Reklama

Reklama

Sloní píseň

  • Kanada Elephant Song
Trailer 2

VOD (1)

Psychiatr je vtažen do důmyslné psychologické hry, když vyslýchá narušeného manipulativního mladíka ohledně zmizení svého kolegy. V průběhu jejich mentálního souboje přestává být jasné, kdo z nich má převahu - jestli pacient, nebo doktor. Poté, co psychiatr Lawrence záhadně zmizí z nemocnice, která nedávno čelila velkému skandálu, má doktor Toby Green vyšetřit celou záležitost dřív, než prosákne na veřejnost. Green je přesvědčený, že informace o zmizení jeho kolegy tají narušený problémový pacient Michael. A protože Greena netáhne nic zpátky domů k jeho složitému osobnímu životu, je odhodlaný držet situaci i pacienta pod kontrolou. Zatvrzele při tom však ignoruje rady od zdravotní sestry Susan Petersonové, osoby, která zná Michaela nejlépe. Když začne Michael demonstrovat svou nadřazenou inteligenci i manipulativní povahu, přestává být jasné, kdo z nich má nad tím druhým převahu - jestli pacient, nebo doktor. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (20)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

*** a půl. Sloní píseň je prvním filmem, v němž jsem poznala Xaviera Dolana. Zajímavý a zároveň netuctově krásný. S Brucem Greenwoodem tu spolu rozehrávají hru na kočku a na myš, v níž není tak docela jasné, kdo je kdo. Snímek si jakoby ponechává odstup v přístupu k hlavním charakterům postav, pacienta a terapeuta. Nechává zavřené dveře před jejich minulostí, nevydává se na "hloubkový" průzkum jejich povah, nechává postavám jejich tajemství. Takže divák o nich neví vlastně téměř vůbec nic. Nevíme, co má Michael za chorobu a o tom, co se stalo v životě Dr. Greena víme jen základní informace. Jejich diskuse je zajímavá, podnětná a člověk jen přemýšlí, kdo nakonec "vyhraje." Zhruba po hodině děje nabere film spád, situace se vyostřuje a začíná nabírat nečekané obrátky, stabilita obou postav se najednou začíná bortit a konec je opravdu nečekaný. Osobitý snímek, který rychle uběhl a rozhodně stojí za zhlédnutí. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Zbytočnosť, ktorú nezvládli najmä scenárista a herci. Najväčším klamstvom je (ne)herectvo Xaviera Dolana. Nie že uveríte komentárom o výbornom výkone a taktiež neverte komentárom o hre na mačku a myš. Nič z toho sa totiž nestane. Je to prasprostá nuda o tom ako sa dopracovať ku komplikovanej samovražde. A aby som nezabudol na moju deviáciu, Catherine Keener je v sestričkovskom oblečení sexy päťdesiatnička s peknými nohami a za to ocko dáva hviezdy. ()

Reklama

solisoli 

všechny recenze uživatele

Zvláštny príbeh z blázinca . Celý dej sa odohráva s nezaujímavým príbehom, o ničom čo by vyvolalo nejakú logiku so snahou o citové dobíjanie sa k divákovi . Počas filmu som si odbehol kľudne preč, lebo keď som sa vrátil, o nič som neprišiel. Chlapec akože s nadpriemerným IQ, prišiel o rozum, pretože sa stal svedkom zabitia slona. Táto scéna bola asi najpôsobivejšia, ostatne bolo o mlátení prázdnou slamou. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Úplne som čakal nejakú nervy drásajúcu, dialógovú drámu, kde do poslednej minúty nebudete vedieť, čo a ako. Čo som dostal? Klasickú kanadskú píčovinu, čo sa chcela hrať na veľmi sofistikovaný thriler, vznikol z toho len nezaujímavý blábol, ktorý sa vás snaží držať v napätí, ale vám je to niekde od polky úplne jedno. Proste filmy s bláznami sú už raz také. 1 z 5 ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Myšičko myš, pojď ke mně blíž. Nepůjdu kocourku, nebo mě sníš!" I tak by se dala pojmout děj tohoto na první pohled nenápadného snímku, který se honosí slušným hereckým obsazením a námětem, i když je fakt, že filmů o narušených lidech hrajících psychologické hry už bylo nespočet. Hlavním kamenem úrazu je jistá zmatenost na poli scénáře, jelikož se chvílemi ona "hra na kočku a myš" ztrácela v prázdnu a osobně musím říct, že jsem očekával nejspíš větší wow-efekt na závěr. Ve výsledku průměrně natočený thriller, ze kterého se dalo určitě vytěžit více. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama