Reklama

Reklama

Když Thomas a jeho kamarádi dokázali uniknout z vražedného labyrintu, doufali, že se dokážou vrátit ke svým starým životům. Nemohli se ale splést víc. Místo svobody je čekal pouhý postup do druhé fáze zkoušky připravené organizací Z.L.S.N. Pro Thomase a ostatní přeživší Placery z labyrintu tak běhání zdaleka nekončí. Jejich další útěk je zavede na Spáleniště, nejvíce sežehnutou část planety, krajinu plnou nepředstavitelných překážek. Sluneční erupce sežehly Zemi na popel a proměnily ji v pustinu. Světové vlády se zhroutily – a s nimi i řád a právo. Rozpadajícími se troskami měst teď bloudí takzvaní „raplové", lidé pokrytí hnisajícími ranami, které nakažlivý virus dohnal za hranu příčetnosti. Jejich jediným cílem je najít cokoliv živého, aby se nasytili. Thomas a jeho přátelé musí rychle najít bezpečné útočiště a organizace Z.L.S.N. se stará o hlavně to, aby jim šance na přežití nastavila v jejich neprospěch. Placeři se ale dokáží spojit s bojovníky odporu, zasáhnout vrchní velení Z.L.S.N. a odhalit tak další šokující plány, které si pro ně společnost přichystala. Thomase čeká tvrdá zkouška ohněm. Skutečně se někde uvnitř v jeho hlavě skrývá tajemství, které je zachrání? (Cinemart)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (648)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vzestupná tendence. Spálená zem vypadá lépe a akce je prvotřídní. Raplové jsou jak přes kopírák ze Světové války Z, ale na film pro děcka jsou děsivý až až. Ball má režii pevně v rukou, ale občas mu příběh (mimochodem od knížky razantně odlišný) hodí klacek pod nohy. Herecky stále poměrně sympatické a vedlejší role si najaté "hvězdy" přímo užívají. Třetím dílem to příjemně zakončete a budu spokojen. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kvalitatívne približne na rovnakej úrovni ako prvá časť, akurát že tá mala podľa mňa väčšie čaro. Labyrint a s ním spojená záhada okolo monštier sídliacich v jeho útrobách je pre diváka väčším tajomstvom ako putovanie spustošenou krajinou. Musím uznať že nápad so zombie potešil, pričom sa takmer neustále niečo dialo, no mne osobne tieto nočné scény nikdy nič prevratného nepriniesli. Vždy mi to príde ako ideálna voľba na zakrývanie vizuálnych nedostatkov. Takže síce spokojnosť bez mimoriadneho frflania, ale mohlo to byt aj lepšie ;) ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Skvělé pokračování Labyrintu, ve kterém už naši hrdinové zjišťují, co se odehrává za hradbami Labyrintu, jaký je ve skutečnosti svět a co za úmysly má Zlosyn. Celý film je velmi napínavý, postupně odhalujeme další a další střípky, zažijeme spoustu akce a film doplňuje povedený soundtrack od Johna Paesana. Těším se na další díl, který završí celou trilogii. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě jeden velký propadák. Dívat se na to dá, ale místy neuvěřitelně nudí a rozměr Spáleniště a celkově post-apo světa hodně nevyužitý. Hlavním problémem však je, že si Ball tvoří vlastní příběh. Což o to - to by problém sám o sobě nebyl. Třeba takový Forrest Gump je toho důkazem. Ale tady to zoufale nefunguje. Příběh daný filmem stojí na neustále omílaných žánrových young adult kliše a kriticky nevyužívá potenciálu knižní předlohy (jak už smyslem labyrintu, který tady jaksi mizí, lékem a dalšími věcmi). Celé to nakonec směřuje k revoluci a zabití Paigové. Opravdu zbytečné. S raply se dalo taky pracovat lépe, a kdyby jim dal přidán základní instinkt, řeč a lidské chování, mělo by to úplně jiný rozměr. Akce byla navíc nepřehledná a jediná zajímavá honička v nakloněném domě ve výsledku strašně zmatená. Takže celkově nic moc, ale stále to bylo lepší než Sedmý syn, a tak se Spáleniště nakonec zmůže na 2 hvězdy. Ještě nikdy jsem snad nebyl tak zklamaný... - - - - - - Po posledním díle snižuji na jednu. ()

classic 

všechny recenze uživatele

To, čo fungovalo v prvej časti, tak to nemusí fungovať v pokračovaní, ktoré nie je úplne najhoršie, zhruba 1/3 je zaujímavá, potom sa film zvrtne takým šialeným - stupídnym tempom, že celkové dojmy - jednoducho opadali. Keď pozeráte film, tak si určite poviete : „Toto som už niekde videl, alebo Kde som to, sakra - videl ? ” Ani jedna z postav mi nič nevravela, t.j neobľúbil som si nikoho. Réžia Wesa Balla sa má ešte čo učiť. Škoda toho premrhaného potenciálu z prvého dielu, ktorý ma skutočne viac bavil a zaujal, ako toto. Skrátka, po čase to začne zaváňať niečím, čo sa mi nepozdávalo. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Světová premiéra proběhla 1. září 2015 v Sao Paulu v Brazílii. (Varan)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 81,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 312,3 mil. (NIRO)
  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporili viac ako 13 000 pracovných miest. (Laslo)

Související novinky

Cameron a Rodriguez našli Alitu

Cameron a Rodriguez našli Alitu

30.05.2016

James Cameron chtěl mnoho let natočit dvě velké sci-fi - Avatara a Alita: Battle Angel. Modrásky už stihnul, jeho výlet na Pandoru ale měl takový úspěch, že se záhy vrhnul na čtyři pokračování a… (více)

Reklama

Reklama