Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Horor

Recenze (74)

plakát

Kung Fu Panda 4 (2024) 

Kung fu panda 4 vypadala na papíře fakt dobře. Návrat záporáků z předešlých dílů, nová záporačka v podobě chameleona která chytá duše ostatních k sobě, a epicky říznutou akci. To všechno mohlo být tak dobře využito. Ale.. to se nestalo. Čtvrtá kung fu panda hlavně selhává v tom, že film jede celou dobu na půl plynu a ani jednou nezrychlí. Ano, vizualizace tady tohoto animáku je opravdu pěkná a nemám jí co vytýkat. Film se baví o tématech jako je změna a věrnost v přátelství, a to je kupodivu moc pěkně podané, ale příběh je též průměrný až nudný. Akce je na tom zase trošku jinak. Akce jako taková vypadá pěkně, ale postrádá tu epiku která byla u ostatních pand. Finální vyvrcholení není takové jak bych si přál, a navíc jak vrácení záporáci, tak i nová úhlavní záporačka mají nevyužitý potenciál. Čtvrtá kung fu panda nedělá skoro nic špatného. Jen je prostě většinu času sterilní, nudná a nevýrazná. A to mě mrzí, protože panda nevyužívá svého potenciálu. A to je prostě veliká škoda. A já bohužel tomuto startu nové pomyslné trilogie nemůžu dát víc jak 5 pand z 10. Mělo to sakra navíc.

plakát

Abigail (2024) 

Parádní hororová jízda prošpikovaná přátelskými postavami které jsou každá jiná sama o sobě, ač obyčejným tak z nějakého důvodu funkčním scénářem, a krvavou porcí akce která je prostě super a hezky se na ní dívá. Tvůrci krvavé nevěsty prostě věděli co dělají, a za to jím musím zatleskat. Ač to tak není úplně, tak v některých podnětech Abigail je to, co přesně chtěla M3GAN od Blumhouse z minulého roku. M3GAN nebyla vůbec brutální, a u Abigail tu krvelačnost dostaneme ve velké porci krásně naservírovaný přímo pod nos. A ještě M3GAN opravdu únavně nudila. Abigail mě zabavila na každou minutu. 7 upírek z 10.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

George Miller se svým Šíleným Maxem totálně rozbil svoji veškerou konkurenci. Akční, zběsilý, místy až překvapivě (teda aspoň pro mě) brutální, písečný motorový náhul, který by mohl Millerovi kdekdo závidět. Nevěříl jsem, a ještě teď ani pořádně nevěřím že se to takto povedlo. Kamera je parádní v rukou Millera. Akční, rychlá, přímá a ví co přesně chce zabrat. Ve filmu není ani o scénu navíc. Akce tak je nápaditá, rychlá, svižná a úderná, a jde ruku v ruce s choreografií,která je opravdu pestrá. V doprovodu s neskutečně úderným soundtrackem nemám co vytknout. Prostě 10 náklaďáku z 10, a neuvěřitelně velký hype na bleskově rychle blížící se Furiosu.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Druhá Duna je prostě dokonalost která nemá obdoby. To co jsem takřka 3 hodiny v tu dobu prožíval v kině bylo natolik nepopsatelné, že nevím, jestli vše co chci tady říct dokážu. Vše co dělala první Duna dobře až úžasně, tak druhá Duna to ještě povyšuje o dva levely výš a já fakt absolutně nepopírám jak je to možné. První díl byl takový spíš uvádějící do toho světa, popisování předmětů, seznamování postav a seznamování se s tou planetou Arrakis. V druhé Duně už tedy najdeme i akci, která je prostě libová, seznámení s rodem Fremenů a jízdy na písečných červech, které mě tak ukotvily do kino sedačky že jsem si až říkal "je toto reálné?" A ono to reálné bylo. A nový zlosyn Feyd- Rautha Harkonnen. Ty vole ten je tak úžasně tím Austinem Butlerem zahraný a komplexně napsaný. No prostě film který chci vidět ještě několikrát a jasná topka roku 2024. 11/10

plakát

Opičí muž (2024) 

Upřímně od začátku jsem netušil co monkey man je a která bije. Až pak mi můj přítel Slord řekl vše potřebné, já viděl krátký TV spot a už jsem se těšil. Musím pochválit režiséra tohoto akčňáku Deva Patela který monkey mana zrežíroval parádně. Kamera umí být pevná, matoucí, energická a tak dále. Přesněji řečeno on té kameře vdechl život. Akce je výborná, choreografie je takřka přesná a boje působí uvěřitelně. Líbí se mi jak hlavního protagonistu vykreslili tak, že ze začátku působí jako uplný zelenáč v zápasení a jak jde čas tak se rve naprosto sebejistě a dokáže si pěkně po vzoru Johna Wicka poradit s každou věcí a proměnit ji v účinnou zbraň. Ale Monkey man není jen další John Wick. Monkey man je totiž kus akčního umění. A příběh to ještě potrhuje. Film má parádní příběh který je pro diváka záživný, není nudný a sterilní. Traumatické flashbacky z dětství které jsou opravdu silné to podtrhují. A bez těchto aspektů+ kulisy, lokace a další věci by byl film sotva poloviční, možná ani to ne. Monkey mam je prostě pocta akčním filmům který ve mě zrál během první projekce a po druhé ve mě dozraje ještě víc jako víno. 8,5/10.

plakát

Problém tří těles (2024) (seriál) 

A já tomu tak věřil. Na začátek musím říct že předlohu neznám, a tak jsem do toho šel naslepo a dopadlo to veskrze průměrně. Ten námět je fakt úžasný, kreativní a fascinující a příběh to samé. A tak když je to tak fascinující, tak proč ty 3 hvězdy? Protože provedení, tempo a nevyužitý potenciál, který byl cítit ve všech směrech. Od uvedení jsem se na tuto sci-fi věc těšil a po prvních dvou epizodach jsem měl pocity jako.. to je nuda. Proč je to tak pomalé. Já to snad po těch dvou epizodách ukončím. Avšak rychlý spád těchto pocitů nastal až po třetí epizodě který se táhl přes čtvrtou až do páté epizody. A tam to zase skončilo. Představení nanovláken v praxi je prostě úžasně zpracované, a to taky patří k těm jedním z mála památných scén v seriálu. Jinak průměrná nuda. Jde ale vidět že všichni zúčastnění dali do toho maximum a snažili se. A snažili se pořádně a dokázali pořádných věcí. Jen to úplně nedopadlo, jak by úplně všichni chtěli. Jediné pořádné plus je soundtrack který je prostě za mě top. 3 body problem je možná průměrná věc, ale to mě neodradí si i tak předlohu přečíst. Kdoví. Třeba změním názor i na seriál. Zatím ale jen průměrných 5 lodí z 10.

plakát

Madam Web (2024) odpad!

Jako pardon, ale takhle teda ne. Sony opět úspěšně totálně zničil další postavu ze Spiderman univerza. Věřím že Madam Web šla udělat daleko lépe a efektivněji. A nebo se na to kompletně vybodnout. Film je úplně bez nápadů, postavy absolutně nezajímavé, zaporák totéž a příběh nelogický. Jestli toto nepřekoná další nějaký hodně špatný snímek tak už nevím. Nejhorší film tohoto roku. Zatím. 1/10.

plakát

Aftersun (2022) 

Wow. Tady prostě není o čem. Silný, melancholický snímek o tom, že dovolené jsou od toho, aby jsme si ji užili se svými nejbližšími po boku. O strachu ze stáří. Že ztratíme naši milovanou osobu. O tom že někdo aspoň jednou chtěl vrátit čas, a napravit své vlastní chyby. To je Aftersun. A já můžu jen tleskat, protože tento film ty témata představil naprosto parádně. Nádherně natočené drama, kde režisérka vycházela ze své vlastní zkušenosti. O úžasném vztahu otce s dcerou na kterých vám začne behem té hodiny a půl záležet. Čím méně o tomto filmu víte, tím lépe pro vás. A ten konec.. ach. Úžasné. 9/10. Tohle patří prostě do topek loňského roku.

plakát

Echo (2024) (seriál) 

Tady vidím velký špatný. Nevím kam tady tímto seriálem Marvel mířil, ale dopadl tak, jak dopadl. Dosti bídně. Udělat spin off o němé holce co se umí prát je fakt přepal, a Marvel tady tímto určitě chtěl jen podojit story další postavy, co se objevila v jedne z Marvel seriálů. Ano, ti co viděli Hawkeye ví. Kingpin jed snad jediným svetlým bodem ale to je jinak všechno. Akce, hlavní hrdinka, story, lokace. To vše je bída až na půdu. S odřenými uchy 4/10. Špatnost. Veliká, velikánská špatnost.

plakát

Marvels (2023) 

Achjo. Kdepak je ten starý dobrý Marvel. Doby kdy kralovali Avengers, Iron Man, Captain America a další. Tohle už prostě není. A je to škoda. Loni v Listopadu nám myšákův universe hrdinů donesl další týmovku. A ženskou týmovku. Ano, Marvels potažmo Captain Marvel 2. A dopadlo to.. no rozhodně hůř než první Captain Marvel. Akce je tu "překvapivě" v pořádku, kamera taky ujde, prvek teleportace pokaždé při použití svých schopnosti docela kreativní a dokonce i pochopitelné vysvětlení proč tomu tak je, ale ten zbytek.. Aachjo. No jednoduše. Promarněný potenciál. Postavy se nikam neposouvají. Neproměňují se, a na konci to působí dojmem že si vůbec ničím neprošli. Příběh co by šel vyřešit za 10 možná 15 minut. A ty herečky. Brie Larson mi vůbec nesedla, přesto v prvním dílu mi nevadila skoro vůbec tak, jak většině. Kamala v podání Iman Velani se jen na bojišti motá a všem překáží. Monica Rembow je to samé jako Captain Marvel jen v bledě modré. No zkrátka.. děs. Natřískat do tohoto bijáku 270 milionů je prostě příšerný, a přesto to slo udělat daaleko levnější. Když to má už takový rozpočet tak bych čekal daleko větší věci, ale nestalo se tak.4/10. Chtěl jsem dát aspoň ty 3 hvězdičky ale ono si to fakt nezaslouží. Tento film jen podtrhuje, že Marvel až na vyjímky v podobě druhého Lokiho či třetích Strážců galaxie, se nekontrolovatelně bortí. A s tím je potřeba něco dělat, to pro Marvel a celkově pro Disney, moc dobře nedopadne.