Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve Westworldu – obrovském zábavním parku, kde hosté neváhají vynaložit horentní sumy za to, že prožijí s tamními robotickými hostiteli dobrodružství ve stylu Divokého západu – probíhá další den plný fantazie. Přední programátor Bernard Lowe však upozorní zakladatele projektu dr. Roberta Forda na případy nezvyklého chování, které zaznamenal u několika nedávno přeprogramovaných hostitelů. Ve westworldském městečku Sweetwater se mezitím farmářova dcera Dolores setkává na ulici s pistolníkem jménem Teddy. Jejich načrtnutý příběh je však narušen příchodem nelítostného Muže v černém a posléze také improvizovaným setkáním hostitele s artefaktem z vnějšího světa. (HBO Europe)

(více)

Recenze (68)

classic 

všechny recenze uživatele

Akosi ma to nezaujalo, ani popri „odborníkom” na televíznu produkciu, a la J. J. Abrams, ktorý ma upútal seriálom LOST, bohužiaľ, tu sa mu to zatiaľ nedarí + Jonathan Nolan, ktorý píše scenáre aj svojmu slávnejšiemu bráchovi, Chrisovi. Ten už vonkoncom, nie ! Pripomínalo mi to niečo na spôsob filmu TRUMAN SHOW, ale trochu inak. Fakt netuším, či som ešte schopný venovať sa naozaj bezvýznamnému projektu, ktorý mi nič nehovorí, a ani asi nebude ? Jedna herečka sa podobala na šéfku Engelhardtovú z debilného seriálu Kobra 11. Obsadenie, hmm... Okrem Rachel Wood, slabota ! Drsnejšie uchopenie hlavného motívu z pohľadu tvorcov, ešte neznamená, že to, čo sledujem, nepovažujem za samoúčelné... ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Lidstvo dosáhlo svého evolučního vrcholu a po něm už nás čeká jenom jedno. Pád. Pilotní epizoda byla naprosto fantastickou ukázkou toho, jak jeden malý detail může kompletně narušit a změnit smysl vyprávění. Hrátky s časem, změnou linek, chováním postav nebo jen detaily v dialozích byly spíš než cokoliv jiného provokativní a nutily člověka přemýšlet. Přidejte neskutečný herecký talent před kamerou, fakt, že ten fiktivní westernový svět je tomu celkovému rámování ušitej jako na míru a Ramin Djawadi tady podává dost možná jeden ze svých nejlepších hudebních výkonů a máte jednoznačně seriál, který bude stát za to sledovat. O tom, že pilot je jeden z nejlepších za tenhle rok už pak ani nemusí být řeč. Zkrátka wow a smekám! ()

Reklama

cvutak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Potenciál je vážně obrovský, lokace dokonalá, obsazení úžasné, tvůrci fenomenální. Tak co je špatně? Problém prvního dílu je ten, že mě nedokázal na sto procent vtáhnout do děje. Atmosféra je chladná, ale co se dá taky čekat, když se experimentuje s "lidoroboty" jako s laboratorními krysami. 3/4 stopáže jsem byl totálně dezorientován, což byl určitě plán tvůrců, ale nějak mi to nesedlo. Proto první díl hodnotím třemi hvězdami. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál diváky přitáhne atraktivitou odlišných prostředí i svou hloubkou. Obsah je natolik zajímavý, že klade neustálou řadu otázek. Nikam se příliš nespěchá (palec hore). Plíživě se odkrývá něco zákeřného. Westworld je nesmírně velkolepý na vyprávění. Má v sobě x možností, x přímých/podprahových sdělení atd. Teď jde o to, zda-li se jim to nerozsype pod rukama, ale asi ne. 76%. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hype byl u mě na úrovni nula, jen zvědavost co je to ambiciózního novýho plus obava, že robotí sci-fi není moc šálek pro mě. Klíčem prvního dílu je vždycky upoutat - E01 si mě získala jak krví, tak malebnou scenérií divokýho západu, zajímavou kombinací minulosti s budoucností a atmosférou "něco je špatně" mysteriózna. A jak po prvním díle člověk furt ví vlastně kulový, mám aspoň to tušení, že tohle bude ještě zajímavý... Moment radosti ustřelení ksichtu J.D. Phillipse. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (8)

  • Na jednom plakátu s hledanými zločinci ve městě Sweetwater můžete spatřit jméno Larry Clause. Larry Guy Clause je členem štábu, konkrétně oddělení zvláštních efektů. (HellFire)
  • Robotická ruka hrající na piano v úvodních titulcích je vymodelována podle autora soundtracku k seriálu, Ramina Djawadiho. (HellFire)
  • Jeden z hostitelů se jmenuje Hector Escaton (Rodrigo Santoro). Slovo „eschaton“ je spojováno s koncem světa. Ve vědecké fikci odkazuje na nadlidskou strojovou inteligenci neboli konečnou formu lidské technologie. (HellFire)

Reklama

Reklama