Reklama

Reklama

Tygr sedmi moří

  • Francie Surcouf, le tigre des sept mers (více)

Obsahy(1)

Korzárský poručík Robert Surcouf přijíždí do přístavu St. Malo za svou dívkou Marií, dcerou loďaře Blaise. Otec by ji však raději provdal za vysokého důstojníka Chamblaise, který mu jménem ministerstva získává velké státní zakázky. V Chamblaisovi má Surcouf nepřítele na život a na smrt. Když Blaise odmítne jeho žádost o ruku Marie, přijme Surcouf nebezpečnou nabídku od guvernéra: má se pokusit prorazit anglickou blokádu ostrova Mauritius. Doufá, že tak získá slávu, peníze a ruku své lásky. (Karlos80)

(více)

Diskuze

reich

reich (hodnocení, recenze)

Slušný film s Barrayem, který neurazí diváka, ale časem se k tomu rád vrátím. 

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Videl som najprv pokračovanie, až potom tento film. A spracovaním aj rovnakou dávkou dobrodružnosti je to podobné...ale nič čo by extra zaujalo. Hodnotenie: 55%

tartan

tartan (hodnocení, recenze)

Rozhodne sa nejedná o jeden a ten istý film, len s rôznymi názvami a distribučným zázemím. Pirát je regulárnym pokračovaním Tigra, resp. možno uvažovať maximálne o rozdelení jedného dlhého filmu na dve, v podstate úplne samostatné časti (podobne ako Traja mušketieri z 1961).

ČeskýTulák

ČeskýTulák (hodnocení, recenze)

Jsou Tygr sedmi moří a Pirát sedmi moří jeden film? Tak jsem se díval na IMDb, to je zahraniční databáze. Je to asi tak, že se jedná o jeden film, ale připraven pro různé spolenosti. Francouzky májí obě verze stejný název, v italštině se již liší. Jeden je připraven zřejmě pro Ameriku a některé západní státy, druhý je klasicky pro Itálii, Německo, Španělsko. U obou jsou túplně herci,(včetně malých rolí) i technický personál. a režie.Liší se pouze délkou filmu (90´ a 98´). Italské názvy : Surcouf , léroe dei sette mari (1966) 98´ - ve Francii premiera 23.8.1966 Il grande colpo di Surcouf (1966) 90´- ve Francii premiéra 2.12.1966 Francouzký název pro oba filmy : Captain Róbert Surcouf (1966)

Reklama

Reklama