Reklama

Reklama

Novinářka Kim Baker (Tina Fey) už má dost své rutinní práce, a tak se rozhodne opustit newyorskou redakci a coby válečná zpravodajka se vydává na nebezpečnou misi do Afghánistánu. Ocitá se daleko od domova i známého pohodlí a zažívá kulturní šok. Zároveň nachází přátele, kteří jí pomáhají se v novém prostředí zorientovat: dobrodružnou australskou korespondentkou (Margot Robbie), pragmatického plukovníka (Billy Bob Thornton) a okouzlujícího skotského fotografa (Martin Freeman). Uprostřed chaosu odhaluje Kim svou skutečnou sílu a riskuje vše, aby přišla s dobrou reportáží - v tomto „chytrém a absurdně vtipném filmu." (Pete Hammond, Deadline) (Magic Box)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (152)

laik_60 

všechny recenze uživatele

vo filme ma skôr zaujala atmosféra mesta, krajina, stret dvoch kultúr .... ako sa musí nemoslim správať moslimsky aby po ňom nehodili kameň. Jediný úsmev na tvári mi vyvolala veta Rusi sú teraz čierny. Komediálnych prvkov bolo vo filme pomenej a zdali sa mi tak trochu nasilu "vtláčané" do deja. U mňa len priemer. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Film je celkem o hovně, tudíž mi nezbývá než ohodnotit herecké výkony. Ač se vše točí kolem ústřední postavy Kim, vůbec mě nedojímala, Tina Fey je jako herečka nezajímavá a plytká. Margot Robbie je na druhou stranu pozoruhodná držtička, nedomykavost hlasivek je velmi sexy, nicméně ta její předrsnělost mi byla odporná. Martin Freeman hrál opět vycmrndlýho hobita (či Dr. Watsona, to je jedno, hraje furt stejně). Můj oblíbenec B. B. Thornton nedostal žádný prostor a Alfreda Molinu v roli oplzlýho afghánskýho ministra jsem nepoznal. Takže žádná sláva, 3 * jsou až moc. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TO BYLA KIM BAKEROVÁ S VLASTNÍ ŽIVOU REPORTÁŽÍ“...“ /// Vo americký kikině, která se stala válečnou reportérkou v Afghánský díře. Hozená do vody, ve který se utopili i zkušenější plavci (takže za pochodu), zjišťuje, že jinej kraj je jinej mrav a že tahle práce je spíš životním stylem, ale i drogou, která chce víc a víc… „What the fuck?“ rozhodně není vykecávací story, a kromě toho, že dá šanci porovnat svoji práci s touhle, baví příběhem i obsazením. 3½*! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „The Taliban Shuffle: Strange Days in Afghanistan and Pakistan“, kterou v roce 2011 napsala Kim Baker, neznám. 2.) Jsem kikina, a chcu se stát (konečně!) chlapem. 3.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Od tohoto dua režisérů docela zklamání. Oproti traileru znatelně ubylo humoru a hraje se převážně na vážnou notu. Což není v tomhle konfliktu nic nového :-(. Takže sledujeme spíš deformaci osobnosti jedné nedoceněné reportérky, která se hrozně diví, že nikoho už Afgán nezajímá. Co vedlo k účasti Freemana a Robbie snad nevědí ani oni samy :-). ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl jako na houpačce, v jednu chvíli si myslíte, že víte, co bude následovat, jindy nikoli. Kim provází diváka válečným Afgánistánem, kdy se pořád snaží ulovit nějaké téma pro skvělou reportáž. Ze třech měsíců se najednou stanou dva roky a jí začíná život tam připadat všední. Potřebuje jak se říká vypadnout a to se jí také povede. Na tomhle filmu mi něco nesedělo, chvilku se na něj dalo dívat a hned nato jsem byla ráda za tlačítko pro posun. Film mi prostě připadal táhlý, místy komplikovaný a zamotaný a nepsala bych o něm jako o nějak výjimečném počinu. Doporučení psát nebudu, sama totiž nevím, jestli film doporučit nebo ne. Vždyť já ani nevím, jaké hodnocení mu mám dát, takže tohle je z mého pohledu asi všechno. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Hlavná predstaviteľka prišla do Afganistanu v roku 2002. Na vojenskom letisku je možné vidieť stroje Bell Boeing V-22 Osprey. V22 je americký viacúčelový vojenský konvertoplán, ktorý však bol v Afganistane nasadený až od roku 2007. (MikaelSVK)
  • Název filmu Whiskey Tango Foxtrot zamená ve fonetické abecedě WTF. (KRYSIOPICE)

Související novinky

Margot Robbie bude bruslit

Margot Robbie bude bruslit

27.03.2016

Blonďaté krásce z Vlka z Wall Street momentálně leží u nohou celý Hollywood. A rozhodně potěší vědět, že neusíná na vavřínech. Margot Robbie snad brzy uvidíme v komedii Whiskey Tango Foxtrot, která… (více)

Reklama

Reklama