Reklama

Reklama

Slavná rocková hvězda Marianne (Tilda Swinton) tráví poklidnou dovolenou na slunečném ostrově v Itálii se svým partnerem Paulem (Matthias Schoenaerts). Idyla je narušena nečekaným příjezdem jejího starého přítele Harryho (Ralph Fiennes) a jeho okouzlující dcery Penelope (Dakota Johnson). Radost z příjemného setkání se pomalu mění v atmosféru plnou skrytých vášní, nedůvěry, podezírání a žárlivosti... (Bioscop)

(více)

Zajímavosti (22)

  • Natáčení probíhalo kromě ostrova Pantelleria také v Miláně na Stadio Giuseppe Meazza (San Siro) a na Manhattanu v New York City (exteriéry z Chrysler Building, Empire State Building a z The MetLife Building). Natáčelo se od 25. července do 26. září 2014. (noelcoward73)
  • Brian Jones, zakládající člen Rolling Stones, o kterém Harry (Ralph Fiennes) mluví při natáčení dokumentu, se v roce 1969 utopil (a podle spekulací byl utopen) v bazénu. (vitekmlejnek)
  • Tilda Swinton původně nechtěla účinkovat v tomto filmu ani v žádném jiném kvůli umrtí její matky. Nakonec však změnila názor a nápad, že její postava nebude moci mluvit, přišel z její strany. (Jigvell)
  • Když byli herci nuceni zůstat během natáčení o týden déle (podvodní kamery nefungovaly), tak se to podepsalo na jejich chování. Matthias Schoenaerts se necítil ve své kůži a v pasti, Tilda Swinton byla v klidu a později popsala zážitek jako „prodlouženou rodinou dovolenou“ a Ralph Fiennes si zamiloval místní prostředí natolik, že nechtěl odejít. (Jigvell)
  • Ralph Fiennes prozradil, že roli ve filmu vzal, když četl ve scénáři, že jeho postava se bude projevovat tancem. Nikdy předtím ho o nic takového nikdo nepožádal, a tak jednoduše přijal. (Jigvell)
  • Scéna z koncertu byla natočena na stadionu San Siro v Milánu před 70 000 diváky během koncertu italského zpěváka Jovanottiho. Tilda Swinton má společného přítele s Jovanottim, a tak se ho zeptali, jestli by jim mohl poskytnou 15 minut a diváci byli požádáni, aby křičeli „Marianne Lane“, než Jovanotti vyšel na pódium. (Jigvell)
  • Timeline: Společnost Fox Searchlight Pictures zakoupila práva na kinodistribuci ve Spojených státech v únoru 2015. Film si odbyl světovou premiéru 6. září 2015 na filmovém festivalu v Benátkách. V kinech psychologická černá dramedie objevila 26. listopadu. (Hal_Moore)
  • Všechna tetování Penelope jsou skutečným tetováním Dakoty Johnson. Režisér se rozhodl je nepřekrývat makeupem, protože se Penelope, stejně jako Dakota, nebojí litovat věcí, které jsou na pořád. (Hal_Moore)
  • Bratr Ralpha Fiennese je hudebním producentem, stejně jako Fiennesova postava. Hercův bratr tak byl Fiennesův hlavní poradce a zdroj informací. (Hal_Moore)
  • Ralph Fiennes natočil svou taneční scénu za jeden den. Píseň měl na svém iPodu a tančil na ni ve svém volném čase. (Hal_Moore)
  • Hudobná skupina Rolling Stones sa podieľala na nakrúcaní radami. Takže keď Harry opisuje, ako sa nakrúcala pesnička "Moon Is Up", ide o presné poskytnutie svedectva Micka Jaggera. (classic)
  • Počas nakrúcania na Pantellerii sa pokazila kamera na zábery pod vodou v bazéne. Štáb s hercami tu preto v nečinnosti musel stráviť týždeň naviac. (classic)
  • Tvorcovia skutočne nakrúcali na talianskej Pantellerii, kde strávili deväť týždňov. V každom týždni pracovali šesť dní. (classic)

Reklama

Reklama