Reklama

Reklama

Míň je víc

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2015, 26 min

Režie:

Pavel Hejnal

Účinkují:

Petr Svoboda, Jan Smetana (moderátor)

Obsahy(1)

Nová zábavná vědomostní soutěž, kde vyhrává nejnižší skóre. Česká verze úspěšné zábavné britské kvízové show Pointless. Soutěžící se snaží získat co nejméně bodů tím, že se noří do hlubin svého všeobecného přehledu, aby vyrukovali s odpověďmi, o nichž se domnívají, že nikoho jiného nemohou napadnout.
Každá otázka již byla před natočením pořadu položena skupině 100 lidí, aby se zjistilo, které odpovědi jsou nejběžnější a které naopak co nejméně obvyklé. Dvojicím soutěžících jde o peněžní výhru. Snaží se přijít na co nejméně obvyklé odpovědi a získat tak co nejmenší počet bodů. Počet bodů odpovídá počtu lidí, kteří v průzkumu uvedli danou odpověď.
Naprosto nejlepší je správná odpověď za nulový počet bodů, na kterou ze stovky dotázaných nikdo nepřišel. Pokud soutěžící dokáže na tuto odpověď přijít v krátkém vymezeném čase, získává nulový počet bodů. Jestliže naopak odpoví stejně jako velký počet dotázaných, padne na jeho hlavu spousta bodů a riskuje vyřazení. Peněžitou odměnu a trofej si nakonec odnese soutěžící, který ve finále alespoň jedním ze tří pokusů trefí takovou správnou odpověď na otázku, na kterou si nevzpomněl nikdo ze sta dotázaných. (Česká televize)

(více)

Recenze (99)

MikeCool odpad!

všechny recenze uživatele

TV-pořad. Další z řad českých, nekvalitních soutěží, které ve vysílání moc dlouho nevydrží, kvůli nízké sledovanosti. Nicméně z produkce ČT jsem takovou pohromu tedy nečekal. | Průměr všech zhlédnutých (odvysílaných) epizod: 15% (odpad!) | ()

Majrek 

všechny recenze uživatele

Nejedná se vůbec o špatný nápad, ale na to, jak je hra složitá jsou výhry opravdu směšné - buď má soutěžící obrovské štěstí a trefí se do tzv. nulové odpovědi, pak vyhraje "úžasný" jackpot - pár desítek tisíc, anebo - a to je pravděpodobnější -vypadne. Marný je pak optimistický úsměv na tváři moderátora. Nepotěší zřejmě ani slova útěchy: "Bylo to opravdu napínavé... Sice nevyhráváte, ale doufám, že jste si to užili !" ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Hodně divné sestřihy z nějaké soutěže. Nuda, nezajímavost, ukvapenost, žádné ukázky ani obrázkové toho, o čem se mluví. Korunu tomu dává moderátor, u kterého nevíte, jestli ty blbé kecy má předepsány licencí a scénářem nebo je trousí sám - neustálé opakované několika doslova blbých vět, uvádějících opakovaně to, co se za dvě vteřiny ukáže na obrazovce, opakovaně kladené řečnické blbotázky... a vůbec vystupování toho rozjařeného pitryse s trapnými vtipy směrem k těm chudákům soutěžícím a příliš dlouhými prostřihy poté, co udělal pán humor (asi aby vyznělo to trapné ticho). Dívák se nic ani nedozví, ani nezaznamená zábavu a pořad je v trapu - klidně by se mohl vysílat jen jako výplň namísto nějakých upoutávek. Tohle skončí rychle. Snad. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Soutěž otočená trochu na ruby, kdy míň je víc, že se v tom i ten moderátor ztrácí. "Získali jste skvělých 20 bodů..." To opravdu nikoho nenapadlo, aby tomu říkali třeba "trestné" body či tak nějak?! Hned by to působilo přehledněji. Otázky občas docela těžký a dosáhnout výhry je obtížné. Chtěl bych vidět ten vzorek stovky lidi, co jim údajně odpovídal na ty otázky... Zábava nulová, napětí mizivé, rozšíření znalostí zanedbatelné. Zlatý AZ kvíz... ()

kvaranek 

všechny recenze uživatele

Není to tak hrozny, jak by se mohlo zdát podle zdejšího hodnocení. Já sice nejsem takový znalec, jako ti, co sem pisou dlouhý komentáře úvah nad osvětlením, náladou režiséra a myslí si, že jsou zdrojem veskere filmove geniality..Já raději hodnotim podle toho, jestli se bavím nebo ne. Tyhle "odborne" kecy nechám na ostatní. Za me 3*. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Natáčely se 4 díly denně. (Pierre)
  • Sběr a analýzu dat pro pořad zajišťovalo 250 tazatelů profesionální výzkumné agentury STEM/MARK. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (me116)
  • Byl jsem rád, že mě tvůrci pozvali na konkurz. Když si mě vybrali, potěšilo mě to. Jsem totiž soutěživý člověk,“ řekl moderátor Jan Smetana. [Zdroj: radiozurnal.rozhlas.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama