Reklama

Reklama

Když Thomas a jeho kamarádi dokázali uniknout z vražedného labyrintu, doufali, že se dokážou vrátit ke svým starým životům. Nemohli se ale splést víc. Místo svobody je čekal pouhý postup do druhé fáze zkoušky připravené organizací Z.L.S.N. Pro Thomase a ostatní přeživší Placery z labyrintu tak běhání zdaleka nekončí. Jejich další útěk je zavede na Spáleniště, nejvíce sežehnutou část planety, krajinu plnou nepředstavitelných překážek. Sluneční erupce sežehly Zemi na popel a proměnily ji v pustinu. Světové vlády se zhroutily – a s nimi i řád a právo. Rozpadajícími se troskami měst teď bloudí takzvaní „raplové", lidé pokrytí hnisajícími ranami, které nakažlivý virus dohnal za hranu příčetnosti. Jejich jediným cílem je najít cokoliv živého, aby se nasytili. Thomas a jeho přátelé musí rychle najít bezpečné útočiště a organizace Z.L.S.N. se stará o hlavně to, aby jim šance na přežití nastavila v jejich neprospěch. Placeři se ale dokáží spojit s bojovníky odporu, zasáhnout vrchní velení Z.L.S.N. a odhalit tak další šokující plány, které si pro ně společnost přichystala. Thomase čeká tvrdá zkouška ohněm. Skutečně se někde uvnitř v jeho hlavě skrývá tajemství, které je zachrání? (CinemArt)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (647)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak takhle to vážení u mě nepůjde. Druhý díl se zpočátku profiloval jako sympatický útěk z vězení, který u mě vždy zařučeně zabere, ovšem jakmile se děcka dostanou ven, čeká na nás svět, ve kterém máme odboj, věčnou poušť a hlavně už vlastně ani není moc kam utíkat. Závěrečná akce se dvěma vrtulníkama, které zatnou tipec i poměrně solidně vyzbrojeným rebelům mě dala poměrně jasnou odpověď, že na třetí díl kouknu už jen z povinnosti. 40% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Opravdu extrémně stupidní děj založený na směšných náhodách a redardovanosti všech postav, modelové v depresi z přerušení vztahu, co existuje tři dny, nepochopil jsem pořád ještě, proč byli minule v tom labyrintu... navíc tak strašně nudné, že jsem to chtěl vyřešit na Mirku a prostě odejít... Holt další typická blbost pro třináctiletý holky. Zlatý Hunger Games. 1 a 1/2 ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jednu věc jsem nepochopil. Ehm, takže, pokud ve dvojce naznačí, že postapokalyptická společnost nutně potřebuje imunní děti na hormon, který léči pandemickou nemoc, proč je kurva v prvním díle zabíjeli v nějakým obludným labyrintu? Jako, dalo by se asi najít vysvětlení, ale to jsem z druhého filmu tedy nepobral. Proč jako měly projít takovou zkouškou, která je v drtivé většině eliminuje? K čemu byly ty zabité děti? Má snad léčivější hormon ten, který běhá nejrychleji? A to v případě totálního úhynu lidstva museli je fakticky eliminovat? Ve dvojce je pak tři prdele zbytečných dospělých vojáků a různých strážců... To je fakt unfér a divný. A dál, matně si vzpomínám, že konec jedničky naznačoval, že ten labyrint byl jen první kolo selekce, dál že budou hoši postupovat něčím dalším, ale to ani nyní zbla nenaznačili, labyrintovalo se jen tak mimoděk v klimatizaci a později pak v ruinách města, což je tedy chabá náhražka. Mimo jiné taky to působí, že první díl klidně být nemusel, nebo jinak, mohly to být dva různé filmy a ty by fungovaly, kdyby se to nějak zaonačilo. Vše ostatní tu celkem funguje. Trosky města a naháněčka zombiků byla fajn. Espozito a Gillen perfektní. Asi kouknu do knihy, nechci věřit, že by to byla chyba jen filmových tvůrců zejména scenáristů, tam je to asi na pyču mezi vakátem a tiráží. Uvidíme. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $61miliónovTržby USA $81,697,192Tržby Celosvetovo $312,325,103Tržby za predaj Blu-ray v USA $12,799,205 Tržby za predaj DVD v USA $12,718,067 ║ za ten skromnejší rozpočet je tam v rámci výpravnosti a post-apo atmosféry na čo pozerať, aj keď výsadok s dvomi helikoptérami na väčšiu bandu vzbúrencov moc nadšenia a veľkoleposti nepriniesol, dejovo to už je horšie lebo tieto mládežnícke filmy(Hunger games, Insurgent a iné ešte menej nevydarené počiny) sú už na jedno kopyto a schematicky musíme sledovať stále podobne suché obdobné scény, dokonca mixnuté opäť z Matrixom, hlavne keď sú ľudia napichaný na hadičky ako pokusný králici a ešte keď sa k tomu na vrch dajú zombíci, tak to má už iné spektrum útrumu prekombinovania, priemer všedný /videl v kine: 60%/ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ze začátku o několik levelů víš než si pamatuju z prvního dílu. Postupně druhej Labyrint ztrácí tempo a zejména ve 3/4 slepě přešlapuje na místě a vyloženě nudí, načež vrcholí jak jinak než nočním finále se snad ještě větším cliffhangerem. Předlohu jsem samozřejmě nečetl a první díl jsem si nijak zvlášť nepochvaloval, ale bavil mě o něco málo více než třeba Divergence a jí podobné. Musím pochválit výpravu, která je jednoduše skvostná, zejména oproti Útěku, který se po většinu času odehrával na jednom místě. Obsazení je také povedené a dělají z filmu koukatelnou záležitost. Klady tedy převažují, ale stejně jsem byl zklamán, že se vlastně opět jde proti zombie nákaze, které zde řikají Erupce a zombíkům tak nějak podobně otřesně. Dál už se jede hezky po hollywoodsku..určitě bych o nějakých 10,15 minut zkrátil a finále je samozřejmě tak naivní jak se patří, ale tam už je fakt vidět, že se ani tvůrci nesnažili o nějaké inovace a klišé typu "záchrana na poslední chvíli" si užijeme dostatek, přesně jak máme my náročnější diváci "rádi." Ale což, nemůžu se u každého takového teen-blivajzu rozčilovat, že je dělán podle jednotného mustru, jen mě trošku zamrzelo, že po víceméně super první polovině to šlo zásadně dolů. Na trojku jsem zvědavý o něco málo více než na tento díl a snad už bude Wes Ball stoprocentní...70%...[3.10.2015_Cinestar_Hradec Králové] ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 81,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 312,3 mil. (NIRO)
  • Jorge (Giancarlo Esposito) používá ve filmu i v knižní předloze obecné oslovení „hermano" (španělsky: bratr). Stejný herec si zahrál také v seriálu Perníkový táta (od r. 2008) postavu Gustava Fringa, který vlastní síť rychlého občerstvení Los Pollos Hermanos, v překladu Kuřecí bratři. (pajik)

Související novinky

Cameron a Rodriguez našli Alitu

Cameron a Rodriguez našli Alitu

30.05.2016

James Cameron chtěl mnoho let natočit dvě velké sci-fi - Avatara a Alita: Battle Angel. Modrásky už stihnul, jeho výlet na Pandoru ale měl takový úspěch, že se záhy vrhnul na čtyři pokračování a… (více)

Reklama

Reklama