Reklama

Reklama

Když Thomas a jeho kamarádi dokázali uniknout z vražedného labyrintu, doufali, že se dokážou vrátit ke svým starým životům. Nemohli se ale splést víc. Místo svobody je čekal pouhý postup do druhé fáze zkoušky připravené organizací Z.L.S.N. Pro Thomase a ostatní přeživší Placery z labyrintu tak běhání zdaleka nekončí. Jejich další útěk je zavede na Spáleniště, nejvíce sežehnutou část planety, krajinu plnou nepředstavitelných překážek. Sluneční erupce sežehly Zemi na popel a proměnily ji v pustinu. Světové vlády se zhroutily – a s nimi i řád a právo. Rozpadajícími se troskami měst teď bloudí takzvaní „raplové", lidé pokrytí hnisajícími ranami, které nakažlivý virus dohnal za hranu příčetnosti. Jejich jediným cílem je najít cokoliv živého, aby se nasytili. Thomas a jeho přátelé musí rychle najít bezpečné útočiště a organizace Z.L.S.N. se stará o hlavně to, aby jim šance na přežití nastavila v jejich neprospěch. Placeři se ale dokáží spojit s bojovníky odporu, zasáhnout vrchní velení Z.L.S.N. a odhalit tak další šokující plány, které si pro ně společnost přichystala. Thomase čeká tvrdá zkouška ohněm. Skutečně se někde uvnitř v jeho hlavě skrývá tajemství, které je zachrání? (CinemArt)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (647)

Marze 

všechny recenze uživatele

Dějově stereotypní dystopická sci-fi, nebo spíše fantasy o hrdinských teenagerech, kteří touží po svobodě. Napětí je jen v jednotlivých scénách a film se mi zdál únavně dlouhý.Dystopická sci-fi Labyrint ve druhém dílu odhaluje, že zatímco filmařsky už adaptace dívčích románů nároky splňují, dějově jde stále o stejné banality. Přestože scénář nastoluje zajímavé morální otázky, nijak je nerozvádí, postrádá logiku a je založen na nesmyslné nahodilosti. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

The 100 + Divergent + The Walking Dead = 2. díl Labyrintu. Netvrdím, že si úplně pamatuju do detailů knížku, ale jsem si jistá, že asi tak 90% bylo úplně jinak. Mám pocit, že to jediné, co má film společného s knížkou je to, že je druhý díl o dost horší. A hlavně se to vůbec nedá srovnat s prvním filmem, ten byl plný akce, měl nějaký cíl a gradovalo to k dobrému závěru. Tady to bylo jen nesmyslné běhání tam a zpátky. Kamera byla navíc úplně příšerná protože v té scéně v obchoďáku jsem vůbec nevěděla, která bije. Všichni se tam mlátili jak šílení a já nepoznala kdo se mlátí s kým. Celý příběh mi přišel jako smatlanina všemožných jiných filmů a ve výsledku to bylo dost o ničem. Doplácali se na konec, jen aby se rozhodli, že jdou zpátky. A to celé bylo ještě strašně dlouhé a přišlo mi, že ten film nemá konec. 3* Tak tohle se teda moc nepovedlo, alespoň na toho Dylana se dobře dívá. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nový Labyrint se celkem povedl. Líbilo se mi to víc než předchozí díl. Je tam víc akce a je to takové svižnější. Ani tam není tolik nelogičností. Naše parta je skoro pořád v pohybu, protože utíká před mocným Z.L.O.S.I.N.em. Ve Spáleništi na ně totiž čeká spoustu nebezpečí a to ať už v podobě počasí, tak divokých a agresivních Raplů. Po zjištění pravé povahy vedoucího zařízení Jansona se tedy vydávají na útěk. Líbily se mi i nové seriálové herecké posily a to v podobě Aidana Gillena, Giancarla Esposita a Alana Tudyka. Skupina to v pustině opravdu nemá a lehké a neví, komu může věřit. Snaží se dostat k rebelské organizaci jménem Pravá paže a najít v ní spojence proti Z.L.O.S.I.N.ovi. Akce tomu opravdu nechybí a finále je docela otevřené, takže jsem zvědavý na pokračování. Místy mi to trochu připomnělo Šíleného Maxe. "Z.L.O.S.I.N. je dobrý." Recenze ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalší z dlhého radu filmov, ku ktorým je vhodné vedro pukancov, 2 litre coly a k tomu nejaké domáce vyžúvatko. Nenáročný pukanec, kvalitatívne porovnateľný s jednotkou, aj keď tu odpadá zábava v podobe psychológie skupiny a kryštalizácie charakterov. Tieto nedostatky sú ale našťastie vyrovnané väčšou akčnou porciou. Vizuálne je film síce pekne spracovaný (páčilo sa mi hlavne postapo prostredie), duševne je však vhodný akurát len tak na oddych a nenáročný očný relax. Alebo som už starý? V každom prípade trojky sa trocha začínam obávať, námet už ďalej nemá čo ponúknuť. 60/100 ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Skvělé pokračování Labyrintu, ve kterém už naši hrdinové zjišťují, co se odehrává za hradbami Labyrintu, jaký je ve skutečnosti svět a co za úmysly má Zlosyn. Celý film je velmi napínavý, postupně odhalujeme další a další střípky, zažijeme spoustu akce a film doplňuje povedený soundtrack od Johna Paesana. Těším se na další díl, který završí celou trilogii. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Natáčelo se od 27. října 2014 do 27. ledna 2015 v Albuquerque v Novém Mexiku. (jenik71)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 61 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Cameron a Rodriguez našli Alitu

Cameron a Rodriguez našli Alitu

30.05.2016

James Cameron chtěl mnoho let natočit dvě velké sci-fi - Avatara a Alita: Battle Angel. Modrásky už stihnul, jeho výlet na Pandoru ale měl takový úspěch, že se záhy vrhnul na čtyři pokračování a… (více)

Reklama

Reklama