Reklama

Reklama

Příběh popisuje události na plovoucí vrtné plošině Deepwater Horizon, která se v dubnu 2010 potopila následkem exploze a způsobila největší ropné zamoření v americké historii. (Freeman Ent.)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (598)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $110miliónovTržby USA $61,433,527Tržby Celosvetovo $121,790,373Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,884,822Tržby za predaj DVD v USA $8,008,199║ Je to až neuveriteľné ale konečne Peter Berg zvládol réžiu, samozrejme že to má pár múch ale tie sa dajú prepáčiť ako nádych nevyhnutného amerického pátosu. Hlavne že to tu až tak strašne nebije do očí a dokáže dramatizovať na tých správnych miestach. Ponúka veľmi výbušnú drámu, kde je fakt na čo pozerať a dokáže v divákovi vyvolať úzkosť, spokojnosť prekvapil. /90%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Berg. První hodina je doslova utrpení sledovat, nudou jsem se převaloval ze strany na stranu. Velmi neatraktivní zápletka, která mě vůbec nezajímala. Jakmile se něco začne dít, tak předvede pár slušných záběrů, které však po 20 minutách opět vyšumí do ztracena, protože přichází patos a opět nuda. Bez emocí, málo strhující, za mě hodně nefunkční a chladné. Dokoukáno s problémy. 50% ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Důstojně zpracování ropné katastrofy v USA. Mark Walhberg táhne snímek, co to jde. Do vypuknutí katastrofy nic zajímavého, dále už příjemná podívaná. Bohužel to americké klišé a kýč mě tady doslova odrovnal. Všude oheň, ale USA vlajka vlaje dále, ono nestačí, že nám jí ukáží na přilbách, ale tohle byl vrchol. Amíci jsou hrdý národ, ale nemusí to ukazovat pořád .. 6/10 = 65% ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Ano tento film je podle skutečné událostí. Dělal ho režisér Peter Berg (Hancock, Bitevní loď, Na život a na smrt) a celé to stálo 150 millionů dolarů. Berg pravděpodobně věděl, že se to nedá zaplatit ale na tom nezáleží. Záleží na tom jestli je tento film dobrý. No a- a jo je dobrý. Tenhle film hodně těží z akce, výbuchů ale především emocí. Celé je to emocemi nabité a i když se první půlky pouze mluví je to zajímavé. Deepwater Horizon není dokonalý film. Ale je to dobrý film. A to je nejdůležitější. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Skleněné peklo na vrtné plošině... Katastrofický žánr mám rád, a tak jsem zklamán nebyl. Jediné, co mi vadilo - nablblé dialogy ve druhé čtvrtině. Kecy o tom, kde je jaké potrubí nebo čerpadlo proložené rádoby vtipnostmi, mne ubíjely. Naštěstí jak se začalo rozjíždět peklo, ovládly film akce a napětí. Malkovich si roli odporného slizouna očividěn užíval, stárnoucí Russell připomenul, že ještě nepatří do starého železa, co se akčních filmů týče. Špína, exploze, ohnivé jazyky, svištící rozpálený kov a moře v plamenech. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (17)

  • Veľké množstvo zamestnancov ropných plošín v Mexickom zálive bolo proti natočeniu filmu, pretože mali pocit, že zneuctí pamiatku mužov, ktorí zahynuli počas skutočnej udalosti. (figliar)
  • Kate Hudson zverejnila na Instagrame fotografiu s jej nevlastným otcom, Kurtom Russellom, s príspevkom, že sa jedná o prvý film, na ktorom budú spoločne pracovať. (figliar)
  • Deepwater Horizon byla postavena v roce 2001. V září roku 2009 vyvrtala rekordně hluboký vrt, který měl přes 10 km. Vrtnou plošinu běžně obsluhovalo 130 pracovníků. (dom156)

Související novinky

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama