Reklama

Reklama

Scream Queens

(seriál)
Trailer 2
Komedie / Horor / Mysteriózní
USA, (2015–2016), 16 h 38 min (Minutáž: 41–46 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Emma Roberts, Jamie Lee Curtis, Keke Palmer, Skyler Samuels, Abigail Breslin, Billie Lourd, Diego Boneta, Lea Michele, Glen Powell, John Stamos (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Seriál se zaměřuje na sesterství Kappa na Wallacské univerzitě, které vede Chanel Oberin (Emma Roberts). Sesterství však ohrožuje děkanka Cathy Munsch (Jamie Lee Curtis), která jej chce zrušit. Nastávající události zavedou postavy o 20 let zpět k tajemné vraždě na univerzitě a spolu s odhalením tajemství o vraždě se vrací i Červený ďábel. (hansel97)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (93)

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 70% - Kdo mrkne, ten ztratí vtip, kdo nedává pozor, ten nebude tušit, která bije. Murphy, Falchuk a Brennan totiž sází narážky, pomrknutí i nepokrytě parodické vtípky nezastavitelnou rychlostí. Jednu z nejvtipnějších point celého vražedného konceptu ale zůstává, jak velké množství lidi ho nepochopilo. V životě bych si nedovolil někomu vysvětlovat, jak má daný žánr uchopit, ale pokud si nemálo uživatelů právě u Screamek stěžuje, že nejsou dostatečně děsivé a tu srandu nevidí nebo vidět nechce, musím se já sám smát o to víc. K dokonalosti ale Kappas chybí docela hodně. Předně pak alespoň nějaká, klidně i jen předstíraná, soudržnost. Koncept by totiž nejlépe fungoval u celovečerního filmu. Takhle se pátrání po identitě vraha či jiných klíčových postav až příliš tříští s bezuzdným blbnutím. Ne snad že by Chadovy sebestředné monology nebo rýpavý humor na úkor Chanel no. 5 potřebovaly jakkoli doplnit. Klíčem k docenění seriálu ale zůstává v první řadě obdiv a respekt hlavních i vedlejších hereckých představitelek. Nevěřil jsem, že se Jamie Lee Curtis vrátí do sedla takhle rychle a ona si přitom každou scénu krade pro sebe. Nejvděčnější scény pak samozřejmě dostávají dvorní dámy Ryana Murphyho, tedy Emma Roberts a Lea Michele. Jakákoli jejich grimasa, uzemňující hláška nebo nechápavá otázka je jasným zlatem. Bavil jsem se, kroutil jsem hlavou, opět jsem se bavil, ale na samém konci potřebuji vědět víc. Právě po všem, co se stalo, může být případná druhá řada tou pravou výzvou. 2. série - 70% - Hra na hádání vraha tentokrát vzhledem k nízkému počtu nových charakterů příliš nefunguje a protože nemá cenu ji protahovat, jdou tvůrci s pravdou ven dost brzy. Od té chvíle se už zcela úmyslně cílí na bohapustou parodii, kterou ti, kteří už loni frflali, nyní rozhodně nemohli vydýchat. To bohužel také vysvětluje zcela mizivou sledovanost, jejíž čísla byla s přibývajícími epizodami tak nízká, až jsem měl podezření, že seriál sleduje div ne víc českých pirátů než amerických televizních diváků. Stupeň zábavy ale zůstává stále vysoký, protože Abigail Breslin se v pozici páté Chanelky stává dokonce mou nejoblíbenější postavou a byla to právě ona, u které jsem nejvíc trpěl ve chvílích, kdy byla nemilosrdně pronásledována zeleným monstrem. Extrémně potěšil také John Stamos, jeho nestárnoucí (?) fešácký doktor se smrtícím komediálním načasováním si pro sebe ukradl drtivou většinu scén. Pokud je tohle už nadobro konec, mám z něj dokonce pozitivnější pocity než o sezónu dříve. ()

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

Svym zpusobem strasna, STRASNA kravina, kde je prehravani podminkou castingu a je stoprocentne zamerne. Pokud na tu hru se zanrem a parodii pristoupite, tak se budete dost pravdepodobne bavit. A ja mam rad parodie a hrani se zanry, ale presto to na vic, nez horsi ctyri hvezdy nedotahne. Protoze by si to zaslouzilo vice strachu a mene prehravani a stale by to mohla byt parodie i bez toho, aby to bylo dotazene do absurdna. Je to trosku skoda, ale porad zabava. Jen ne pro kazdeho ()

Reklama

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Hrôza hrôza brrrr hrôza. Stupídnejšie než Scary Movies. Kde je horor? A kde komédia? Neviem, či tvorcovia mali v úmysle vyvolať u diváka práve zabijácke sklony, aby mal chuť postavy vlastnoručne pozabíjať a nemusel čakať hooodiny na to, kým to spraví vrah seriálu. V porovnaní s Covenom, aj napriek tomu, že ani jedno prostredie seriálov rada nemám, ale u Covenu som sa bavila, zatiaľ čo "humor" v Scream Queen je niečo tak príšerné, že tú zhovadilosť neviem slovami opísať. Hviezdička za Jamie Lee Curtis, vďaka ktorej uvažujem o masochizme a ďalšie epizódy si kvôli nej možno pozriem. Presne to, čo som chcela povedať, za mňa lepšie vystihol maddy. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Bláznivý seriál s ještě bláznivějším hereckým obsazením při kterém se prostě nemůžete nudit. Když jsem viděla tenkrát ukázku, myslela jsem si, že jde o vtip, že není možné, aby seriál na takové úrovni vůbec vznikl. Ale po shlédnutí už prvního dílu jsem se lámala smíchy. Pokud nepostrádáte smysl pro bláznivý občas hodně sarkastický humor s herečkama, které umí zahrát ty nejvíc rozmazlené pipky, tak je Scream Queens přesně pro vás. Mě se líbí, baví mě a když na něj nekoukáte sami, ale s někým komu taky tak bláznivý humor koluje v žilách, nasmějete se ještě víc. Dávám 80%, protože jsem cvok a miluju srandu. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Uhozená teenagerská vyvražďovačka, která to o sobě ví. Hlavní hrdinky jsou narcisistické, egoistické krávy, kterým smrt přejete a baví vás koukat na to, jak se mezi sebou hádají. A čekáte na to, až si pro ně příjde vrah v kostýmu ďábla. Scream Queens mají zvláštní pojetí, chvílemi jsou docela vážné, ale většinou jsou víc meta a využívají toho, že lidi baví dívat se na to, jak otrávné hrdině někdo zábavným, brutálním způsobem zavraždí. Některé scény jsou děsně meta, často tu zazní hláška, kterou můžete citovat. Nejlepší na seriálu jsou Jamie Lee Curtis v roli drsné děkanky Munsch a Emma Roberts coby vrchní kráva Chanel. Obě si svoje role hodně užívají a typově jsou vybrané přesně. Proč jenom tři hvězdy. Ve střední části seriál zpomalí a ztrácí drive a občas si jen nehraje na hloupost, ale je opravdu hloupý. Unikátní ale je rozhodně. ()

Galerie (625)

Zajímavosti (22)

  • Nikdo z herců netuší, kdo je vrahem a odhalení je plánováno, až při natáčení scény, kdy bude vrah odhalen. (hansel97)
  • Lucien Laviscount se původně ucházel o jinou roli, kterou nedostal, ale tvůrci o něj stáli a tak přímo pro něj vytvořili roli Earla Greye. Pojmenovali ho po britském čaji Earl Grey. (hansel97)
  • Pete (Diego Boneta) měl zprvu být původem Američan, ale když tvůrce Ryan Murphy viděl, jak je na svůj mexický původ herec hrdý, změnil původ postavy na mexický a také změnil její příjmení z Diller na Martínez. (hansel97)

Související novinky

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

15.04.2018

Premiéra šestého Terminátora, jímž Tim Miller (Deadpool) naváže přímo na Terminátora 2, se nedávno odsunula z července 2019 na listopad 2019. Film tak uhnul spin-offu Rychle a zběsile s Rockem a… (více)

Reklama

Reklama