Reklama

Reklama

Když Thomas a jeho kamarádi dokázali uniknout z vražedného labyrintu, doufali, že se dokážou vrátit ke svým starým životům. Nemohli se ale splést víc. Místo svobody je čekal pouhý postup do druhé fáze zkoušky připravené organizací Z.L.S.N. Pro Thomase a ostatní přeživší Placery z labyrintu tak běhání zdaleka nekončí. Jejich další útěk je zavede na Spáleniště, nejvíce sežehnutou část planety, krajinu plnou nepředstavitelných překážek. Sluneční erupce sežehly Zemi na popel a proměnily ji v pustinu. Světové vlády se zhroutily – a s nimi i řád a právo. Rozpadajícími se troskami měst teď bloudí takzvaní „raplové", lidé pokrytí hnisajícími ranami, které nakažlivý virus dohnal za hranu příčetnosti. Jejich jediným cílem je najít cokoliv živého, aby se nasytili. Thomas a jeho přátelé musí rychle najít bezpečné útočiště a organizace Z.L.S.N. se stará o hlavně to, aby jim šance na přežití nastavila v jejich neprospěch. Placeři se ale dokáží spojit s bojovníky odporu, zasáhnout vrchní velení Z.L.S.N. a odhalit tak další šokující plány, které si pro ně společnost přichystala. Thomase čeká tvrdá zkouška ohněm. Skutečně se někde uvnitř v jeho hlavě skrývá tajemství, které je zachrání? (CinemArt)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (647)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vážne som pri pohľade na tajomný labyrint začiatkom prvej časti nepredpokladal, že sa príbeh uberie smerom, kde sa napätie dosahuje vlastne iba naháňačkami so zombíkmi. Tým sa zo série stáva absolútne zameniteľná young adult séria bez tajomna, na aké sa celý prvý diel hrala. Našťastie majú Skúšky ohňom spád, nikdy nenudia, ponúknu pár pekne komponovaných záberov, sklamanie z nevyužitého potenciálu látky ale nemajú ani na chvíľu čím skutočne prekryť. Ešteže mi je tento subžáner sci-fi šumafuk a hodnotím najmä zábavný faktor a nie kvalitu scenára, inak by som hodnotil určite nižšie. Ako máte radi osemdesiatkové béčka typu Cyborg, čím mi ich polovičatá výprava pripomenula, možno sa stanú pre vás Skúšky ohňom úsmevným quilty pleasure. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Koukám, že pokračování teen scifáren vesměs nedopadá dobře. Zajimavá myšlenka vyprchá s prvním dílem a ostatní díly se jen vezou na slávě a nic dalšího nepřinášejí. Podobně jako u pokračování Divergence je podle mě tohle jen zbytečné natahování. Jinak opět jde o kvalitní zpracování, jen tomu chybí pořádná zápletka a lepší děj. Jen samé utíkání prostě nestačí. :-) ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Čistě řemeslně je to celkem o.k. (má to působivou výpravu postapokalyptického světa), nicméně můj dotaz směřuje k literární předloze: kdo píše tyhle verbální průjmy a hlavně - kdo je pak čte? Twilight, Divergence, Labyrint, Hunger Games - prostě jeden literární výblitek vedle druhého, vše zřejmě určeno pro teenagerovské čtenáře, jejichž duševní svět nechápu a ani nechci. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

V prvním díle se utíkalo z labyrintu, teď se pěkně po teenagersku utíká od problémů. Zkouška ohněm zachraňuje příběhovou prázdnotu neustálým pohybem, akcí (i když třeba útěk z obchodáku byl ustřižený až to bolelo) a "zvraty" (logiku ponechme stranou). Na téhle sérii mě halvně zajímají dvě věci, první je, zda to celé dopadne opravdu tak, že vlastně ty teenageři jsou "ti špatní", kteří pro lepší život pár mladých obětují ostatní lidstvo (aneb mládí vpřed, i přes hroby předchozí generace) nebo to bude jen (pseudo)kritika farmaceutických korporací, které pomocí nemoci ovládají a manipulují s lidskými životy. Tak jako tak, mě to zajímá. Už jen proto, že tady hlavní romance není vůbec standardní! Konečně! PS: útěk z obchodáku mi hned připomněl jeden scénář z Left for dead 2... ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

http://www.csfd.cz/film/335996-labyrint-utek/komentare/ - Ale nezačlo. Dokonce se nám poztrácel i zbytek toho původního. Začátek je sice nadějný, neboť naši kamarádi poznávají jakéhosi ventilačního plaza, co je vyvede z omylů, a akce nabírá na obrátkách. Pak se však rozpočet i myšlenka dosti vyčerpaly na rozmáchle pojatých scénách a scenériích, obsahujících běh před hnusoidy v rozličných prostředích, běh před korporátníky v těchže, běh do roklinky etc. Závěrečné drama v dunách je jasným příkladem toho, kam vede extrémní zchudnutí, co se tvůrčích sil či dolarů týče. Strašnej šit. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Natáčelo se od 27. října 2014 do 27. ledna 2015 v Albuquerque v Novém Mexiku. (jenik71)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 81,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 312,3 mil. (NIRO)

Související novinky

Cameron a Rodriguez našli Alitu

Cameron a Rodriguez našli Alitu

30.05.2016

James Cameron chtěl mnoho let natočit dvě velké sci-fi - Avatara a Alita: Battle Angel. Modrásky už stihnul, jeho výlet na Pandoru ale měl takový úspěch, že se záhy vrhnul na čtyři pokračování a… (více)

Reklama

Reklama