Reklama

Reklama

Tajemství jejich očí

  • USA Secret in Their Eyes (více)
Trailer 4

Vyšetřovatelé FBI Jess a Ray jsou sehraní, jsou si blízcí a jejich společná kariéra je na vzestupu. Nový případ s nimi ale pořádně zamává a do duší jim nesmazatelně vypálí cejch bolesti. Dostanou za úkol vyšetřit nález brutálně zavražděné mrtvoly pohozené v popelnici a na místě zjišťují, že mrtvá dívka je Jessinou nezletilou dcerou. Další zděšení následuje. Přestože se podaří najít a zadržet podezřelého, případ se zhroutí, údajný vrah zůstává na svobodě a mizí neznámo kam. Po třinácti letech posedlého pátrání na vlastní pěst objeví Ray nové vodítko, jež by mohlo přinést vyřešení případu. Do objevené stopy se zakousne a zároveň vyvíjí nátlak na státní návladní (Nicole Kidman), aby mu pomohla dotáhnout vyšetřování do konce. Někteří jsou při tom ochotní zajít dál než ostatní. Nikdo však není připravený na šokující tajemství, které se nakonec objeví. (Bontonfilm)

(více)

Videa (21)

Trailer 4

Recenze (201)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

To bylo teda sakra smutný kino. Přitom atraktivní námět, kvalitní herecké obsazení a celkem atmosférický trailer dávali příslib poctivýho thrilleru, kterej se ovšem utopil v artový póze a prázdných dialozích o ničem. Nevím co se to každoročně děje v této předoskarové době a proč se potencionálně slušné filmy ztrácí v nepřiměřených ambicích natočit místo jasnýho a srozumitelnýho filmu nudu pro ufouny. Navíc Kidmanka i Robertska doslova až na facku nevýrazný. Takže tohle byl omyl. Snad se z něj poučím a nejenom já.25% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Príbeh v podstate nadpriemerný, ale v tomto scenáristickom rámci sa to dostalo až príliš často do slepých uličiek a podivných okolností, ktoré popierali logiku a chceli navodiť sugestívny pocit divákovi, aby sa jeho myseľ vydala úplne iným smerom a aby tak finálne tajomstvo bolo zároveň nečakaným prekvapením. Čo vlastne aj bolo, lenže pri spätom pohľade späť potom nechápem celé to divadlo a prenasledovanie tých ľudí vygenerovaných z nejakých 13 rokov starých fotografií. Inak, herecké obsadenie výborné, hoci Juliu Roberts som v tom zúboženom stave depresiami ubitej ženy ani nespoznal. ()

Reklama

ceskyhonza 

všechny recenze uživatele

Opět musím konstatovat, že by bylo více než dobré a mnohem férovější, těch 5 hvězd zde rozdělit a moci tedy dávat např. 3,5*, což tomuto snímku dávám. Jinak budu stručný. Místy to působí sice trochu utahaně, ale jak se později ukáže, svůj důvod to má, tak vydžte, jako já a budete vlastně odměněni vcelku dobrým scénářem, dobrým herectvím a také poučením a připomenutím, že tam, kde selhává právo a spravedlnost, není nemístné si připomínat slova "Vyššího Principa" - "Z hlediska vyššího principu mravního, vražda na tyranu není zločinem." ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Argentinský originál jsem nebyl schopen dokoukat a i když tohle bylo o dost lepší, o žádný zazrak se nejedná. Zápletka zasazená do stínu 9/11 mi docela seděla a bavil mě i casting, ačkoliv Ejiofor svými plačtivými pohledy pomalu datahuje Smithe. Ale nebylo to tak zlé. První zádrhel přišel se stylem vyprávění. Z počátku přebíhání z jedné časové roviny do druhé docela fungovalo, ale postupem času bylo čím dál tím protivnější a hlavně zmatenější. To se odrazilo i na podání samotného děje. Zatímco v první polovině příběh celkem šlape a je zajímavý, tak v té druhé, kdy by mělo všechno postupně gradovat, se z něho stává zbytečně natahovaná užvaněnost, která trpí nedostatkem jakéhokoliv napětí. Samotné rozuzlení, byť by mohlo být překvapivé, pak ztrácí na dojmu. Jednou se na to podívat dá, ale i tak to zůstane obyčejným průměrem. 50% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý thriller, jehož originál jsem prozatím neviděl, ale pokud bude alespoň o trochu lepší než tento americký remake, tak bych i řekl, že to může být hodně dobré. Myšlenka není špatná, ale rozhřešení se dá tušit, protože se až moc tlačí na herce a ne tolik na příběh. Herecky dobré ale díky nim je to trochu předvídatelné. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (9)

  • Při výrobě filmu zemřela matka herečky Julie Roberts, která se vrátila k natáčení 5 dní po její ztrátě. (Spidey3)

Reklama

Reklama