Reklama

Reklama

Mimoni 2: Padouch přichází

  • USA Minions: The Rise of Gru (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

V neutuchající touze najít toho největšího padoucha všech dob, aby mu mohli věrně sloužit, narazí Mimoni na malého nosatého černovlasého chlapce, který vyrůstá jen se svou německou matkou. Jmenuje se Gru a aniž to tuší, tohle setkání mu zásadně změní život. (Cinemart)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (152)

Pepe_cz123 

všechny recenze uživatele

Jo tak tu máme pokračování žlutých mimoňů žracích nonstop banány. Popravdě jsem to čekal ale trošku lepší než 1.díl no a to se bohužel nestalo. Máme tu zde nový tým Vicious 6 a fakt jako třeba taková Scarlet z jedničky tak měla lepší origin a lepší story než všichni ti z týmu najednou. Máme tu taky i známé tváře už buď s prvních mimoňů tak z já padouch trilogie. Třeba takový DR. Nefario mi udělal velkou radost aspoň jsme viděli jak se on a Gru spolu seznámili. Ve výsledku ale nejde o žádný průser a nový počin studia Illumination Mimoni 2: Padouch přichází můžu doporučit na 6/10 ()

Stejšn

všechny recenze uživatele

Děti v kině se bohužel smály jen čtyřikrát - dvakrát když se na plátně ukázal holý zadek, dvakrát když si někdo prdnul. Nejslabší díl série, dobře to ve svém komentáři vystihl drsny_hery. Mě jako dospělého navíc otravovalo podbízení čínskému publiku, včetně absolutně nudné a zbytečné pasáže s kung-fu. Pro mě to nemá náboj, ale nejsem cílovka, tak nehodnotím. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jestli jsem za těch 7 let o tolik zestárnul, nebo Mimoni pěkně vyčpěli. Prostě už to není ono. Co funguje fajn je snaha o propojení s prvním padouchem (potkáme mraky známých postav). Co celkem pobaví jsou dospělé narážky (třeba Mimoni v kung-fu scénách mají na sobě stejné oblečení jako Bruce Lee v Game of death) a San Francisco je vyobrazené fenomenálně. Na druhou stranu díky změně konceptu vyprávění je děj vyloženě náhodný a debilní (i na Mimoní nenáročnou optiku). Také mě celkem rozčilovala ta až okatá inspirace Marvel filmy současnosti. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Viděl-li člověk před projekcí druhých Mimoňů trailer, tak z velké části ví, co se bude ve filmu odehrávat, což by se nemělo stávat. Dvojka opět sází na potenciálně velký potenciál potrhlých milovníků banánů, nicméně podobně jako v případně jedničky jsem měl dojem, že se tvůrci drželi celkem na uzdě. Naservírovali nám sice líbivě udělanou animaci, ale samotný příběh, byť plný akce, postrádal větší dávku humoru a nějakého zapamatovatelného záporáka. Sekvence v letadle neměla chybu a scénky okatě (a to doslova) vykrádající druhého Shreka (popř. Kocoura v botách) pobavily, nicméně jsem čekal víc - podobně asi jako střídmě se smějící publikum dětí v sále. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem si oddechnout a zasmát se, aniž bych musel nad něčím přemýšlet. Po zhlédnutí jsem ale spíš měl hlavu jako balón. Pro malé děti je to naprosto ideální (potvrzují to skoro miliardové tržby), protože se pořád něco děje, barviček by se člověk nedopočítal a mimoni opět přehrávají o sto šest. A takhle je nutné taky k filmu přistupovat – jako k blbůstce pro pětileté caparty. Ono totiž většinu stopáže tvoří scénky s mimoni, samotný příběh je na druhé koleji. Tudíž nečekejte žádnou logiku. Doslova. To myslím vážně. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (17)

  • Ve scéně, kdy jde Gru do jedné z kabin na poslouchání desek, si můžeme v jedné kabině všimnout ženy, která si fotila pyramidu v Gíze (přesněji když se pyramida vyfoukne) ve filmu Já, padouch (2010) – tam je logicky mnohem starší, ale jde poznat podle brýlí, postavy a nosu. (SpiderBoy)
  • Film drží zavedenou tradici (od filmu Mimoni, 2015) o přiblížení něčího oka na konci filmu. (SpiderBoy)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Reklama

Reklama