Reklama

Reklama

Film se odehrává během vyhrocených momentů před zahájením klíčových Jobsových prezentací, které měnily dějiny, a to nejen počítačové. Poprvé Jobse potkáváme v polovině osmdesátých let, kdy na trh uvedl Macintosh. Od prvních minut utvrzuje diváky v tom, že legendy o jeho asociálnosti a nesnesitelnosti nelhaly. Je to monstrum, které šikanuje své podřízené za neplnění nesplnitelných příkazů, ponižuje matku (Katherine Waterston) své dcery, jejíž otcovství přes soudní rozhodnutí neuznává, do krve se hádá se svou pravou rukou Joannou Hoffmanovou (Kate Winslet), dokud nedosáhne svého. S ubíhajícími minutami se však z jednorozměrného psychopata stává mnohovrstevná osobnost, kterou budou diváci chápat, obdivovat, ale samozřejmě také nenávidět. Asi jako každou výjimečnou lidskou bytost, která viděla o kus dál, než všichni ostatní. (CinemArt)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (602)

InJo 

všechny recenze uživatele

Nevěřil bych, že mě už po půlhodině přestane bavit a zajímat film od tolika skvělých tvůrců (na Sorkinovi sice na rozdíl od mnoha jiných moc neujíždím, ale na Boyleovi a Fassbenderovi rozhodně ano). Technické stránce a hercům se tady bude něco vytýkat jen těžko, ale hernajs - to neustálé ajťácko-obchodnické plkání, jakkoliv je inteligentně napsané a plné různých narážek a odkazů, začne být poměrně brzy dost ubíjející (a v mém případě i uspávající). Kýženou diváckou vstřícnost a "lidskost" bohužel nemá velkou šanci zajistit ani zápletka s Jobsovou dcerou. Opravdu si v tuto chvíli nevzpomínám, kdy naposled mě nějaký "objektivně kvalitní" snímek obsahově tak strašně moc minul (a nudil). Samozřejmě jsem smířen s tím, že se svým negativním postojem zde budu zřejmě silně osamocen. :) 40 % ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já chtěl původně vidět úplně jinej film a dobče mně tak. Nerozumím tomu dobytkovi co tady dělal střih, protože v časových pásmech jsem se neorientoval, celý mně to akorát sralo, bylo to narvaný dialogama, který mně nudili, fajn herci se asi hlásili sami za kvalitní jabka do svých pracoven, ale krom dobře zahraných scén a skvelých masek moc nemám co chválit. Třeba hudba vytvářela dramatickej podkres už někdy v půlce filmu působilo až směšně. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nová doba! Nová doba! Árijec hraje žida. To už Steva Jobse mohl rovnou ztvárnit nějaký ten negřík. Třeba takový Morgan Freeman by sis jej střihnul určitě i rád. Dostal by kulaté brýlky a divák idiot by určitě nepostřehl rozdíl. Fassbendera mám celkem rád, ale Jobse nepřipomíná ani super vzdáleně. Už v úvodních minutách jsem si kladl otázky, jestli tohle má být jako opravdu Jobs. Nepřipomínal ho vzhledově, absolutně mě iritoval Fassbenderův hlas a úplně se rozcházela i veškerá gesta a mimika. Fassbender zde zkrátka nehrál Jobse. Fassbender zde hrál Fassbendera. Ostatní postavičky se reálným postavám, které měli ztvárňovat také příliš nepodobaly. Za to tedy v mých očích jedno velké minus! Další minus si dovoluji dát za to, že ve filmu nikdy nedojde na to nejlepší - tedy na prezentace nových produktů. Snímek pojednává pouze o zákulisí kolem nich. Nevím, pro koho přesně má snímek být. Znalý divák se bude trochu nudit, protože už všechno někde viděl a slyšel a neznalý divák se bude zcela jistě ztrácet v ději, protože je snímek dosti zkratkovitý a plný různých narážek, kterým nemám neinformovaný divák šanci porozumět. Ačkoli to nerad přiznávám, tak ve mne snímek vyvolal spíše negativní emoce. Neodnesl jsem si z něj prakticky žádný nový poznatek a ani mě ničím neoslovil a nenadchnul. Viděl jsem hromadu lepších filmů na téma Jobs, které měly výrazně nižší rozpočet a přitom výrazně vyšší kvalitu a vypovídající hodnotu. Danny Boyle toho za dvě hodiny řekl kurevsky málo, a to málo mě dokonce ani moc nebavilo. Na snímek jsem se dost těšil. Zklamání! ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Velká show Michaela Fassbendera a Aarona Sorkinse, režie Dannyho Boylea ustoupila do pozadí, zkrátka zde na typicky "boyleovské" hrátky nebylo místo. Steve Jobs se Vám bude hodně líbit, pokud znáte všechna ta velká jména a produkty Applu a hlavně, pokud pro Vás něco znamenají. S velkými znalostmi tohoto světa u diváka film počítá. Často čtu srovnávání s Fincherovým The Social Network, ale zatímco ten sloužil jako výborná generační výpověď, Steve Jobs se nám snaží přiblížit osobnost jednoho člověka. Nenudila jsem se, je to dobrý film, ale pro mě bohužel nic víc. 70% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Fassbenderův herecký koncert, od začátku do konce + špičková Kate Winslet. Boyleova dynamika dodává konverzacím (fantastická výměna názorů uprostřed filmu) a nejen jim neskutečný náboj. Sorkinovy vybroušené dialogy jsou sázkou na jistotu. Dokonce i poměrně okaté věci a nástřely + inspirace nepůsobí rušivě. Letos zatím asi jediný film, který naplnil má očekávání. P.S: Mac mě na základce spíše omezoval (jaké překvapení!), nemám iPhone a Jobse jsem, než umřel, znal jenom ze Simpsonů. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (24)

  • Stevea Wozniaka si zahral Seth Rogen, ktorý sa s Wozniakom osobne stretol a pre úlohu ho detailne študoval. Učil sa taktiež  z autentických videí z 80. rokov, ale ako sám priznal, pred získaním úlohy nemal tušenia, kto Steve Wozniak vôbec bol. (classic)

Související novinky

Aronofsky u A24 chystá životopis Elona Muska

Aronofsky u A24 chystá životopis Elona Muska

10.11.2023

Bylo jen otázkou času, než to přijde. Podle nejnovějších informací serveru Variety má pod hlavičkou studia A24 vzniknout životopisný snímek o americkém inženýrovi, podnikateli, multimiliardáři a v… (více)

Z DiCapria bude da Vinci

Z DiCapria bude da Vinci

14.08.2017

Leonardo DiCaprio si konečně vybojoval Oscara, vůbec to ale neznamená, že by opustil ambiciózní projekty. Jeho další rolí by totiž měl být Leonardo da Vinci, jehož si zahraje v adaptaci nové… (více)

Aaron Sorkin chystá režijní debut

Aaron Sorkin chystá režijní debut

09.05.2016

Jen těžko byste v Hollywoodu hledali výraznějšího scenáristu, než je Aaron Sorkin. Autor Západního křídla a Newsroomu napsal i Moneyball nebo Stevea Jobse, hlavně má ale doma Oscara za Social Network… (více)

73. Zlaté glóby - výsledky

73. Zlaté glóby - výsledky

11.01.2016

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu letos opět udílela Zlaté glóby filmovým a televizním tvůrcům. Se třemi soškami zvítězilo drama REVENANT Zmrtvýchvstání (nejlepší drama, režie a herecká… (více)

Reklama

Reklama