ztělesnění pravdy o tom, že kdo si nenajde čas na odpočinek a rekreaci, ten si dříve nebo později bude muset najít čas na nemoc. Líbila se mi i esoterická vsuvka, která byla divákům opět servírována s neobyčejnou jemností, tudíž zřejmě neurazí ani odpůrce tohoto způsobu uvažování, který nám všem bude dříve nebo později zkvalitňovat naše životy. Lidstvo se tímto směrem bude muset vyvinout, neboť bude nuceno najít si protipól vůči hektickému životu s takřka nevyčerpatelnými možnostmi a zdroji "instantní" zábavy, který nám prudký vývoj techniky zajistil. I z tohoto pohledu lze nahlížet na tento snímek jako na lehce nadčasový. Pro mě osobně je velmi překvapivé, že se u nás něco takového urodilo. Slabší 4 kousky. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době film, který se nepodílí na pádu české kinematografie do třetí ligy. Dává vzpomenout na takové filmy, jako byl třeba Výlet. Tzn. kvalitní scénář vystavěný na "živých" a uvěřitelných postavách, na dialozích, které nejsou prvoplánovitě k popukání a na příběhu, který ukazuje ty bolavé stránky života s nadhledem a v rámci možností vtipně. Pí Mihulová je výborná a možná právě to, že je tak neokoukaná, dává jejímu výkonu punc "nečekaně skvělého výkonu". Polívka i Vilhelmová naopak proti očekávání, svou "profláknutostí" nijak neškodí. Málokdy se vidí tak zdařilý "double debut"(tu hereckou část Slávka Horáka nepočítám, tam šlo jen o to ušetřit za jiného neherce, nebo je to prostě zvrhlík, který místo aby si napsal pořádnou postelovou scénu, tak si na záda nechal pověsit... ) ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

"Kurvy, chlast a chlebíčky, to jsou naše koníčky", aneb moc příjemná dramedy, která uteče rychleji, než láhev zakopané slivovice. Bolek Polívka ukazuje proč je výjimečným herce a neskutečně si hláškaře na pozadí vážného tématu dává. Kde byla Alena Mihulová? Protože chyběla, pořád v sobě má krásu i v 50 letech a takový výkon po letech? Smekám a moc bych jí přál Českého Lva, kdyby se uděloval více za výkon, než téma. Osobně dávám bodík nahoru za kopnutí do esoteriky a alternativních matek. Who the fuck is Slávek Horák? 8/10 ()

Havenohome 

všechny recenze uživatele

Zdochliacke sociálne porno ponižujúce dôchodcov už sa netočí len na Slovensku ale aj v Čechách? :D To je super posun od teroristických HEČ filmov. :D Domácí péče je veľmi smiešna, prvoplánová a samozrejme neúčinná kritika klasického zdravotníctva a podkurovanie bludom o alternatívnej medicíne, ktorej cieľovkou môže byť akurát tak na anti-EU náladách fičiaca si sekundárne negramotná lúza. Nechápem, prečo film, ktorý rieši hľadanie sebaúcty u seniorov a špeciálne u žien, ich v konečnom dôsledku len ľutuje. Mám aj problém s herectvom Bolka Polívku, ktoré sa mnohým javí byť nejaké kvalitnejšie. Nechápem, čo je kvalitné na tom, že je ožran pred kamerou ožratý? Plusom jeho hereckého prejavu majú byť snáď tie prilepené pigmentové škvrny na paprčiach, ktoré furt režisér strká pred kameru, aby sme tých lacných nechutností nemali málo? ()

Galerie (59)

Zajímavosti (10)

  • V závěrečné scéně ze svatby jsou mezi komparzisty i režisérova matka a neteř Eliška. (Lottr)
  • Malou roli ve filmu si zahrál také režisér Slávek Horák, nápadníka dcery hlavních hrdinů Roberta. (Sevcik)
  • Natáčalo sa v rodisku režiséra Sláveka Horáka, v meste Napajedla (scény na cintoríne a interiérové scény priamo v dome rodičov režiséra), ďalej v okolitých obciach, a to: Otrokovicem Jalubí, Traplice, Halenkov a Žitková (zábery horiaceho domu), v Nemocnici T. Baťu v Zlíne, ktorá poslúžila hospitalizačným scénam a v Bratislave, kam tvorcovia umiestnili ezoterickú seansu. (classic)

Související novinky

23. Český lev - výsledky

23. Český lev - výsledky

05.03.2016

Filmovým králem Českých lvů za rok 2015 se stává film Kobry a užovky. Film si přímo z vyhlašování ocenění odnesl šest sošek Českých lvů. Za nejlepší film si cenu převzali producenti Jan Prušinovský a… (více)

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

10.12.2015

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádájí od 10. do 16. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2015 za jednotné… (více)

Bitva cizojazyčných filmů začíná

Bitva cizojazyčných filmů začíná

25.10.2015

Poslední měsíce filmového roku vždy patří hlavně oscarové líhni. Americké snímky se předhání v tom, kdo urve nejvíc pozornosti, to samé ale dělají i celovečeráky ze zbytku světa, které touží po… (více)

Reklama

Reklama