Reklama

Reklama

Third Eye

Filipíny, 2014, 90 min

Režie:

Aloy Adlawan

Kamera:

Mo Zee

Hrají:

Dimples Romana
(další profese)

Recenze (11)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Keďže úroveň filipínskych hororov za tie dlhé roky vcelku poznám, tak mi to na tie chabé tri celkom vychádza - ono som totiž od toho snímku nečakal nič. Keď však opomeniem ten naivný scenár a nepodarené masky, tak sa na to celkom dobre pozeralo. Spočiatku to vyzeralo ako typická duchárska žánrovka. Toho som sa vlastne aj obával, lebo tí duchovia veľmi presvedčivo nevyzerali. Ženská, ktorá má schopnosť vidieť duchov, musí zachrániť svojho manžela a jeho ťarchavú milenku pred kanibalskými osadníkmi. Medzi nimi je totiž jedna agresívna mrcha s mačetou, ktorá sa snaží oživiť svojho mŕtveho muža, a na to potrebuje rituálne obetovať novorodenca. Takže napokon sa jedná o príjemný žánrový presah k survivalu, čo hodnotím nadmieru pozitívne. Desivé to nie je ani trochu, gore sa taktiež nedá veľmi očakávať, ale ako nenáročná oddychovka je to vcelku sledovateľné a neurážajúce. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Spolu s Hangar 10 najslabší horror roku 2014. Zo začiatku to bolo aspoň trochu zaujímavé ale od scény s mačetou na lúke to bol totálny podpriemer. Do konca ma už zaujal asi len ten divný chlapec, ktorému tiekla krv z nosa. Potom sa vrátila žena s mačetou a pokračovalo to rovnako ako predtým. Keby tí ludia boli aspoň kanibali, tak by to bol kvalitný Hixploitation ale toto to bol úplný nezmysel. Modrý duch bol už len čerešničkou na torte. + sympatická herečka + horror z Filipín ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Oplašená ochechula videla za mlada toľko smrti, až získala šiesty zmysel – !surprise! – vidieť mŕtvych. Zvládať jej to pomáhala aspoň jej babka, no keď zakapala aj ona, peklo sa prebudilo a vyprdlo sa divákovi na obrazovku. Otravná filipínska duchárčina, ktorá by (teoreticky) mohla zaujať divákov, ktorí doposiaľ žiadnu nevideli a ani o nich nikdy nepočuli. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Možná úplně můj první horor z Filipín. Nečekal jsem žádný zázrak, ten se ani nekonal a spíš to ve mě vyvolalo negativní reakce. Hodně chabý horor, s nevýraznými herci, prostě nízká úroveň všech filmových aspektů a také jsem se v průběhu těšil, až to budu mít za sebou. Koukám, že i pozdější namluvení svých postav dělalo hercům hodně velké problémy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vídám mrtvé lidi, bububu! Začátek docela navnadil a čekal jsem nějakou tu béčkovou duchařinu, která v sobě mísí jak klasický asijský styl, tak ten náš euro-atlantický. Ale ouha. Film se vzápětí zvrhnul v zachraňovací misi, kdy se hlavní hrdinka snaží osvobodit svého nevěrného manžela s jeho těhotnou milenkou ze spárů šílené sekty, která potřebuje matroš na oživení jednoho z nich. Duchové se tam sem tam míhají, jak ti hodní, tak ti zlí, ale víceméně tam ani nebyli potřeba. Pozitivní tak byly jen hlavní hrdinka a její protivnice, šílená mrcha, která se mi docela líbila. 30% ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle Filipínskej kousek se fakt nevydařil. Chtěl jsem být shovívavý, ale to zpracování a amatérské chování "herců" neherců jsem teda rozdejchat nemohl. Zombíci, kteří se vrátí pomocí woodo, to by ještě ušlo, proto těch... 15% ()

Duoscop odpad!

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu čekejte cokoliv, jen ne strach nebo nějaké napětí. Hloupé, nudné, modří duchové a asi dvě dobré scény. Zasloužený odpad. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Jsem nepoučitelný a stejně se na ty filmy budu koukat zas a zas.. Filipínský, zcela amatérský, déčkový film, kterej se rozhodně nedá nazvat hororem. Jedinej horor bylo vydržet koukat 90 minut na to utrpení a pobíhání neherců. Díky sklence dobrého vínka jsem vydržel. Těžko něco vyzdvihnout - kamera bídná o efektech snad ani nemůže bejt řeč. Malé plus je pohledná představitelka hlavní ženské role, na kterou bych se ovšem radši mrknul ve Filipínském Pornu. Jediná má vzpomínka z tohoto unavujícího Filibraku bude na to dobré vínko co jsem u toho vypil. 10 % ()

goauld 

všechny recenze uživatele

No... Filipíny jsou natolik odlišné od jakékoliv evropské země, že jsem v podstatě nečekal nic extra, ikdyž by se to od horroru čekat mělo.... Duchařina by se sice ve filmu vyskytla... možná, že by se tam i nějaké to "napětí" dalo najít..... ale.... když jeden slyší neustálé plynulé přechody z filipínštiny do angličtiny (dokonce i v rámci jedné věty !!!) taxe jeden nedokáže ubránit smíchu :-).... Bohužel čím déle se film sleduje, tím méně už to je "zábavné".... (nějak nechápu "záměr"... ale to holt bude jím "jiným krajem" :-) Nicméně se zřejmě tento "nešvar" rozmáhá, neb něco podobného se děje i u jiného horroru - tentokráte indického... tak nevim). Bohužel i celkově snímek není zrovna výkvět žánru. Masky nepropracované, děj chaotický, lekačky žádné..... Možná před 30-40lety by mohl tento snímek u mě uspět ;-) ale zřejmě jsem "moc náročný".... Proto tedy hodnocení pouze za 2. ()

Reklama

Reklama