Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh mladé dívky a laskavého obra známého jako Obr Dobr, kteří se vydávají na dobrodružnou cestu s cílem zajmout zlé lidožroutské obry, kteří pronikají do světa lidí. (Freeman Ent.)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (316)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dal s tím pokoj Zemeckis, tak teď bude otravovat Spielberg? Hnusný nudný a nesnesitelný film, nejspíš Stevenův nejhorší. Nebo aspoň nejhorší za dlouhou dobu. Malá holka bez charakterů a spousta zeleného plátna proměněného ve špatné efekty. Nezajímavá projížďka uncanny valley, na kterou už se naštěstí zapomnělo. Vlastně ani nevím, proč jsem na to koulal. 1 a 1/2 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Seňor Spielbergo na to pořád má, akorát pravidelně střídá ty zajímavější náměty s těmi méně zajímavými. BFG (alias Big fu*kin´Giant) to v globálu už měl předem prohrané, ovšem jako film pro celou rodinu to funguje výtečně. První polovinu jsem sice poměrně prozíval, ovšem v té druhé už jsem se už docela dobře bavil a za tu dokonalou hlavní dvojici prostě nemůžu jít pod 4* Získal si mě totiž nejenom geniálně digitálně zhmotnělý Mark Rylance, ovšem nakonec i hlavní holčina, jejichž výběr se velmi povedl. Přímo se vybízí srovnání s Jackem a obry, kteří mi kdysi taky poměrně sedli, ale BFG má holt toho Marka Rylance, tak možná vychází o malinko líp. Tak a teď už jen počkat na Ready Player One, který nesmí dopadnout špatně!...7/10 ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

THE BFG, alebo ak chcete - The Big Friendly Giant, to sú tieto iniciály v názve filmu o dobráckom Obrovi, tak vážení a milí, to je z môjho pohľadu, maximálne úmorný film Stevena Spielberga, vlastne taktiež aj najnudnejší a najzbytočnejší snímok z celej jeho, 40. ročnej kariéry ! Scény s kráľovnou, sú strašne trápne, akosi je neznesiteľné všetko, čo vidím, od Marka, po kanibalov - obrov, až po tú urevanú malú hrdinku z Londýna. Spielberg má v Hollywoode veľké MENO, a tak si môže nakrútiť, na čo si len pomyslí, len škoda, že svoj, aký - taký potenciál, doslova mrhá nesprávnym smerom, lebo viem, že je ešte schopný prísť s niečím, čím bol voľakedy - povestný... Možno sa karta obráti. Fakt, the Big Fuc.ing Giant, je príšerný a nezáživný projekt, aký by sa hodil do 80. rokov, 20. storočia. Mal by sa nad sebou trochu zamyslieť, tento pán Steven Spielberg, ktorý natočil niekoľko geniálnych filmov, ale dlhú dobu neprišiel s niečím, čo by mi vytrelo zrak ! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dobre. O niečo lepšie ako dobré. Steven Spielberg rodinne filmy stále vie. Bavil ma úvod, ktorý sa celkom dobre rozbehol, ale potom ako sa rozbehol aj samotný príbeh, ma to bavilo trošku menej. Každopádne strýko Steven stále vie tu svoju hravosť preniesť na plátno a postávam vdýchnuť život, takže nuda v tomto prípade nehrozí. Mark Rylance ako Kamoš Obor fajn a slovenský dabing tiež. 75% - 4* ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Keď je v Spielbergovom filme najzábavnejšia (a možno jediná zábavná?) scéna s prdením, je niečo zle. Dievčatko skvelé, animácia úžasná, magické okamihy tam sú. Ale to tempo netempo je teda smrtiace. Niekto to môže právom nazvať nudou, ja si budem ešte chvíľu nahovárať, že Spielberg mal zámer natočiť film, ktorý nebude zbesilo dynamický ako všetko, čím sa dnešná kinematografia snaží zaujmúť diváka. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Film mal byť pôvodne realizovaný v roku 1998, v hlavnej úlohe s Robinom Williamsom. (ČSFD)

Související novinky

Mendes to zkusí u Disneyho

Mendes to zkusí u Disneyho

27.08.2016

Sam Mendes se po Skyfallu a Spectre k bondovkám nevrátí. Momentálně chystá drama The Voyeur's Motel, jehož hlavní hrdina se stane nepohodlným svědkem vraždy, a teď ho zaujal dětský román Jakub a obří… (více)

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

13.04.2016

Filmům Stevena Spielberga se těžko říká ne, takže vás určitě potěší, že o ně teď nebudeme mít nouzi. Režisérská legenda právě dokončuje fantasy Obr Dobr, která jde do kin už 30. června 2016, a ještě… (více)

Simon Pegg a Ready Player One

Simon Pegg a Ready Player One

19.03.2016

Steven Spielberg nám už v červnu naservíruje fantasy Obr Dobr a ihned se vrhne na svůj další film. Ne nepůjde o Indiana Jonese 5, ten dorazí až v červenci 2019. Nejdřív se dočkáme sci-fi Ready Player… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Reklama

Reklama