Reklama

Reklama

Pokrevní bratři

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

V roce 1864 sjednal prezident Lincoln s náčelníkem Čejenů trvalý mír, američtí vojáci ho však zakrátko porušili. Masakru u Sand-Creeku se pasivně zúčastnil i seržant Jack Birch, který měl být za neuposlechnutí rozkazu a protesty proti krutému vraždění postaven před soud. Se dvěma dalšími vězni se mu podařilo uprchnout a společně se vydali do divočiny hledat zlato. Cestou přes indiánské území se Jackovi nepodařilo zabránit střetnutí, při němž jeden z jeho souputníků zabil ženu a dítě. Indiáni vedení bojovníkem Šedá skála začali okamžitě trojici pronásledovat a Jack upadl do zajetí. Má se utkat v boji na život a na smrt právě s mužem, jenž ho zajal... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (38)

plechulka

všechny recenze uživatele

Tohle snad nemůžu hodnotit teď, po 30 letech! Tenkrát jsme se spolužačkama visely očima a plátně a ty, které nemilovaly "jugoslávského Indiána" Gojko Mitiče milovaly Deana - ale těch bylo podstatě míň - utéct "blbým směrem" (tj. z USA do NDR) ho zřetelně diskvalifikovalo..... Takže - dnes (bohužel) odpad, tenkrát minimálně 4*! ()

Radyo odpad!

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý kluk, tak se mi tenhle film líbil. Dnes mohu s klidným svědomím konstatovat, že jsem byl asi hloupý, když jsem shledal líbivým tento totálně stupidní western. Indiáni se v něm dorozumívají s bělochy naprosto bez problémů (asi umí všichni "jazyk bílého muže" od narození), což je sice hloupost, ale omluvitelná. Neomluvitelné jsou ale herecké "výkony". Gojko MItič tady vypadá jako nepovedená indiánská karikatura, Dean Reed spíše jako čundrák odněkud z velkoměsta, než jako bývalý voják, a oba se taky podle toho chovají. Ale nejen oni, nýbrž i zbytek naverbovaných rádobyherců. Vznikla tak nechtěná parodie na westerny, která už měla dávno skončit někde v odpadkovém koši, natož aby nám ji ještě nutila nějaká televizní stanice. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Snad nejdebilnější western z produkce DEFA. Jako malý jsem na to chodil za 2,- Kč do kina.... A ten americký zběhlík Dean Reed coby miláček Honeckerových médií a lamač dívčích srdcí... Pro boha živého..... ()

sud 

všechny recenze uživatele

Nejslabší z východoněmeckých kovbojek. Jak krásný film to mohl být kvůli povedenému příběhu a taková slátanina z toho vznikla. Gojko Mitič tu nehraje a jen stojí a kouká a Dean Read nemá žádné charisma a ani neumí hrát. Western, který právem zmizel v propadlišti dějin. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Stupidita nejenom ze do radoby dobrodruznyho filmu jsou vmesovany socialisticky ideje Reed prehrava tak ze je na presdrzku a horda svalu Mitic tradicne pro jistotu nehraje vubec ale on je ten film celkove o nicem nulovy napeti skoro zadny prestrelky zadny souboje tragicka hudba a tak by se dalo pokracovat dal ze soucitu nedam odpad takovej Zved je jeste vetsi kravina ale jinak se tohle soudruhum z NDR hrube nepovedlo ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Nenudilo mne to, jako třeba jiné "easterny" s Mitičem. Dobrý snímek o vztahu bílého muže s kmenem čejenských indiánů... ()

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Východoněmecká parodie na Vinnetoua s nejslavnějším emigrantem na Východ Deanem Reedem, který byl milencem Pašíka Ceckáře, fuj hnůj! ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl v době vzniku, kdy šel v zdejších kinech. Už se zdá, že bílý muž nepomůže svému rudému kamarádovi, že se změnil. A přece jde do sebe, zlepší svou kondici i vzhled, a dostane rudého muže ze zajetí, aby si nakonec řízli žilou, a spojili svou krev navzájem. Lehká oddechovka, romantická, ideální pro děti a mládež. ()

klerik

všechny recenze uživatele

UF, to bola nakladačka. Ako reklama na holiaci strojček :) znesiteľné, ale inak slabota. Gojko má rozhodne na viac a nepotrebuje "sekundanta"... ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl když mi bylo asi tak pět a tenkrát jsem z něj byl nadšený, stejně jako mí kamarádi (on tehdy moc velký výběr dobrodružných filmů na všech dvou televizních programech nebyl :-) ). Z dnešního pohledu je to samozřejmě slabota - mizerným scénářem počínaje, přes toporné herecké výkony (Mitić v dost slabé formě) a nevalnou hudbu až po to naivní propagandistické snažení (bezpráví páchaná na indiánech dokázali Američani zfilmovat daleko dřív a líp). Jednu * dávám za pohlednou Reedovu "indiánskou" partnerku (Gisela Freudenberg), druhou z čiré nostalgie, za někdejší dětské okouzlení. PS: Když už jsem u dobrodužných filmů mého dětství vydávaných v LK - kam se tohle hrabe na Sandokana! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli Dean Reed jako Harmonika a Gojko Mitič jako syn náčelníka Šošonů. Hudbu dělal Karl Ernst Sasse a krom některých psycho pasáží, se dala docela poslouchat. Zato film už tak dobrý není. Já ho nikdy neviděl, alespoň si to nepamatuju. Hned úvodní masakr je toho důkazem. Vypadá to jako nějaká groteska. Kavalérie přepadne indiánský tábor a začne pobíjet jejich obyvatele - tedy indiány. Je tam scéna, kdy indián sedící na koni kolem sebe mává tomahavkem, mohl se i trefit, ale on měl skloněnou hlavu a vůbec se kolem sebe nedíval. A takových pasáží je ve filmu víc. CITÁT - Nech toho nebo tě přejmenujem z Pramenitý vody na Skákající žábu.......... Asi ve třicáté minutě dostává Harmonika náskok před synem náčelníka, a má volnost k útěku. Ještě před tím dostal od indiánské dívky jménem Kolouch mokasíny ( boty bílé barvy se vzory ). Začal v nich utíkat, ale když narazil na skálu a pak na ní vylezl měl na sobě boty hnědé barvy, tak zvané polobotky. Je to docela nudný snímek plný lásky a svatební obřad je zdlouhavá a ještě nudnější záležitost. Ke konci se z toho stalo psycho. Toto je nejhorší německý film o indiánech, co jsem kdy viděl. Naštěstí jsem ho koupil v Levných knihách za deset korun. Jako přídavek to bylo dvd oboustranné, tudíž se dvěma filmy. Na druhé straně byl snímek stejného žánru se jménem Smrtelný omyl a byl určitě o třídu lepší. Domluvil jsem. ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Jedna z mnoha náhražkových "socialistických kovbojek". Dobře se na ni pamatuju jenom proto, že to byl jediný film, ze kterého jsem byl s pár kamarády vyveden z kina, protože jsme se nahlas posmívali Gojkovi a Deenovi. Kdo by se na něj dnes podíval, musí pochopit, že to prostě jinak nešlo :) ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Když jsem to tak sledoval, říkal jsem si, tak jste se chlapci chtěli odlišit od mayovek a točili jste filmy, ktreré by více, jak jste si mysleli, odrážely skutečný příběh indiánů, až jste skončili u mayovek. Ale ono to vypadá jako mayovka, vyvíjí se to jako mayovka, ale pak to bere jiný směr. Já jsem o tom filmu měl určitou představu, protože jsem to viděl jako dítě v kině, pak jako dospělý v televizi a vím, že se mi to líbilo. Pak jsem si přečetl hodnocení na csfd, které mě docela zarazilo. Tak jsem se na bratry podíval znovu. A mohu konstatovat, že vůbec nechápu tu velkou zášť, kterou zdejší hodnotitelé tak okatě projevují v souvislosti tímto filmem. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, je to naprosto naivní a dost sebeparodické, zřejmě často i nechtěně, toho si snad musel všimnout každý. Na druhé straně mi však na rozdíl od některých uživatelů nepřišel vůbec mizerný děj a velice dobře jsem se bavil po celou dobu a musím říci, že nechápu, jak může někdo napsat, že zde byla špatná hudba, ve srovnání s drtivou většinou dnešních soundtracků si taková hudba z německých ostern filmů zasluhuje velikou úctu a obdiv. No a tou poslední věcí, která se tu řeší jsou herecké výkony, které dost možná byly slabé, ale to je pro mě vždycky asi až ta úplně poslední věc u filmů, která mě prakticky nezajímá a navíc se mi líbilo i obsazení postav. Abych to shrnul, většinou jsem tady v komentářích četl jenom samou kritiku, ale kdo dokáže vrátit takovou krásnou atmosféru do dnešních přeefektovaných filmů? ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Najprisernejsi, najdementnejsi a najubohejsi western od studia DEFA. Dean Ryd patril tam kam nikdy nemal patrit a na co nikdy nemal 0 % ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nepříliš povedená westernová naivita, která ani v nejmenším nedokáže pobavit jako (třeba) filmové mayovky (tedy některé) a krásně tím ukazuje, jak se východoněmecká kinematografie oproti té západoněmecké před pádem železné opony vůbec nechytala. Doslovná protizápadní rétorika působí dnes směšně, anti herectví rudého kovboje Deana Reeda zase trapně. Hodně mimózní je ve filmu i hudební doprovod, který v sobě kombinuje snad veškeré westernové klišé, co jich jen na světě je. Navíc Harmonika je krucinál jen jeden a Dean Reed to určitě není! 30% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Ďalší paškvil z Východného Nemecka s tematikou spolužitia Indiánov a belochov. Trápny príbeh, patetické dialógy a blúdiaca kamera, ktorá poriadne nevie, čo by chcela snímať. Psychológia pomsty je tiež zúfalá a bolo ťažké sa pritom nesmiať. Jedine postava indiánskej partnerky a ich spolužitie sa dalo zniesť. Nedokončený záver sa tvári, akoby malo nasledovať nejaké pokračovanie, ale radšej nevzniklo. ()

Reklama

Reklama