Reklama

Reklama

Slavná rocková hvězda Marianne (Tilda Swinton) tráví poklidnou dovolenou na slunečném ostrově v Itálii se svým partnerem Paulem (Matthias Schoenaerts). Idyla je narušena nečekaným příjezdem jejího starého přítele Harryho (Ralph Fiennes) a jeho okouzlující dcery Penelope (Dakota Johnson). Radost z příjemného setkání se pomalu mění v atmosféru plnou skrytých vášní, nedůvěry, podezírání a žárlivosti... (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (89)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Musím uznať, že výber hercov do jednotlivých rolí bol výborný, všetci pôsobili veľmi prirodzene a myslím si, že Ralph si to užíval - toho "šaša" dával fakt parádne. Letnú náladu z filmu cítiť bolo, lokalita očarujúca, natočené to nebolo zle ... lenže ten príbeh bol taký nijaký, preto s hodnotením už vyššie nejdem a nezachránili to ani dobré herecké výkony a ani Matthias. Muzika geniálna. 3,5* ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Derayův snímek jsem buď neviděl, nebo po pár dekádách od shlédnutí dokonale vytěsnil, takže nemám možnost konfrontovat přístupy obou režisérů a rozhodnout, který je funkčnější. Ten Guadagninův mi přijde poněkud mdlý, tlumený a nenápadný. Bazén měl být spojením thrilleru a psychologizujícího dramatu, jenže to by musel režisér místo zdlouhavých záběrů na prosluněnou italskou přírodu mnohem víc pracovat s charaktery, rozehrát rafinovanou hru plnou náznaků, dávkování informací a zastřených konfliktů, které postupně a nevyhnutelně probublávají na povrch, aby posléze destruktivně explodovaly ve výbuchu emocí. Jedině postava ne v jádru zlého, ale sebestředného, majetnického a hedonistického producenta funguje jak má (obávám se, že spíš díky nasazení hereckého chameleona Ralpha Fiennese než díky režisérovu vedení). Lolita Dakoty Johnson nemá víc prostoru než vystavovat nahé tělo a vysílat vyzývavé pohledy, což je při neskromné stopáži na pováženou. Tilda Swinton je castingový omyl, mám ji za zajímavou herečku určenou pro speciální kategorii rolí typu androgenních či asexuálních bytostí a životem smýkaných ženských trosek, ale s vědomím, že si to za a) nepřečte a za b) jsem v dostatečné vzdálenosti říkám, že si nedokážu představit Tildu jako sexuální objekt vzbuzující chtíč a žárlivost. Matthias Schoenaerts nedokáže být pro Ralpha Fiennese protihráčem na úrovni a tenhle nedostatek výrazně potápí dramatický konflikt. Na škodu by ani nebyly prostřihy, které by zredukovaly stopáž o nějakých 12 minut. Bazón se vidět dá, ale s výjimkou Fiennese a soundtracku se velmi rychle vykouří z hlavy. Celkový dojem: 55 %. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tilda Swinton vypadá na svých šestapadesát výborně, ale pořád to myslím není důvod, aby se ve filmu producírovala nahá a jestli tvůrci nechtěli parodovat Annie Lennox nebo nějakou jinou obstarožní hvězdu, pak nevím. Matthias Býčí šíje Schoenaerts je tu přesnej a vlastně mi jako jedinej seděl, nikdo by nepoznal Ralpha Fienneho, ale proti obsazení žen kategoricky protestuju. Pekota Mekota má roli, že by v ní byl sexy i strašák do zelí, ani by se nemusel snažit, takže to je laciné, a stejně není hezká. Jednou vytáhne průhledný plavky, pak si vezme průsvitný tričko na vostro, svlíkne se v dálce u jezera a cudně se zakryje na posteli.___ Film není remakem ani Bazénu, ani stejnojmenného francouzského snímku z roku 2007 (proč český distributor takhle film nazval?) . Atmosféra je ale nesrovnatelná (ve prospěch Paquet-Brennera). Konec je, ehm, spíše nečekaný. Léto a teplo působí i dnes, ale je to bída. Jo, a udělali to uprchlíci, kurvy jedny. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Myslím, že řemeslně je to zvládnuté skvěle, ode všech zúčastněných. Co se na filmu všeobecně nelíbí, to je jeho chlad, bezvýznamnost. Jenže vtip je v tom, že právě takovým to mělo být! Jenom pózy a nedospělé hry lidí prolezlých hedonismem a falší (pop-music). Co skutečného mohou takoví lidičkové prožít? I ta smrt je v jejich podání jaksi pitomá a zbytečná. Leč symptomatická! Kolik jen hvězd pop-music zemřelo takhle blbě? No nic, tak podepíšeme fanouškovi cédéčko a máme tu epizodu za sebou. --- Soukromě si představuji, jak by se na takovém "šokujícím úmrtí génia" vyřádil bulvár. A Tilda by se slzou v oku přidala k dobrému, jak ta strašná událost navždy ovlivnila její (neexistující) uměleckou tvorbu. --- Pořád ta hra, hra na život, jen ne život sám. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Dospělácký milostní trojůhelník, opepřený zvědavou nedospělou čučoriedkou. Guadagnino labužnicky ujíždí na erotičnu obnažených ženských těl, skrývaných vášních a horkém jihoitalském podnebí. Dramatická linka jeho příběhu ale funguje na půl plynu. Film o dialozích s jediným otevřeným rozhovorem (hádka chlapů) - to by prošlo, být emocionální podpovrchové bublání mezi postavami silnější. Pořád ale alespoň autorsky originální, což mám rád. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (22)

  • Hudobná skupina Rolling Stones sa podieľala na nakrúcaní radami. Takže keď Harry opisuje, ako sa nakrúcala pesnička "Moon Is Up", ide o presné poskytnutie svedectva Micka Jaggera. (classic)
  • Počas nakrúcania na Pantellerii sa pokazila kamera na zábery pod vodou v bazéne. Štáb s hercami tu preto v nečinnosti musel stráviť týždeň naviac. (classic)

Reklama

Reklama