Reklama

Reklama

V roce 1887 je Texas místem plným násilí, tradic a legend. Prorok Abraham Brant (Woody Harrelson), známý pod přezdívkou Kazatel, má nad obyvateli pohraničního městečka Mount Hermon uhrančivou moc. Příběhy o válce, zabíjení a božskosti ho provázejí na každém kroku. Poblíž městečka odříznutého od okolního světa však začne řeka Rio Grande vyplavovat na břeh řadu mrtvých těl. Bojem vyčerpaný texaský ranger David Kingston (Liam Hemsworth) je proto poslán do Mount Hermon, aby zjistil, kdo má záhadné vraždy na svědomí. Podivným řízením osudu je Abraham tím samým mužem, který Davidovi v dětství zabil tátu v krvavém souboji. Uchvácen a fascinován člověkem, který vzal jeho otci život, přijíždí David se svou krásnou ženou Marisol (Alice Braga) do idylického Mount Hermon. Zatímco je David zmítán mezi literou zákona a objevováním vlastní touhy po pomstě, vyjde najevo, že Abraham, město ani vraždy nejsou ani zdaleka takové, jaké se na první pohled zdají. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (78)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Detektívka so správne ťaživou atmosférou, zasadená do obdobia divokého západu, čo znamená, že z času na čas sa k slovu dostanú aj kolty. Liam Hemsworth mi ako spravodlivý texaský ranger, bojujúci s démonmi minulosti sadol, no a Woody Harrelson to je kapitola sama o sebe, tu mi vizážou dokonca nápadne pripomínal zrůdnú ikonku 70 a 80tkových béčkok Michaela Berrymana. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Táhlo se to jako týden před výplatou. Woody si svou roli docela užíval, ale nikdo jiný se k němu nepřidal. Takže výsledek je třeba i ten, že Liam Hemsworth je zřejmě nejslabším hercem, který kdy dostal hlavní westernovou roli. Vlastně netuším co tímhle chtěl básník (režisér) říci a proč v tom musel hrát Harrelson. Tohle šlo uhrát i bez dobrého herce a stále by to byla kravina. 40% ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Dal se z toho vykřesat poměrně solidní film, ale chvílemi to škobrtalo a vleklo se to až moc pomalu. Konec nabral konečně nějaké přijatelné tempo a až na to filosofování jsem něco podobného čekala. Za mě je to něco mezi rybou a rakem a Woody si celkem dáchnul. Asi nějaké kilko přibral ten kluk při tomhle tempu, jinak byl dobrej jako vždy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tvůrcům slouží ke cti, že se snažili v klasické westernové zápletce udělat něco jinak. Náboženský fanatik v kombinaci s "turistickými kratochvílemi" se mi docela zamlouval. Problém je, že ten náboženský podtext tu byl ryze účelový a z mého pohledu postrádal opodstatnění, ačkoliv se o něj film téměř hodinu snažil. Jenže výsledkem bylo jen to, že se zde příliš mluvilo, ale prakticky nic neřeklo. A příliš s tím nesvedli ani tradičně výborný Harrelson, nijak zaostávající Alice Braga a překvapivě solidní Liam Hemsworth. Když se pak konečně začalo střílet, dokázal film bavit a to i přesto, že děj sklouzl do westernového klišé a vršil poněkud kostrbaté konstrukce. Závěrečný souboj mezi padouchem a hrdinou sice nenadchne fandy tradičních pistolnických duelů, ale mě jeho netradiční pojetí celkem bavilo, byť bylo poněkud přitažené za vlasy. Promrhaná příležitost, ale jednou se to vidět dá. 55% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

S lepším scenárom a podstatne lepšou réžiu z toho mohla byť celkom pecka, niečo ako The Master na Divokom západe. Ten nápad s nahradením tradičného zlého rančera vodcom náboženskej sekty je fajn, ale príbeh ho vôbec nevyťaží a po hodine sa snahy o psychologický thriller zvrhnú na celkom obyčajné westernové klišé. Nič proti nemu, aspoň to chytí dynamiku v nečakane krvavej finálnej prestrelke, ale tento film mal vyššie ambície. V miernom nadpriemere to drží iba tradične skvelý Woody. ()

Galerie (50)

Reklama

Reklama