Reklama

Reklama

Slečna Marplová - Série 4 (2009) (série)


Proč nepožádali Evanse? (S04E04)

(epizoda)
  • Velká Británie Why Didn't They Ask Evans? (více)

Syn přítelkyně slečny Marplové, Bobby, při golfu náhodou nalezne muže, který spadnul ze skalního útesu. Ten ještě před smrtí stačí vyslovit větu: Proč nepožádali Evanse? Mrtvý muž je identifikován jako Alex Pritchard, jenž se nedávno vrátil z ciziny. Bobbymu nedá záhadná věta spát a začne spolu se svojí kamarádkou Frankie pátrat po minulosti mrtvého muže. Zjistí, že jeho život byl plný záhadných událostí. Pritchard dostal před smrtí dopis, v němž byl požádán o účast na vyšetřování. Jak se však ukáže, tato žádost měla pouze odvést pozornost od jiné akce. Jako amatérští detektivové se Bobby a Frankie dostanou na zámek Merroway Court, kde sídlí zámožná rodina. Nedávno zesnulý Jack Savage měl s Pritchardem patrně něco společného. Podezření vyvolává soused dr. Nicholson, který vede venkovskou kliniku pro drogově závislé. Kdo je záhadný Evans? A oč jej měli požádat? Odpovědi na tyto otázky budou úkolem pro slečnu Marplovou a její mladé pomocníky. (Česká televize)

(více)

Recenze (25)

Elyssea 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zklamání je velmi slabé slovo. Tohle snad ani nebylo podle knihy Agathy Christie. Takovou spatlaninu a naprosto jiným příběhem jsem dlouho neviděla. Společné s předlohou to mělo snad jen název filmu a jména postav. Potěšilo mně herecké obsazení, ale adaptací jsem natolik znechucena, že výš jak nad dvě hvězdičky to nedostanu. Jedna za Seana Biggerstaffa a další za MonneyPenny s panem Weasleym. ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Why Didn't They Ask Evans? byl moc dobře vytvořený příběh s brilantní zápletkou, i přesto, že využil divokých atributů záhadné minulosti kdesi na dálném východě. Snad neuberu na napínavosti příběhu zmíním-li rozhovor dívky Frankie Derwent (Georgia Moffett), která se vetřela do domů rodiny Savage s Dorothy Savage (H.Murray) před obrazy: A tohle je táta, všemocný Jack Savage, teda až do svý smrti, dost strašný, svíjel se, šla mu pěna od úst, prý srdce. Já si to teda nemyslím. A proč né ? On žádný srdce neměl. Z ženských rolí se mi líbila Samantha Bond, Natalie Dormer s obličejem do tvaru srdce. O chlapech příště … Už vím proč nepožádali Evanse :-) ()

Reklama

klima777 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Julia McKenzie ve mně nevzbuzuje tak nespravedlivě negativní emoce jako Geraldine McEwan. Takže za 3 hvězdy? Ne. přičemž nepopírám nesporné kvality seriálu. Ovšem chybí tu charisma a taky mám raději chlapy (byť Poirot příliš mužnosti nepobral a působí spíše jako starý kocour... jenže v tom to možná právě vězí, je totiž vybaven odzbrojujícím kouzlem osobnosti). Ta stará dáma je sice úžasná a v rámci boje proti ageismu se jedná o výborný počin, ale.. Babo, raď! ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyšetrovanie začaté ako nevinná detská hra tínedžerov, presun do centra diania ako maximálna vtierka a tam snaha zamútiť vodu aj s priateľmi. Všetko veľmi neprirodzené, spočiatku bez akéhokoľvek posunu vo veci a až v poslednej polhodine sa niečo deje. Nakoniec sa toho udeje až príliš, ale nie veľmi logicky. Za zmienku tu stojí len na takúto kriminálku neobvyklý výskyt pekných dievčat. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi už se opakuji, ale z nových dílů s Jane Marplovou mě zatím žádné nadšení nejímá... Ještě ta Kapsa plná žita celkem šla, ale pak se to s pošahaností pachatelů začalo zhoršovat. Je pravda, že při prvním zhlédnutí dílů s Geraldine McEvan jsem také některé nedokoukala (a opravdu mě zaujaly snad jen Nemesis a Zapomenutá vražda). Podle mého zaujetí seriály Sběratelé kostí a Specialisté na vraždy lze usuzovat, že mi pošahaní sérioví vrazi až zas tak nevadí (teda v příbězích samozřejmě, jinak by ta věta vyzněla jako totální krávovina), ale pokud se objevují v Agathiných křížovkářských a složitě spletitých detektivkách, s odpuštěním, mě iritují. Minispoiler! Záptetku tohoto dílu, která v češtině nevyzní tak jako v angličtině jsem samozřejmě znala. Potěšilo mě množství pěkných a příjemných lidí v tomto díle. Co už mě nepotěšilo bylo zpracování a zejména rozuzlení. Zatím poslední dva díly jsou i posledními v mém pomyslném žebříčku hodnocení (psychiatrické kliniky a zařízení pro nápravu trestanců už raději v Agátě nechci). Hvězdička, že by za ty prachy pro sirotčinec? Nebo za ty hezký lidi? Tak asi za oboje, udělila jsem totiž dvě. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama