Reklama

Reklama

Noční letec

Richard Dees (Miguel Ferrer), reportér bulvárního týdeníku, se setkal už s tolika neuvěřitelnými senzacemi, že ho nemůže téměř nic překvapit. Teď se vydává po stopách sériového vraha, zvaného "noční letec", který v noci pravidelně létá ve svém malém letadle a vyhledává vždy podobná místa, opuštěná venkovská letiště a na nich své nové oběti. Dees se pouští do rutinního vyšetřování, ale ani v těch nejděsivějších snech by ho nenapadlo, že tajemný pilot není jen obyčejný šílenec, ale něco mnohem horšího! Mrazivý horor podle povídky Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem nejaky levny becko, cehoz se mi sice dostalo, ale rozhodne sem necekal, ze bude tak zabavny. Filmy podle povidek Stephena Kinga mam rad, i kdyz az na vyjimky za moc nestoji. Nicmene tenhle se radi mezi to lepsi co se podle Kinga natocilo. Pribeh celkem originalni, akorat mi trochu vadilo, ze neni moc vysvetlenej puvod upira (jen nejaka fotka a to je vse) a taky proc vlastne lita letadlem. Asi tak hodina je spis takova trochu mysteriozni detektivka, kdy Miguel Ferrer (ktery je vyborny, a v roli novinare, kteremu neni nic svate, naprosto vynikajici) patra, vyptava se a hleda "nocniho letce". To by cely bylo tak na 3*, protoze i kdyz to je zabavny tak to horor neni ani trochu. Jenze pak pride vynikajici posledni pulhodinka. Vzhled upira sice pusobil spis smesne, byl celej nakej oteklej a lepsi bylo, kdyz byl vzdy videt z dalky, jak nekam odchazi. Ale krome tyhle jedny vady uz nic smesnyho nenasleduje. Upir totiz novinari ukaze "peklo" a to je opravdu husty. Celej zaverecnej masakr na letisti je hustej. Doporucuju skouknout necenzurovanou verzi, cenzurovanou jsem sice nevidel celou, takze nevim jak to je v jinejch pripadech, ale v pripade finalniho masakru stoji cenzurovana za hovno. Zatimco necenzurovana trva cca minutu, tak tady je vse hotovy za nakejch 10 sekund coz je hodne na skodu. Pokud jste videli cenzurovanou tak si z meho hodnoceni uberte hvezdicku, ale necenzurovana si ty 4* opravdu zaslouzi. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Další z průměrných, béčkově zavánějících filmových adaptací z pera mistra hororu Stephena Kinga. Povídku jsem před nějakými časy četla a hodně se mi líbila. Z toho, co si z ní pamatuji, jsem byla zvědava, nakolik se bude tento film držet předlohy a také, zdali bude jeho konec podobný tomu v povídce. Předlohy se drží poměrně zdařile a závěr je víceméně stejný. Atmosféra není nijak děsivě hororová, ale místy zaujme. Napětí přiměřené, herecké výkony nijak výrazné. Dost se mi však líbila podmanivá hudba, ztvárnění Nočního letce a pár slušných scén (kdo byste se nechali od upíra pozvat na drink?:) Celkově průměrný průměr. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Miguel Ferrer sympatiemi dvakrát nehýří, jeho postava novináře Deese je navíc arogantní a sobecký parchant. Entwisleová coby jeho mladá a nezkušená reportérka je pohledná, jako herečka ovšem za moc nestojí. To však nevadí, jelikož stejně hlavní linkou je honba za krvelačným přízrakem. Typická devadesátková záležitost se slušnou kamerou a místy velmi pěkným vizuálem - hřbitov.  Na krev dojde bohatě a masakr na letišti je výživný stejně, jako peklo. S Kingovými povídkami je problém, ale tenhle filmový přepis patří mezi ty povedené, a tak po letech musím hodnocení zvednout. Filmu nechybí napětí, které se směrem ke konci, který je třeba pochválit, stupňuje. I když jsem si pár věcí pamatoval, snímek jsem si užil. Pozor na cenzurovanou verzi, která je zbavena většiny násilných scén a pozůstatků vražd, masakru nevyjímaje. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Upír a česnek? To nejde moc dohromady, ale co takhle upír a Cessna? Kingova povídka o bezskrupulózním dělníkovi bulváru na stopě krvesaje s leteckým průkazem má 40 stran, takže to prodloužení do celovečerního formátu (třeba Jimmym Olsenem v sukni) přináší pochopitelně nedostatky. Ty sebou bohužel nese i vizuál, který mi připomínal jistý mysteriózní seriál, při kterém nás držel na vážkách Jonathan Frakes. No nic, alespoň jsem poprvé viděl, jak to přes zrcadlo vypadá, když jde vampýr s pískem.. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Další případ, kdy se mi líbí víc film, než Kingova předloha. Sorry mistře! Určitě neberu ostatním, že původní povídka je "geniální", ale mě prostě nedokázala vyděsit tak, jako se to povedlo Paviovi. Na druhou stranu, ale nelze mistrovi Kingovi upřít skvělý nápad. Upír, který žije v letadle a oblétává a vysává zapadle letiště. To tu ještě nebylo. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně na začátku filmu, kdy reportér Richard Dees (Miguel Ferrer) mluví se šéfredaktorem Mertonem Morrisonem (Dan Monahan), je v několika záběrech nad jejich hlavami jasně vidět zvukařův mikrofon. (Chuppa)

Reklama

Reklama