Reklama

Reklama

Tajemství jejich očí

  • USA Secret in Their Eyes (více)
Trailer 4

Vyšetřovatelé FBI Jess a Ray jsou sehraní, jsou si blízcí a jejich společná kariéra je na vzestupu. Nový případ s nimi ale pořádně zamává a do duší jim nesmazatelně vypálí cejch bolesti. Dostanou za úkol vyšetřit nález brutálně zavražděné mrtvoly pohozené v popelnici a na místě zjišťují, že mrtvá dívka je Jessinou nezletilou dcerou. Další zděšení následuje. Přestože se podaří najít a zadržet podezřelého, případ se zhroutí, údajný vrah zůstává na svobodě a mizí neznámo kam. Po třinácti letech posedlého pátrání na vlastní pěst objeví Ray nové vodítko, jež by mohlo přinést vyřešení případu. Do objevené stopy se zakousne a zároveň vyvíjí nátlak na státní návladní (Nicole Kidman), aby mu pomohla dotáhnout vyšetřování do konce. Někteří jsou při tom ochotní zajít dál než ostatní. Nikdo však není připravený na šokující tajemství, které se nakonec objeví. (Bontonfilm)

(více)

Videa (21)

Trailer 4

Recenze (201)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já jsem ten, kdo Vám vzal comics." A já jsem ten, komu to bylo úplně jedno, i když to byla pekelně drsná hláška. Jsem totiž nekonečně inteligentní, neboť se inteligencí v noci až odkopávám, ale tohle jsem nějak nepobral ani při zapojení obou svých mozkových buněk. Ale přesto mne pobavilo zlaté pravidlo boje s terorismem: "Chraň práskače!" Vždyť je to jedno, jestli někomu z vyšetřovatelů zabil příbuzného, to chce nadhled. A ten jsem já při sledování tohoto snímku celkem spolehlivě ztratil, stejně jako přehled o tom, ve kterém jsem čase. Alespoň pointa se mi líbila, ale přesto mne mrzí, že Jess neotevřela zobák o 13 let a pár mrtvol dřív, protože pak bych nemusel zmatenýma očima koukat na obrazovku a zoufale hledat záchytný bod. ()

bobby_jean 

všechny recenze uživatele

Aj po repríze si stojím za svojím hodnotením. Počas druhého sledovania som chcela pochopiť výčitky ostatných užívateľov, no nepodarilo sa. Nemyslím, že "príliš dlhá stopaz" je problémom. Naopak, dlhšie scény vnímam ako príležitost precitit pohnútky jednej z hlavných postáv. Jej emócie a konanie. Skvelý výkon hercov a vnímanie problému z hľadiska jednej postavy posúva tento film ďalej. Výborný film, pri ktorom zimomriavky dostávali priestor na viackrát. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem čekala něco trochu lepšího než jsem nakonec dostala. Scéna, kdy Julia Roberts najde svojí dceru byla velmi dojemná, že ani já jsem se neubránila slzám. Pak to ale bylo celé o ničem, žádná velká akce, nic se tam nedělo, zaujal mě až konec samotného filmu, který mě docela překvapil. Vracení do minulosti v příběhu mi nevadilo, naopak se mi to v tomhle kontextu líbilo, ale většina filmu je opravdu o ničem. ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Film, který vás v začátku slušně rozseká, v jeho průběhu dokonce řádně pobaví, abyste na jeho konci dostali palicí rovnou mezi oči, a pak měli o čem přemýšlet ještě následující den. Docela mě pobavil komentář mého velmi oblíbeného uživatele, Vančury, který psal o tom, že Julia Roberts by měla jít už do hereckého důchodu, neboť vypadá příšerně. Tomu jsem se musela jen smát, protože aby vypadala příšerně, byl přece záměr, a po tom, co její postava musela prožívat, se ani není čemu divit. Dost by mě zajímalo, jak by ten zástup mladých a talentovaných hereček ztvárňoval role ztrápených matek, tetiček a babiček. Dobře zvoleným protikladem jí byla Nicole Kidman, kterou tady upravili tak perfektně, že vedle ní jinak půvabná Julia ještě tím spíš vypadala jako nějaká bezdomovkyně. Naproti tomu i sama Nicole v některých rolích vypadá tak, že by to podle výše zmíněného uživatele asi také měla rovnou zabalit. Nesmíme však zapomínat, že to je přece pro roli. Stejně, jako by někdo řekl o Charlize Theron, když hrála ve Zrůdě, že by měla zhubnout, a opatřit si obočí, protože jí to už vůbec nesluší. Slušný počin, který rozhodně stojí za zhlédnutí, hlavně pro ty, kteří jsou až příliš humánní. Budou mít rozhodně o čem přemýšlet. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Podhodte to Akademikom, oni to určite zožerú. Vo vzduchu sú už cítiť Oskari, preto sa začínajú vynárať takéto filmy. Prechod medzi dvoma dejovými líniami podobný ako u Otcov a dcér, ale tam to dokázalo držať v napätí a zároveň baviť podstatne dlhšie ako tu. ďalší mínus sú jarmolantné dialógy medzi tým škaredým negrom, na ktorého som sa musel zase dve hodiny pozerať a Kidman ( ktorá tam ma jednu jedinú fakt dobrú scénu!), ktoré mi liezli na nervy prakticky už od začiatku. Spomínal som už toho Afričana, ktorý sa oslobodil spod biča otrokára a začal hrať?? Tak ten tam má pre zmenu asi tak tri dobre zahraté scény, aj s emóciami a tak. A hviezdne obsadenie uzatvára "nikdy nestarnúca" Roberts, ktorá nemala čo hrať, chodila nenamaľovaná a jej jediná dobrá scéna bola hneď na začiatku. Spraviť z toho devedesiatku, zostrihať, zrýchliť, spraviť akciu akčnejšou, mohol to byť mladší súrodenec Zmizením. Ale to by nesmel natáčať Ray, lebo on proste toho Oskara chce. Má to aj svetlé chvílky, má to aj desné chvíky, pri trochu rozmýšľania Vás scenár neprekvapí. Neviem, čo ešte by som k tomuto viac dal. Proste ďalší film, ktorý vieme prečo vznikol a v ktorom sa určitá skupina ľudí nájde, ale pre bežné diváka mierne utrpenie. A bradatého nominujte, veď sa snažil. 3 z 5 ( Kino Dukla Svidník ) ()

Galerie (101)

Zajímavosti (9)

  • Film se kompletně celý natočil v Los Angeles, v Kalifornii. (herr_carter)

Reklama

Reklama