Reklama

Reklama

Scaramouche

  • Španělsko La máscara de Scaramouche (více)

Baví diváky na tržištích, vyhrává souboje a dobývá srdce i ložnice krásných dam. Pod maskou se skrývá legendární představitel D´Artagnana ze Tří mušketýrů Gérard Barray! Francouzsko-španělsko-italský romantický film, při jehož sledování nezůstane jediné oko suché. Mladý bouřlivák Robert la Fleur jezdí od dětství s komedianty, a vystupuje jako oblíbená komická postava „Scaramouche“. V Paříži ho vyhledá markýz de la Suchill, aby se ho zeptal na jeho mládí, a především na jizvu na jeho hrudi. Domlouvá si s ním schůzku, ale den na to je nalezen mrtev, a Robert le Fleur je obviněn schovankou markýze de Suchill Dianou neúmyslně z jeho vraždy. Robert se snaží dokázat svou nevinu a s pomocí Diany se mu to daří. Nakonec se dostane na zámek svého otce, ale ještě musí být dáno spravedlnosti zadost a všichni intrikáni a vrazi musí být po zásluze potrestáni. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

nascendi 

všechny recenze uživatele

U týchto šermovačiek mám značný problém odlíšiť jednu od druhej. Ak by sa ma niekto znenazdajky opýtal, v čom spočíva rozdiel medzi Scaramoucheom a Kapitánom Fracassom, tak moja tvár bude mať chvíľu rysy pristihnutého záškoláka. Ale z podobných problémov sa ľahko dostanem konštatovaním, že drvivá väčšina filmov tohto druhu si ani nevyžaduje diferenciáciu. Divák u nich očakáva overené ingrediencie a vo väčšine prípadov ich aj dostane. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Klasická dobrodružně romantická podívaná, která rozhodně neurazí. Chlubit se může perfektními kostýmy a výpravou vůbec, velmi krásnými ženami, sympatickým hrdinou a záporákem, jenž vypadá jako Radoslav Brzobohatý (takže je charismatický až běda). Dále samozřejmě dojde na převleky, záměny, všemožné skotačení... Humor mi bohužel nijak humorný nepřišel a nejvíce ze všeho se mi líbil závěrečný šermířský souboj, který šel doslova a do písmene až na krev. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Přijemný film o herci z potulné divadelní společnosti, kterého hraje neméně sympatický francouzský herec Gerard Barray, souboje a intriky nás provázejí tímto dobrodružným filmem, které určitě pobaví milovníky tohoto žánru. Za zmínku ještě stojí, že také hrál ve filmech Pyramida boha slunce, Poklad Aztéků, Kapitán Fracasse a jiné. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Skvělý, tehdy velmi slavný, Barray.. Vražedný komplot po letech vyjde na světlo světa a zlo je po zásluze ztrestáno. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hrdinný Gérard Barray v šablonovitě nudné historické frašce. Pevně věřím, že starší adaptace 1952 je lepší a že se k jejímu českému znění (původnímu) někdy dostane. Tohle mě nebavilo ani trochu, podobných honiček a milostných couraček už jsme s Gerardem, Delonem a bůhví kým viděli snad tucet. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Dramatická zápletka výborná, s nábojem a šťávou. Horší už milostná romance titulního hrdiny k Dianě (Michèle Girardon), která je příliš zkratkovitá a tím pádem docela srandovní. Hlavní záporák zbytečně moc fešák, i když s dostatečně nasíracím ksichtem (Alberto de Mendoza). Na svůj věk výborně vypadající Yvette Lebon, která ani přes dvacetiletý věkový rozdíl nepůsobila směšně při svádění Gérarda Barraye (ovšem u herečky, která se dožila víc než stovky, není divu, že ještě v padesáti byla za kočku). Závěrečný souboj na můj vkus moc dlouhý. Zvláště když v českém znění vydávaly kordy zvuky jako když o sebe mlátí plechový hrnce. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná komedie plná převleků, masek, pastí a léček a hlavně skvělých soubojů a krásných žen. Zábavná oddychovka. ()

marťan 

všechny recenze uživatele

Scaramouche - Robert la Fleur : Gerard Barray. V roli jeho půvabného protějšku – šlechtičny Diany de la Suchill - Michéle Girardon, která s ním hrála i v jiných dobrodružných filmech. Mladý bouřlivák Robert la Fleur jezdí od dětství s komedianty, a vystupuje jako oblíbená komická postava "Scaramouche". Příjemný historický dobrodružný film - takový, jak to jen dovedou francouzi - dobrodružství, výborný šerm, krásné ženy, lásky, intriky..... ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná romance z 60. let podobně jako Tři mušketýři, Fanfán Tulipán nebo Hrbáč, tedy z časů, kdy se bojové scény natáčely bez trikové dopomoci. I tak má tento téměř pohádkový příběh spád, vtip, svižný průběh, a vše, co k němu patří – fešného hlavního hrdinu, jeho věrné přátele, krásné dívky i podlé padouchy. Šarmantní sukničkář, svůdník a komediant Gérard Barray bojuje za spravedlnost a čest krásných dam. Kromě okouzlujícího hlavního hrdiny a řady ukázkových šermířských soubojů bych vyzvedla nákladnou výpravu, krásu historických kostýmů a půvab žen. A jako v každé pohádce i zde dobro zvítězí, intriky jsou odhaleny a zlo je po zásluze potrestáno. Ráda se k těmto starým filmům vracím, připomínají mi moje mládí. ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Hezká historická klasika plná barevných kostýmů a kouzlem toho správného dobrodružství. Dobro zvítězilo, zlo bylo potrestáno - co víc si lze přát :-) ()

ČeskýTulák 

všechny recenze uživatele

Film, který spadá do legendární historir Tří mušketýrů, rytíže Pardalaina , Kapitána Fracccase a dalších. Trochu pokulhává český dabing, je dělaný již v dnešní době. Tento film nebyl v šedesátých letech dabován a byl promítán ve francouzké verzi, která v porovnání k italské je vynikající, francozsšina patří k tomuto ději. Rovněž většina herců je z Francie. Ani na zahraničních servrech se francouzská verze neobjevuje, což je velká škoda. Film samotný však nijak italštinou či češtinou netrpí. K tomu vynikající G.Barray, kterému tyto filmy velmi sedí. Nesmí se zapomenou i na průvodní melodii od Charlese Aznavoura, i když písničku ve filmu nezpívá. V ději tohoto filmu je snad vše co takovéhoto filmu patří, krásné ženy, manželské intriky, souboje ale i vtip. A co zde ani nechybí je krev. ()

pend 

všechny recenze uživatele

Klasika historického dobrodružného žánru. Výborný Gerard Barray, vtipné hlášky. Film příjemně odsejpá, jenom závěrečný souboj mi přišel zbytečně protahovaný.... ()

pipapa 

všechny recenze uživatele

Otřepaný námět, natočený velmi nezábavnou a suchopárnou formou. Otravnější "dobrodružství" mezi evropskými swošbaklery té doby budete asi těžko hledat. První hodinu se vlastně nic neděje - stále dokola divadelní výstupy, honičky sem a tam a přitroublé milostné zálety-z-rychlíku hlavního hrdiny. Posledních ca.30minut je o něco smysluplnějších, a proto i záživnějších, aby to celé bylo posléze opět doraženo zdlouhavým a naivně dramatickým soubojem a promptně zakončeno polibkem a la červená knihovna. Jedna hvězda za přepychové šminky tzv. "kočičí oči" některých protagonistek. Barraye můžeme naštěstí vidět v mnoha jiných, daleko zábavnějších dobrodružstvích! ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to jako kluk v kině v Tupadlech u Čáslavi a dodnes si pamatuji , že se mě to velmi líbilo proto i z nostalgie dávám to co dávám!! ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Pro tuto verzi muže skrytého pod škraboškou schovaného mezi komedianty, a který docílí své pomsty a poznání pravdy mám velkou slabost. Narozdíl od té americké s Old Surehandem v hlavní roli, má kouzlo staré dobré Evropy, Francie. Má vtip, romantiku a lehkost svého žánru a sympatickou Michele Girardonovou. A je to jeden z nejlepších romanticko-dobrodružných snímků s představitelem DArtagnana. ()

Masinfira 

všechny recenze uživatele

Výrazně slabší, než jeho americký předchůdce. Nic proti, ale přijde mi, že zcela chybí například to, jak se nějaký potulný komediant naučil skvěle bojovat. Z mého pohledu ale dost zklamání. Scaramouche se ve filmu vlastně skoro neobjevuje, většinu toho "oddře" odmaskovaný. ()

hanasu

všechny recenze uživatele

Je to vlastně remejk stejnojmenného amerického filmu z roku 1952 se Stuartem Grangerem a Eleanor Parker, americký má mnohem lepší kostýmy a výpravu. ()

Reklama

Reklama