Reklama

Reklama

Míň je víc

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2015, 26 min

Režie:

Pavel Hejnal

Účinkují:

Petr Svoboda, Jan Smetana (moderátor)

Obsahy(1)

Nová zábavná vědomostní soutěž, kde vyhrává nejnižší skóre. Česká verze úspěšné zábavné britské kvízové show Pointless. Soutěžící se snaží získat co nejméně bodů tím, že se noří do hlubin svého všeobecného přehledu, aby vyrukovali s odpověďmi, o nichž se domnívají, že nikoho jiného nemohou napadnout.
Každá otázka již byla před natočením pořadu položena skupině 100 lidí, aby se zjistilo, které odpovědi jsou nejběžnější a které naopak co nejméně obvyklé. Dvojicím soutěžících jde o peněžní výhru. Snaží se přijít na co nejméně obvyklé odpovědi a získat tak co nejmenší počet bodů. Počet bodů odpovídá počtu lidí, kteří v průzkumu uvedli danou odpověď.
Naprosto nejlepší je správná odpověď za nulový počet bodů, na kterou ze stovky dotázaných nikdo nepřišel. Pokud soutěžící dokáže na tuto odpověď přijít v krátkém vymezeném čase, získává nulový počet bodů. Jestliže naopak odpoví stejně jako velký počet dotázaných, padne na jeho hlavu spousta bodů a riskuje vyřazení. Peněžitou odměnu a trofej si nakonec odnese soutěžící, který ve finále alespoň jedním ze tří pokusů trefí takovou správnou odpověď na otázku, na kterou si nevzpomněl nikdo ze sta dotázaných. (Česká televize)

(více)

Recenze (99)

Petrasuvicka 

všechny recenze uživatele

U televize je člověk hrozně chytrej, ale když tam stojí, tak je dutej jak bambus a je rád, že si pamatuje svoje jméno - mluvím z vlastní zkušenosti. Pro komentář od Bajdy - dovolím si nesouhlasit ve všem, protože hosté jsou civilní osoby z lidu, ne všichni jsou zajímaví, vy snad ano? Pravidla jsou jasná, jen se musí párkrát zopakovat, napětí u televize lze cítit těžko, protože tam nestojíte, když ano, máte srdce v krku, protože čekáte, jestli ta čárka sjede nebo nesjede níž abyste mohl trumfnout protihráče a výhra? Pane, o tu tady ale vůbec nejde! Jde o tu zábavu a v první řadě - nejvíc kritizují ti, co nemají ani odvahu si před tu kameru stoupnout :) ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Český národ a jeho typicky utkvělá představa, že co se vytvoří v tuzemsku, bude na 99 % sračka. Konečně inteligentní pořad na úrovni, moderovaný nejpřirozenějším a nejsympatičtějším moderátorem, co kdy v místních luzích a hájích vystupoval. Všichni ti, kteří hodnotili jako odpad, nebo jednou hvězdou, by se staly ostudou českého národa, jelikož by v tomto pořadu neodpověděli ani na 5 % pokládaných otázek, styďte se !........................moje hodnocení = 9 z 10. ()

Reklama

zolo23 

všechny recenze uživatele

Ups...! Tak takéto percentá som naozaj nečakal, obzvlášť keď ide o český súťažný program. Veď "tieto" súťažné formáty Vám Čechom tíško závidím, máte lepších moderátorov (vyhýbajúc sa trápnostiam = na SK Bičan - i keď niekedy trafí totálnu haluz - kde nechápem a niekedy mi ide bránica roztrhnúť) česť výnimkám a predsa len tomu dávate punc väčšej vážnosti, nakoľko ide o program kde musíte mať ako-také všeobecné znalosti. Jan Smetana je docela sympaťák a ja si tiež pred večernými správami rád odľahčím hlavu. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Hodně divné sestřihy z nějaké soutěže. Nuda, nezajímavost, ukvapenost, žádné ukázky ani obrázkové toho, o čem se mluví. Korunu tomu dává moderátor, u kterého nevíte, jestli ty blbé kecy má předepsány licencí a scénářem nebo je trousí sám - neustálé opakované několika doslova blbých vět, uvádějících opakovaně to, co se za dvě vteřiny ukáže na obrazovce, opakovaně kladené řečnické blbotázky... a vůbec vystupování toho rozjařeného pitryse s trapnými vtipy směrem k těm chudákům soutěžícím a příliš dlouhými prostřihy poté, co udělal pán humor (asi aby vyznělo to trapné ticho). Dívák se nic ani nedozví, ani nezaznamená zábavu a pořad je v trapu - klidně by se mohl vysílat jen jako výplň namísto nějakých upoutávek. Tohle skončí rychle. Snad. ()

Ruda.neck 

všechny recenze uživatele

Kdo by si občas u televizní vědomostní soutěže rád nevyzkoušel, jak je na tom? Tady to jde ale velmi těžko, těch pár otázek, které zazní, se ztrácí v blábolech, které ze sebe sype naprosto tragický Smetana. Ten evidentně není schopen překročit základní body scénáře, a když se o to pokusí, je situace ještě trapnější. A na závěr přijde obligátní "deset tisíc, to je pěkná sumička, povězte mi, co byste s ní udělali, kdyby jste jí vyhrály?". ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Byl jsem rád, že mě tvůrci pozvali na konkurz. Když si mě vybrali, potěšilo mě to. Jsem totiž soutěživý člověk,“ řekl moderátor Jan Smetana. [Zdroj: radiozurnal.rozhlas.cz] (SONY_)
  • Natáčely se 4 díly denně. (Pierre)
  • Sběr a analýzu dat pro pořad zajišťovalo 250 tazatelů profesionální výzkumné agentury STEM/MARK. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (me116)

Reklama

Reklama