Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kocour Francis se s pánem právě přistěhoval do nového sousedství. Ani se nestačí pořádně rozkoukat, když se dozví o sérii brutálních kočkovražd, k nimž tu v poslední době dochází, a jejichž oběti povětšinou končí s rozsápaným krkem. Francis se pustí s pomocí starousedlíka Modrovouse do vyšetřování. Zjistí, že s vraždami je podle všeho spojen kult, k němuž náleží nebo o něm alespoň ví většina koček v okolí. Stejně tak s nimi pravděpodobně souvisí vědecký výzkum před lety prováděný doktorem Praetoriem, který při svých experimentech řadu místních koček umučil nebo zmrzačil. A obě horké stopy spojuje jméno, jež kdysi náleželo záhadnému kocouru - mučedníkovi: Claudandus. (MaedhRos)

(více)

Recenze (36)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Ale jo... na to, že ryzí animáky skoro nesleduji a když už občas po nějakém sáhnu, málokdy mě vyloženě oslní, tak tenhle animovaný noir z kočičího světa u mě dopadl skvěle. Atmosféra kresleného prostředí měla pro mě dostatečné, místy i správně temnější kouzlo a zároveň kočičím postavám nechyběla jistá nadsázka, aby mě ten jednoduchý detektivní příběh bavilo sledovat. Horrorových scén s krátkým vyvoláním uzemňujícího účinku (byť nejčastěji v rámci nočních můr a hlavně retrospektiv) se tu našlo překvapivě celkem dost... šlo by říci, že tak akorát, aby nezatemnily svými nečekaně děsivými výjevy jindy hodně příjemný nadhled kresleného zvířecího světa, jaký tentokrát výjimečně nestvořili tvůrci pro děti. Francis se žlutě svítícíma očima a dlouhým chvostem nahoru je docela vtipný sympaťák, zvláště když si během shromáždění v duchu užívá pocit zásluhy na spáse kočičího světa, nebo když se usměje na svou pravou kočku Felicitu. :-) [75%] ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tenhle u nás prakticky neznámý film je nejlepší co kreslený film může nabídnout. Sice tohle rozhodně není pro děti, ale dospělím nabídne drsný svět koček.Knihu jsem bohužel nečetl ale po filmu bych děsně chtěl. Příběh je sice jednoduchý, ale dokáže diváka vždycky zaujmout. Samotná animace ja na danou dobu povedená. Největším kladem filmu je ale drsnost zkloubená současně s jemností. FIlm sám o sobě je drsný, kočičí těla bezlitostně roztrhaná jsou tu na krimi na denním pořádku, ale film si prostě drží standart toho že ne vše je hnusné. A navíc ve filmu je podmanivá hudba Z filmu jsem byl prostě unešen, tenhle film je dokonalej ve všech směrech a doporučil bych ho každému. Doporučuji tak trochu jinou pohádku. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Parádní sofistikovaná detektivka se všema kladama a záporama které z toho vyplývají. Do plné palby schází jen kousek, ale dokopnout to tam nemůžu, protože mě trošku rušila animace, která většinou nebyla schopna simulovat tu charakteristickou kočičí dynamiku pohybu. Zdá se to možná jako hnidopišství, ale když se ve filmu o kočkách většina postav pohybuje jako starej čokl, něco není úplně v cajku. Na druhou stranu ty mrtvoly, kaluže krve, vyhřezlé vnitřnosti(a nejen vnitřnosti) a především ty sugestivně děsivé noční můry-to je fakt kulervoucí podívaná. Až na pár drobností super záležitost. ()

montana_cz 

všechny recenze uživatele

Solidní adaptace výborné knížky. V lecčems zjednodušená a zkrácená, ale pořád věrna originálu, díky tomu, že se na scénáři podílel sám autor. Spíš než o celovečerní film, jde o takovou jednohubku. Za to ale díky svému opravdu netradičnímu pojetí tradiční detektivky více než šťavnatou. Animace nijak výrazně nenadchne, ale rozhodně se sem tam objeví perfektní scenérie, hodna zarámování :) Trošku mě zklamaly vzhledy koček, kde prakticky jen Francis vypadá jako normální kočka a ostatní jako zmutovaní kočkopsi a hůře. Čekal jsem více realismu. Každopádně výborný film a ještě lepší kniha. Škoda že ani jedno u nás skoro nikdo nezná. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Kreslený kriminálny horor zo života mačiek, tak to tu naozaj ešte nebolo. Síce ma to až tak neuchvátilo, ale minimálne za originalitu si to tie 4 hviezdy zaslúži. Animácia a hudba boli veľmi pekné. Len to preboha nepúšťajte deťom, to by dopadlo! Je tam totiž zopár poriadne brutálnych scén, ako napríklad odrezaná hlava, rozožratie tela kyselinou, rozpáranie brucha s padajúcimi črevami, trčiaca kosť z krku zdochnutej mačky a podobne. Unikát, ktorý stojí za pozretie. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama