Reklama

Reklama

Sedmnáctiletý Mike Lassiter je obžalován z vraždy vlastního otce Boona Lassitera, bohatého právníka. Obhajovat ho bude rodinný přítel Richard Ramsay, který však má poněkud ztíženou práci, protože Mike nemluví ani s ním a to i přesto, že tím riskuje vězení. Ramsay si k případu pozve jako asistentku Janelle, dceru výborného právníka, která má jakýsi šestý smysl a pozná, když někdo lže. Protože Mike nekomunikuje, vzdává se Ramsay úvodní řeči a krátce po začátku jednání přicházejí na řadu svědci. První vypovídá letuška soukromé společnosti, která často s Boonem a jeho synem létala. Tvrdí, že při posledním letu se Mike zdál zasmušilý, protože otec ho tlačil k tomu, aby si vybral prestižnější univerzitu, než na kterou chtěl jít Mike. Policistka, která byla zavolaná k případu domácího násilí, vypovídá, že Mike prohlásil nad tělem svého otce, že to měl udělat už dávno. Dalšími svědky jsou sousedé, kteří byli svědky toho, jak se Boon Lassiter špatně choval ke své ženě Lorettě. Ponižoval ji před ostatními a posmíval se jí, že je hloupá, protože nemá vysokou školu. Mike, který si dříve s otcem výborně rozuměl, se přede všemi matky zastal. I Mikeův kamarád viděl na vlastní oči jak se Boon k manželce choval. Protože Mike stále nemluví, rozhodne se Ramsay povolat na lavici svědků jeho matku Lorettu a ta vypovídá, že ji manžel fyzicky i psychicky týral a že jí Mike přiznal, že otce zabil. Ramsay má i důkaz o týrání v podobě fotografií modřin a zranění. Po této výpovědi se Mike náhle rozhodne vypovídat, ale neřekne Ramseymu, co hodlá u soudu říct. Když mu soudce dá slovo, Mike říká, že otce zabil, ale ne proto, že ubližoval jeho matce, ale proto, že ho od jeho dvanácti let opakovaně znásilňoval a Mike už toho měl dost. Proto chtěl jít na univerzitu, která je vzdálenější, i když ne tak prestižní, jen aby unikl otci. Otec byl kvůli tomu rozhodnutí naštvaný a znásilnil ho rovnou v letadle a vyhrožoval mu, že se to bude opakovat do té doby, než odejde na univerzitu. Letuška znovu vypovídá, ale tvrdí, že se nic takového nestalo. Janelle jí však přiměje říct, že během letu trávila opakovaně čas v pilotní kabině protože, ačkoliv je vdaná, má poměr s druhým pilotem a nemůže tedy s jistotou tvrdit, že k znásilnění nedošlo... (TV Prima)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (51)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Ježíši na kříži, tak tohle bylo nadělení ! Po filmu 836437634 róninů, nebo jak se ta splácanina jmenovala, přichází můj oblíbenec Kyjenu Rývs s dalším zbytečným a hlavně naprosto amatérským filmem. Režie Courtney Hunt? Nevím kdo je, jedná se ale zřejmě o někoho, koho poměrně známí herci ve filmu dobře znají a v rámci nějaké přátelské revanše, nebo dluhu kývli na natočení této sračky. Tento film se podle mě natáčel přesně 93 minut, nebylo třeba žádného stříhání, žádných výmazů...takhle to prostě necháme, není to zas tak zlý. Film hloupý, jako potomek pánů Olmera a Soukupa, úplný odpad to ale zase asi není, jelikož tím bych to posunul na úroveň filmů Váleční ptáci, Žralokonádo, Tyranosaurus a Aztékové apod...................moje hodnocení = 2 z 10. ()

koza3 

všechny recenze uživatele

Tyhle justiční dtamata moc nemusím. Vždycky si vzpomenu na ten osmdesátoový séroš Perry Mason o kterém zpíval i Ozzy. Navíc celá ta americká porotovská přesvědčovací telenovela mi jde proti srsti. Každopádně Keanu je známka kvality a tak tomu bylo i tady vedle vyzobané Zellweger. Postupné rozplétání bylo napínavé, finále super, jen mi chybí bližší motivy té černošky, která se tam spíš jen přichomítla, ale mohla mít zajímavou backstory. Super. ()

Reklama

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Hodně podhodnocený film, který je hodně zajímavý a dobrý a hodně zajímavě a dobře natočený... A hlavně je plný zajímavých zvratů až do samotného konce. Jediné,co filmu chybí, je větší rozpočet a míň televizní zpracování, protože mi to prostě připomínalo epizodu ze seriálu, nataženou na dvě hodiny- ale jinak to bylo super, Keanu Reeves opět nešlápl vedle a obstál i jako právník...80% ()

curil 

všechny recenze uživatele

Hodně průměrné soudní drama. Téma, které má v americkém filmu dlouhou tradici. Anglosaské právo, porota dvanácti ctihodných občanů. Kolikrát jsme to už v podobných filmech viděli. Oproti jiným stejným dílům chybí alespoň nějaká akční scéna a náznak humoru, ale to se nyní nenosí. Vadí mi také nepovedené flashbacky a vyprávění obhájce v "ich formě". Chytrému napověz, hloupého kopni. Nejméně v polovině příběhu se divák dovtípí, jak je to ve skutečnosti. Překvapil mě zestárlý výzor Renée Zellweger, no, nemládneme nikdo. Keanu Reeves se už také postupujícím časem z hollywoodské IA hvězdy instaluje do rolí v průměrných filmech. A možná, že to ještě není všechno. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Rutinní jednohubka se soudním líčením, které v retrospektivách odhaluje pozadí zdánlivě jasného případu. To postupné odkrývání je sice lehce předvídatelné a samotný postup ke kýženému výsledku mi občas připadal silně kostrbatý, ale koukat se na to dalo, protože sám soud byl celkem zábavný a navíc mě bavilo se dívat na Renée Zellweger, která si nebyla vůbec podobná. Závěrečný zvrat si sice mohl film odpustit, ale dalo se to přežít. Nic k zapamatování, ale za jedno mrknutí to stojí. 55% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (3)

  • Pôvodne mal hlavnú úlohu hrať Daniel Craig, ako bolo oznámené v januári 2014. V apríli, len 4 dni pred začiatkom natáčania, z projektu z neznámych dôvodov vypadol. Craiga v júni nahradil Keanu Reeves. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa v Bostone a v New Orleans. (Arsenal83)

Reklama

Reklama