Reklama

Reklama

Příběh popisuje události na plovoucí vrtné plošině Deepwater Horizon, která se v dubnu 2010 potopila následkem exploze a způsobila největší ropné zamoření v americké historii. (Freeman Ent.)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (599)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Berg. První hodina je doslova utrpení sledovat, nudou jsem se převaloval ze strany na stranu. Velmi neatraktivní zápletka, která mě vůbec nezajímala. Jakmile se něco začne dít, tak předvede pár slušných záběrů, které však po 20 minutách opět vyšumí do ztracena, protože přichází patos a opět nuda. Bez emocí, málo strhující, za mě hodně nefunkční a chladné. Dokoukáno s problémy. 50% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Hodní dělníci vs zlí korporátníci (jak černobílí, tak ploší) ve scénaristicky průměrné katastrofárně, ze které na všechny strany šlehají digitální plameny. Člověk si u toho vzpomene na SKLENĚNÉ PEKLO i OHEŇ a hlavně na to, o kolik jsou ty filmy lepší - s lepšími postavami, napínavější, efektnější. I loňský pitomoučký a klišovitý SAN ANDREAS s Rockem, který rozhodně nebyl žádný zázrak, mě bavil víc (o fous). ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak už jsem toho v poslední době zažila docela dost. Nouzové přistání na řece Hudson, krach na Wall street, velké problémy, týkající se uranových dolů ve Finsku a na ropnou plošinu mě nikdo nedostane. Zkrátka jedna katastrofa za druhou. Tohle byla poměrně velká havárie, kde zahynulo i několik lidí, ale i když jsem to viděla pouze díky filmové animaci, tak se vůbec nedivím. Závěrečná část byla asi nejpůsobivější a některým aktérům absolutně věřím, že se rozhodli později své zaměstnání změnit. Mark hrál tradičně výborně, ale Johna Malkoviche jsem skoro nepoznala. Celkově jsem spokojená se zpracováním, ale už ne s tím, že se něco takového skutečně děje.............peníze hýbou světem. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Úvod před samotnou katastrofou je docela nezajímavá část, protože se pouze řeší provedení nebo neprovedení testu cementu. Zkouška potrubí a následná havárie vrtné plošiny Deepwater Horizon je rozhodně divácky atraktivnějí a intenzivnější část filmu. Snímku se určitě daří uctít památku obětí, ale ten začátek mohl být kratší nebo záživnější. Osudné noci 20. dubna 2010 zemřelo na palubě Deepwater Horizon 11 lidí. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

O katastrofe, ktorá zmenila a zmarila životy mnohých ľudí a zničila všetko okolo seba na mnoho rokov. Tak to dopadne, keď sú na prvom mieste peniaze a zabúda sa na to, na čo by sa zabúdať rozhodne nemalo, pretože raz sa nám to vráti, aj s úrokami. To je isté akože zajtra vyjde slnko... Ku filmovému spracovaniu nemám väčšie výhrady, samotná katastrofa bola bombastická a okázalá, len miestami trocha neprehľadná, ale to nie je veľká chyba. Zo začiatku mi ešte trocha vadili tie technické rečičky, celkovo však veľká spokojnosť. 80/100 ()

Galerie (71)

Zajímavosti (17)

  • Réžie sa mal pôvodne ujať J.C. Chandor, ale nakoniec k spolupráci nedošlo z dôvodu tvorivých nezhôd. (beso74)
  • Režisér Peter Berg ztvárnil v tomto snímku vedlejší postavu - pana Skipa. (Yardak)

Související novinky

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama