Reklama

Reklama

Příběh popisuje události na plovoucí vrtné plošině Deepwater Horizon, která se v dubnu 2010 potopila následkem exploze a způsobila největší ropné zamoření v americké historii. (Freeman Ent.)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (598)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

(Wahl)Berg strikes again. Tentokrát big Mark utíká z ropné plošiny, která sice dle slov Mikea ropu netěží, ale o to více se na palubě rozvíří hotové peklo, resp katastrofa podle skutečné události z roku 2010, z níž se režisér Berg snaží z diváků hlavně ke konci vytřískat nějaké emoce a také zahltit všechny smysly obřím 110-milioniovým rozpočtem. Celkem mě i překvapije, že o toto téma nebyl v Americe takový zájem, protože se to tam v té době hodně řešilo. Nicméně toto trošku naturalističtější a vůbec akčnější a tíživější pojetí filmu sedí a je vidět, že když se chce, tak to tam Berg má pevně v rukou a celkem se i vyžívá v terminologii na složitém systému všech ovládacích panelů na plošině, až je to možná malinko otravné. Celkově po delší době katastrofický film, který stojí za hřích. PS : Malkovich to zvoral :) ... 8/10 ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Peter Berg, režisér fajnového Vítejte v džungli, natočil nový snímek Deepwater Horizon, jenž je inspirován největší ropnou havárií u amerického pobřeží. V první polovině se nic neděje, akorát uvidíme, že Mark Wahlberg má ve svém věku stále luxusní tělo, v té druhé nastane nefalšované peklo, které v divákovi rozpoutá poměrně slušné napětí. Druhá polovina tedy snímek zachraňuje, protože divák si jinak nemá šanci vytvořit těsnější vztah s postavami. Není to vyloženě Bergova prohra, ale scénář to dost táhne dolů. Pokud v kině momentálně nic není, tak se zase nic moc nezkazí. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Film si mě získal především opravdovou snahou o realistické pojetí. Čekala jsem totiž klasický hollywoodský blockbuster, kde hrdinové budou procházet hořící plameny a konat jeden hrdinský čin za druhým, ale toho se tady nedočkáte. Divák zkrátka jen sleduje skupinu mužů (a jednu ženu), která se snaží pouze dostat z hořícího pekla a přežít. Spokojenost, nejde o nic převratného, v první půlce už se budete těšit, než konečně něco bouchne, ale kdyby byl v kinech alespoň jednou ročně podobný katastrofický film, nezlobila bych se. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Famózní spektákl. Ta úvodní spontánní dvacetiminutovka s ruční kamerou, která vypada jako polodokument o frajerech na ropných plošinách, je možná ještě víc cool, než občas lehce stereotypní a freneticky sestříhané bouchání a ničení všeho možného i nemožného. Kurt i Mark jsou na jedničku, v rolích které jim dokonale padnou, takže fandit jim zaručeně bude skoro každý. Pro Berga mluví minimum patosu a slušná porce nefalšovaných emocí. Myslím, že důstojná pocta další katastrofě, která poznamenala miliony lidí. Ne tak precizně dokumentaristická jako třeba United 93, ale ani zdaleka pateticky ubíjející typu WTC. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

První hodinu se tam hádají bodří drsní dělňasové (btw Kurt Russell bude macho grande asi i na smrtelné posteli) s hamižnými (jak jinak, že?) kravaťáky o tom, zda vrtat, či nevrtat. Zbylou cca půlhodinu už pochopitelně probíhá od začátku očekávané (digitální) ropné peklo, které ovšem postrádá památné momenty a místo do extrému hnaného napětí a nervozity vsází (bohužel) hlavně na zběsilé tempo. Tím naštěstí disponuje i dlouhá dialogová expozice, která by jinak byla kvůli nebývale nadměrnému využívání odborných termínů (karotáž, cementace a mraky dalších pro laika podivných slov) patrně k nepřežití. Dobrá sezónní jednohubka, žánrové vrcholy však raději hledejte jinde. 60 % ()

Galerie (71)

Zajímavosti (17)

  • Producenti filmu kontaktovali Marka Wahlberga s požiadavkou, že hlavnú rolu bude predstavovať mužská dvojica, konkrétne jeden mladší a jeden starší herec. Wahlberg preto začal kontaktovať niektorých starších hercov, ktorých pozná, napríklad jedným z nich bol aj Jack Nicholson. Avšak na jeho prekvapenie, producenti chceli, aby Wahlberg bol ten starší z dvojice a jeho hereckým kolegom sa stal Dylan O'Brien. (figliar)

Související novinky

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama