Reklama

Reklama

Když Thomas a jeho kamarádi dokázali uniknout z vražedného labyrintu, doufali, že se dokážou vrátit ke svým starým životům. Nemohli se ale splést víc. Místo svobody je čekal pouhý postup do druhé fáze zkoušky připravené organizací Z.L.S.N. Pro Thomase a ostatní přeživší Placery z labyrintu tak běhání zdaleka nekončí. Jejich další útěk je zavede na Spáleniště, nejvíce sežehnutou část planety, krajinu plnou nepředstavitelných překážek. Sluneční erupce sežehly Zemi na popel a proměnily ji v pustinu. Světové vlády se zhroutily – a s nimi i řád a právo. Rozpadajícími se troskami měst teď bloudí takzvaní „raplové", lidé pokrytí hnisajícími ranami, které nakažlivý virus dohnal za hranu příčetnosti. Jejich jediným cílem je najít cokoliv živého, aby se nasytili. Thomas a jeho přátelé musí rychle najít bezpečné útočiště a organizace Z.L.S.N. se stará o hlavně to, aby jim šance na přežití nastavila v jejich neprospěch. Placeři se ale dokáží spojit s bojovníky odporu, zasáhnout vrchní velení Z.L.S.N. a odhalit tak další šokující plány, které si pro ně společnost přichystala. Thomase čeká tvrdá zkouška ohněm. Skutečně se někde uvnitř v jeho hlavě skrývá tajemství, které je zachrání? (Cinemart)

(více)

Diskuze

TeraBum

TeraBum (hodnocení, recenze)

jh666

Souhlas, chvilku mi přišlo že tam jsou momenty z třetího dílu. Ale celkově to vypadá docela dobře, Malíček potěšil, vůbec mi nedošlo že tam bude :D

Teringer

Teringer (hodnocení, recenze)

yinloveyang

Fakt, jo? Tak já radši moc po zahraničních webech nebrouzdám, kvůli detailnějším spoilerům. Už tak mám naspoilerováno ažaž a pěkně mě to štve. Ale stejně si myslím, že Spáleniště je dějově tak obsáhlé, že by mu prospělo detailní přenesení na plátno, než zásahy z třetího dílu. Ale jsem moc zvědavá, jak na film, tak na trojku. Hlavně na tu trojku. Nemám totiž představu, jak by měl celý ten děj skončit. Doufám, že tam je víc vysvětlení o wicked celých těch experimentech!

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Teringer

Na zahraničních webových stránkách se o tom v kuse mluví, že to prý bylo přímo potvrzeno. Původně jsem se čtením třetí knihy chtěla počkat, abych se mohla těšit, až si to přečtu, ale kvůli tomuto jsem radši okamžitě přešla ke čtení the Death Cure a nelituji, docela hezký závěr, jenom bych chtěla víc, což se mi po čtení Mockingjaye nestalo, tam jsem byla s koncem tak spokojená, že nepotřebuji pokračování.

na příspěvěk reagoval Teringer

Teringer

Teringer (hodnocení, recenze)

Awerin

Pokud vím, třetí kniha u nás vychází začátkem července, kdežto Spáleniště jako film až v září. Takže já to stíhám bez problému :D :) A odkud víš, že tam budou věci z třetího dílu? Nevím, proč by něco takovýho měli dělat.. :O

na příspěvěk reagoval yinloveyang, Awerin

Awerin

Awerin (hodnocení, recenze)

Teringer

Tak co s týče druhého dílu, budou tam už dávat věci z třetího dílu knihy, tudíž, se  my, kteří knihu četli, trochu taky překvapíme, protože třetí díl knihy vychází těsně před začátkem druhého filmu :(

na příspěvěk reagoval Teringer

Teringer

Teringer (hodnocení, recenze)

Colby Sawyer

No jo, klasika asi. Ale stejnak, když už to bylo vydáno knižně, tak by se mohli držet jednoho názvu. Ale co, název je v tuhle chvíli to poslední :)

Teringer

Teringer (hodnocení, recenze)

yinloveyang

Cože? The death cure bude v kinech AŽ V ÚNORU 2017? Oh god. Takovýho čekání! :D Nemůžu se dočkat až si tu podělanou knížku přečtu! Kdybych letos nematurovala, pustim se do anglický verze. Jenže maturuju, takže si rovnou počkám na české vydání do července. Duh. :D

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Jo jinak poslední film, tedy již zmiňovaný The death cure půjde do kin v únoru 2017, přesunuli jej, sranda, protože je to přesně měsíc před posledním dílem Allegiant, to bude ohlasů a různých diskuzí na oba filmy, ale upřímně si myslím, že diváci budou chválit spíše tuto sérii než konec Allegiant, i když se určitě najdou tací, co budou říkat, tvůrci divergence i Roth měli aspoň odvahu nezměnit konec na přání divaček, co už četli Allegiant a nelíbila se jim kvůli ...... a ti, co četli moc dobře ví. :))

na příspěvěk reagoval Teringer

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Dočtena poslední kniha - The Death Cure, dojmy? Konec je možná podle mě o trochu lepší než konec Mockingjay, ale narozdíl od něho jsem měla pocit, že by to mělo pokračovat. Ovšem četla jsem příspěvky lidí a mnoho z nich je z konce docela zklamáno.

 

 

 

 

spoiler!

Úmrtí fakt bolely, hlavně u jednoho představitele.

Teringer

Teringer (hodnocení, recenze)

Jinak takový malý dotaz - netušíte někdo, jestli se to bude opravdu jmenovat "Zkouška ohněm", když to má být Spáleniště: zkouška? :D

na příspěvěk reagoval Colby Sawyer

Teringer

Teringer (hodnocení, recenze)

Awerin

Právě. :) Já jen vážně doufám, že se budou ve filmu více držet plotu a nebudou tam žádné nesmyslné odchylky! :D

na příspěvěk reagoval Awerin

Teringer

Teringer (hodnocení, recenze)

Věřte mi, že skvělej příběh jde i bez romantický linky! Ta dvojka jako kniha je naprosto báječná, nemůžu se dočkat vydání třetího dílu v češtině!!

na příspěvěk reagoval Awerin, ElessarDeny

petiiik3

petiiik3 (hodnocení, recenze)

Dočetla jsem knížku a jsem nadšená, uvidíme jak na tom bude film :)

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Dočteno, veliká spokojenost s knihou, teď se jenom modlit, ať filmová verze je aspoň z takových 65% podobná knížce, děj tohoto totiž určitě ani nějaké dva - tři roky nezapomenu, natožpak do září, jako se to stalo u Rezistence a tak nakonec jsem problém s filmem ani moc neměla.

Související novinky

Cameron a Rodriguez našli Alitu

Cameron a Rodriguez našli Alitu

30.05.2016

James Cameron chtěl mnoho let natočit dvě velké sci-fi - Avatara a Alita: Battle Angel. Modrásky už stihnul, jeho výlet na Pandoru ale měl takový úspěch, že se záhy vrhnul na čtyři pokračování a… (více)

Reklama

Reklama