Reklama

Reklama

Zatracená noční dřina

  • Česko Nikdy není pozdě (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

V malém bistru se nad ránem setkává skupinka mladých lidí, kteří slouží noční šichty. Sean dělá lapiducha v nemocnici, Jodie pracuje u pásu, Lenny v telefonní centrále a Vincent jako skladník v obchodním domě. Všichni mají oprávněný pocit, že vedou zbytečný život plný nudy, ale nevědí, jak z toho ven. I lásky, které prožívají, jsou tak trochu bezvýchodné, a vlastně ani nevědí, zda se společné posezení u skleničky nebo nad pizzou dá nazvat přátelstvím. Vźdyť se téměř neznají! Neplánovaná nevěra však zamotá vzájemné vztahy natolik, že všichni čtyři musí vystoupit z ulity, v níž se skrývají před životem. Někdy je totiž třeba začít věci řešit a ne před nimi utíkat. (spiegelman)

(více)

Recenze (47)

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Hodně se mi to vrylo do paměti. Tohle je originální nápad, někteří lidé zkrátka pracují v noci. Je to jedna z možností jak vyčnívat z davu, jak do něho nezapadnout, jak se od něho odlišovat. A tahle varianta mi nepřipadá vůbec spatná. Práce v noci má něco do sebe. Jak jsem sám letos zakusil. Jistě po ránu jde člověk z práce s trochu otupělými smysly, ale co. Taky mi to něco říká, parta lidí, která si povídá o všem možném, na první pohled to vypadá jako by to byli dobří přátelé, ale asi to tak horké s tím přátelstvím nebude. Když se neznají ani jménem. Pak mě taky zaujala ta podivnost vztahu hlavního hrdiny a jeho přítelkyně. Nevidět jí tak dlouho a při tom s ním sdílet stejný byt, páni to je vztah. Jo a závěr také nebyl k zahození. Taková hodně zajímavá a zvláštní komedie, rád bych se na ní podíval znova. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Noční šichty v naprosto nudné práci musí být zatraceně otravné... Naštěstí v tom nejste sami a můžete si aspoň vždycky pokecat s podobně trpícími známými... Geniálně pohodové dílo s poněkud melancholicko-depresivním pohledem na život vás jednak neuvěřitelně rozesměje, ale i donutí zamyslet se nad prázdností vašeho života. Úplně náhodou jsem na Zatracenou noční dřinu narazil v pozdních večerních hodinách na čt2 a zvláštní atmosféra filmu mě hned zaujala. Nechtěl jsem si kazit potencionální zážitek z pohodového filmu sledováním od půlky a ještě v českém znění a po dlouhém sebepřesvědčování se odtrhl od obrazovky a šel ihned film "sehnat" v původním skotském zvuku. Rozhodně doporučuji. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Každý den, po noční šichtě, se setkávají v malé kavárně - Sean, ošetřovatel v nemocnici, Lenny, operátor na callcentru, Vincent, pomocní v obchodě a Jody, dělnice u pásu v továrně. Nemají spolu nic společného, než právě onu noční - ranní dávku kávy, ale přesto spolu mají více společného, než si myslí. Přes všechno, co o sobě neví, se stávají nejlepšími přáteli - ochotni jeden pro druhého udělat cokoliv... U mně je to přesně stejné, jako tu píše Enšpígl - prostě se mi film perfektně trefil do nálady, a já měl chuť vykašlat se na všechno, najít si nějakej noční job, a po ránu vysedávat s přáteli v kavárnách (podobné pocity jsem zažíval naposled u Erasma a spol). O to horší je to probuzení do reality, a uvědomění si, že jde _jen_ o film - a že takhle by to asi nikdy ve skutečnosti nebylo (asi by každej z nich z práce valil domů, aby se trošku prospal a užil denního života). Ale to je fuk, prostě na tento film se skvěle kouká, i díky hereckému obsazení neznámých tváří - díky čemuž to všechno působilo náramně reálně. Tento film řadím ke svým oblíbeným, a už teď se těším, až si jej pustím znovu... ()

Roby 

všechny recenze uživatele

Tenhle film není nic super, ale pro mě je super. Tohle byl film u kterého jsem fakt nevěděl co příští minutu nabídne, nevyzpytatelnost filmu a dobré herecké výkony hlavně herečky Kate Ashfield která se mi z nich líbila nejvíc dělá z filmu počin pro mě nezapomenutelný, už se těším až to dají znova :-) ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Všichni makaj v noci, viděj se denně v jednom podniku na kafi, ale nepovažujou se zrovna za kamarády. To všechno změní jedno vychrápání se, který nakonec částečně vyřešilo situaci. Oddechová komedie o jedný partě, která musí zjistit, že je víc než známost. Mě to oslovilo, páč taky občas makám v noci, na noční směně. Když se moc neděje, můžu přemejšlet nad spoustou věcí a pohled z vokna v půl třetí ráno se zapálenym cigárem bych za nic nevyměnil. Občas je to depresivní, ale když jde člověk ráno centrem a vidí lidi jak letěj do práce a škol, je to zajímavej pocit, protože sám jde spát. A makat denně od osmi do čtyř? To neni nic pro mě. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Většina scén byla natočena ve skotském Glasgow, tunel na konci filmu vede pod řekou Clyde. (Marek#33)

Reklama

Reklama