Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (468)

plakát

Metronom (2022) 

No nevím... Na jednu stranu celkem pokukání do Romania securiteta, ale nemyslím si, že by to bylo až tak "měkké" (teda, alespon z naší ČSSR zkušeností podobné scénáře byly poněkud tvrdší) a snadné - kterak vzdornou holčinu na konfidenta předělat ;-) Navíc, jak vidno, tak Rumuni měli dokonce i "štvavé vysílačky" bez -otravného- bublání, takže není divu, že se k pravidelné hudební relaci "ze západu" scházela omaldina ;-) Jediné, co mě tak nějak na tom "překvapilo", byla ta romantická linka se "zrádcem". No - mít takového milence, tak jako žena bych ho asi zabila :-D (bezohledu na důvod, který zrádce měl)

plakát

Nikdo tě nezachrání (2023) 

Tak asi takhle... Pokud by tam nebylo až moc toho vyrabování Války světů (v podstatě stejná linka děje "ve sklepě" , nasávání lidí do talířů , "dlouhonožci/ručci"... atd) tak bych šel s hodnocení výše. Nicméně co se naopak musí ocenit, že i "němý" film může mít hutnou atmosféru. Hlavní představitelku mohla hrát klidně i madarka nebo ukrajinka a nikdo by to nepoznal :-) ...to i v našem kresleným krtečkovi je toho namluveno víc než zde :-D . Nicméně - jsou tu některé trochu "nelogické" přešlapy, a občas hrdinka se pasuje do role lovce emzáků, aniž by se jí v podstatě něco dále stalo. Každopádně v tomto případě jsem ani nemusel nějak extra přetáčet zrychleně děj (o nepodstatné části, jak už je jinde zvykem především v začátcích filmů), nebot vyjímečně se tam zbytečně neprodlužovalo zbytečnostma a "hlavní podstata" přišla už v osmé minutě ;-) Takže jsem s tímto dílkem celkem spokojen.

plakát

Eliška a Damián - Epizoda 1 (2023) (epizoda) 

Hodnotit toto "dílo" nebudu. Jen poznamenám, že od komančů fakt nebyl natočen žádný český televizní seriál, který by mě nejen zaujal, ale na který by se dalo dívat (alespon na několik dílů). Bohužel doba KVALITNÍCH herců je dááávno pryč a noví rozhodně nejsou a NEBUDOU. Na druhou stranu - dnešní česká společnost už tak "otupěla" různými Ulicemi, ZOO, Ordinacemi, že v podstatě kvalitu nevyhledávají a tenhle "konzum" jim bohatě stačí... Škoda, ale co se dá dělat.

plakát

Lola: Zprávy z budoucnosti (2022) 

Filmů na toto téma není zas tak moc, abych mohl s klidem říct, že ten, či onen jed lepší, logičtější...atd. Jakkoliv cestování, nebo "pokukání" z budoucnosti a modifikování minulosti je zajímavé téma, tak tady to cymrové moc chytře nezvládli. Tak vezmeme to od začátku: 1) sestrojit ve 40tých letech "dáblovu pandořinu skřínku" ... to vlastně umí kdekdo ;-) stačí na to pár lamp, nějaký ty "speciální iontový zářiče" a už můžeme vesele koukat jak to v tý budoucnosti vlastně mají zařízené... A co nějaký den, dva... rovnou roky!!! :-DD ..2) naivní si myslet, že tento stroj (po jeho objevení MI6) "zůstane" vesele dál v rukou majitelky... sorry jako, ale to je pomalu totéž jako nechat si hrát malé dítko s enigmou :-D  ..3) a už vůbec se ve filmu neřeší logické přešlapy typu (ona "něco" využívá, co dokáže -zmást- sledovací službu a najednou se objeví -kdosi- , kdo přesně najde sídlo té "šamanky (tajného agenta?)"... No nic.... Angláni si natočili scifíčko a protože, aby obyvatelstvo Walesu mělo tak nějak pocit, že na ně velká anglie pamatuje, tak tam narouboali ten Suxess (Wessex nebo jaxe ta prdel v tý "dračí zemi" jmenuje). Na jedno zkouknutí OK, ale vzít to do ruky třeba Spielberg, tak by to byla pecka.... o tom žádná ;-)

plakát

ONEMANSHOW: The Movie (2023) 

Tak takhle... všechny ty "tanečky" kolem sebe mě utvrdili o nezměrném EGOismu Kazmy. Jako v Prostřenu byl super, ale jít DO KINA a VYPLZÁNOUT za tento počin 250kčs, to bych se musel asi zbláznit :-D Jako... víme o tom, počkáme si na uložto. Ono se to tam brzy stejně dostane, protože zas tak supr čupr výtvor to není, aby TO bylo neustále točeno v kinech. Hodnotit TO nebudu, protože jsem TO neviděl, ale i taxi budu o TOM myslet svý ;-)

plakát

Vír (2022) (seriál) 

Tak sice zatím dva díly, ale i tak už musím po tom druhém díle nakonec dát -1. A proč??? No samozřejmě z důvodu násilného šroubování multikulti do emocí. (jako měl teda tu blonsku skutečně tak rád jako tomu bylo v první díle?? nebo raději Pavasu z Afghánistánu.... No tak... zase chápu, že ON taky není běloch jak poleno ;-) Ale stejně... asi bych blonsku zachránil a holt Pavasa nebude ;-)) REEDIT: po shlédnutí celé série: a nakonec další -1 za ten LGBTQXYZ+ . Hyperkorektnost a jinakost zkrátka už nesmí chybět (jeho dcera si vezme přítelkyni). Jinak co se týče námětu - sice viděno v Zpět do budoucnosti 2, ale ... to už bylo dááávno a tento styl scifi je stále neokoukán. Je sice hezké měnit minulost, ale ty následky :-D (jooo a jedna úvaha k zamyšlení: proč musel věčně chodit do VR místnosti, když stačilo si ty brejle vzít domů?? ale chápu, že občas ta "logika" musí ujet v každém filmu/seriálu)

plakát

Kráter (2023) 

Opět se evidentně vygeneroval snímek, aby byla naplněná kvota genderové vyváženosti a rasové rozmanitosti. Co bychom od amíků jiného čekali, že ;-) Jinak jsem postrádal alespon jednoho gaye ;-)

plakát

65 (2023) 

Já Vám teda nevím, kde ti amíci berou tu utkvělou představu, že VŠICHNI umí anglicky. Jako chápu... amíci mají pocit, že všichni (a to včetně emzáků) plynně "spík ingliš" a to minimálně na úrovni rodilého mluvčího... Jinak nelze pochopit toho Millese, který do dívky husí neustále angličtinu bezohledu na to, jestli mu rozumí... Tak asi takhle... Mám jednu satelitní stanici, kde se vysílají různý festivalový koncerty (především z UK). Občas tam vídám nějakou zpěvačku, která tam strašně emotivně zpívá, div-se jí nelynou slzyčky z kukadel a pak je záběr do publika, jak "fanoušci" (či kdo tam je) s touhle zpěvačkou zpívají... a také jim se div-ne linou slzyčky z kukadel.... a mě??? mě to nechává zcela, čárka, ale zcela chladným.... protože JÍ NEROZUMÍM CO ZPÍVÁ. Takže - zpévačka si tam může kvávat srdceryvné songy, ale pokud posluchač NEVÍ o čem ta skladba je, tak je mu to celkem u zadnice. NO a totéž asi tak nějak zažívala ta holka. Ta tomu panácovi hwno rozuměla, ale jemu to evidentně nevadilo ;-) A takhle fungují amíci. A co se týče filmu.... bylo to hezké pokoukání ;-) nepřátelská planeta země před 65mio lety byla věrohodně ztvárněná. Asi bych tam v té době nechtěl žít ;-) Ale.... pak přišla "událost" a byla "změna"... (to víme všichni JAKÁ to asi tak byla událost ;-)). Nicméně... trochu ... no ...dost mě to připomínalo jiný, celkem podobný snímek Willa Snipese a jeho "synáčka", který hledal taky jako nějakou pomoc... ALE - protože je doba zlá a produceři v poslední době spíše dělají seriály, místo filmů, tak chtíc nechtíc MUSÍM být rád, že vůbec tento film vznikl... Nicméně... pokud bude tento trend takto pokračovat, tak mě asi nikdo jen tak v kině neuvidí... Protože zas tak skvostné dílko toto nebylo, abych musel za TO dávat předražené vlezné do kina. Sláva torrentu a titulkovačům ;-)

plakát

Poslední království: Sedm králů musí zemřít (2023) 

Jako hisotrické pokukání na sjednocení Anglie je to pěkné. Seriál jsem neviděl (nejsem příznivcem dnešního "trendu", kdy se dělají seriály místo filmů) . Jinak herci celkem sympatiko, bitvy (či bojůvky) taky vydařené, nicméně si jeden říká, že ty království se "omezovaly" na hrstku poddaných (ono teda tam zrovna moc vesnic k vidění nebylo, taxi jeden říká, komu asi těch sedum králů kralovalo :-)). Ale zato se musí uznat, že zelených plání tam bylo požehnaně. Taky je zvláštní, že kdyby někdo chtěl "zákeřně oddělat" krále (třeba zrovna toho mladíka Elastana), tak by to za tak těžký nebylo (stačí být dobrý a mrštný, umět bojovat a... v -nestřežené chvíli- zaútočit. Král je mrtev!! at žije král !! ..tak nějak ;-)) Jinak co se týče Vikingů... já teda nevím, ale oni spíše tu Brittanicu plenili, než aby se spolčovali s nějakými "oblastními" králi. Na to je Vikingové ani nepotřebovali ;-) A dále... Naskýtá se otázka, po bitvě u Brandemburku moc dlouho Elastan nekráloval. Jen dva roky... Ale dyt žádná větší bitva se od roku 937 v Anglii neodehrála? Tak na co Elastan zemřel??? Na AIDS??  Zvláštní je teda ta informace, že Elastan byl buzerant??? KDO to mohl vědět? (a vůbec, je to zapsáno v nějaký tý kronice?? A co na to současní angláni?? To musejí mít radost, že první nejmocnější král Anglie byl bukvice :-D  asi se pojedu na to do Anglie zeptat :-D).  A pokud tomu tak bylo, tak by o tom věděl maximálně ON a ten jeho "rádce". A nepředpokládám, že by se o -mileneckém vztahu- pak bavili s každým na potkání ;-) A nakonec je tu ještě taková "zajímavost". Jak mohl Elastan nechat popravit mnicha Aldhelma, když se Elastan narodil v roce 895 a Aldhelm zemřel v roce 709?? Divné...divné... A vůbec... buhví jak to bylo... Je tam moooc "nejasností" a nejeden divák se docela dost v ději a místech ztrácel :-D

plakát

Horror in the High Desert 2: Minerva (2023) 

Tak horror to teda byl, ale ne v tom pravém slova smyslu. Tady se něko snažil o jakýsi dokument, alá svědci II.sv.války, ale moc jim to nevyšlo. Narozdíl od těch dokumentů se svědky, zde vůbec není vidět žádná snaha o jakoukoliv dynamiku. Navíc, celé to bylo takové nějaké nemastné-neslané. Dít se začalo až tak 20min před koncem, kdy jakýsi hasič hledal v noci jakousi ztracenku v nějaké polorozpadlé barabizně. Opět plné klišé (náhle zhasne baterka) a nelogičností (zapnu si noční vidění, ale chovám se, jako bych ho neměl). Zde to ale alespon mělo jakouž takouž atmosféru, nicméně celkově to vyznělo spíše srandovně. Mysím si, že pro evropské publikum to nebude mít extra dopad, ale amíkům by tohle mohlo stačit, aby mohli být "u vytržení".