Reklama

Reklama

Noční letec

Richard Dees (Miguel Ferrer), reportér bulvárního týdeníku, se setkal už s tolika neuvěřitelnými senzacemi, že ho nemůže téměř nic překvapit. Teď se vydává po stopách sériového vraha, zvaného "noční letec", který v noci pravidelně létá ve svém malém letadle a vyhledává vždy podobná místa, opuštěná venkovská letiště a na nich své nové oběti. Dees se pouští do rutinního vyšetřování, ale ani v těch nejděsivějších snech by ho nenapadlo, že tajemný pilot není jen obyčejný šílenec, ale něco mnohem horšího! Mrazivý horor podle povídky Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

hakon 

všechny recenze uživatele

Kdyby šlo o jeden krátký příběh z Věřte nevěřte, tak bych byl naprosto spokojený. A tak to i prezentuje sám autor knihy povídek, kde se Noční letec nachází. Jenže samotné dílo nepatří mezi perly jinak skvělého autora a tak se ani scénář nemá o moc co opřít. Televizní look si ani nehraje s kamerou a herci stojí taky za...takže tuhle Kingovu můžete v klidu přeskočit a nic se nestane. 4/10 ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl snad "céčkový horor" natočený podle povídky Stephena Kinga. Nevím proč má nejznámější autor hororů smůlu na filmová zpracování svých děl. Jde o slabší kousek, ve kterém sice naleznete pár světlých okamžiků, ale většinou jde o nudnou tmu. Docela slušnou a neurážlivou atmosféru , která se během filmu táhne, zabil amatérsky vyvedený konec, který by nevyděsil ani čtenáře Jeníčka a Mařenky a herecké výkony. ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Není to tak dávno, co jsem četl povídku od literárního Boha Stephana Kinga, která se vešla na 31 stránek a byla (jak jinak) super. Filmové zpracování není nejhorší, čekal jsem něco horšího a možná i něco nekoukatelného. Tempo filmu je sice hodně pomalé. Novinář pátra po nějaké příšeře a vyslýchá různé lidi je docela nudné. Ale má to dobrou atmosféru. Docela mně překvapilo, jak jsem byl zvědavý, co a kdo dělá vraždy a i přesto, že to bylo nudné jsem to stále sledoval s jistou dávkou zaujetím. Sice 60 minut je nezáživných ale posledních cca 25 minut to bylo velmi vygradováné a trošku i strašidelné. Očividným problémem je, jak je vidět, že to bylo pořízeno za hodně málo peněz. Uplně klidně by se to dalo shrnout na 7-10 minut a pak bych to viděl na povídku do "Věřte Nevěřte". Velmi mně překvapil pro mně neznámý herec Miguel Ferrer, jehož výkon je lehce nadprůměrný. Noční letec je tím filmem, který určitě neurazí! ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Slušela by tomu kratší stopáž alá epizoda Creepshow či podobně, povídka od Kinga musí bejt výborná, i tak mám pro tyhle jeho levnější televizní adaptace celkem slabost. Tohle mělo ucházející detektivně-hororovou 80´s - 90´s atmosféru a hlavně jako vždy výbornýho Miguela Ferrera v hlavní roli, s ním prostě nelze šlápnout vedle. 5.5/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ja nebudem váš kamarát. Mám svoje lietadlo, svoj foťák a svoje reportáže. To mi stačí. Ak chcete kamaráta, kúpte si psa.“ Čo ak na mamu so synom zaútočí besný bernardín? Čo ak otcovi zomrie syn a pochová ho na cintoríne, kde ožívajú mŕtvi? Väčšinou mal King dobré nápady. Čo sa však stane, ak na poloopustených dedinských letiskách pristáva upír s pilotným preukazom vlastným lietadlom, prítomných vysaje a odletí? Nie, nikdy som to nepochopil. Prečo by mal mať pilotný preukaz? Prečo by mal piť krv práve pilotom malých letísk? Už poviedka ma nebavila. Film ma však príjemne zaskočil. Zápletka o upírovi, ktorý saje krv dedinským pilotom, dostala až teraz pôsobivú atmosféru „urban legend“ a veľa tomu dal Miguel Ferrer (ROBOCOP, DEEP STAR 6, HORÚCE STRELY 2) v hlavnej úlohe (brutálny novinár Richard Dees bol už v Kingovej „Mŕtvej zóne“ - v knihe, vo filme nie). Hoci by sa to určite dalo o 15 minút skrátiť, vnímam filmové spracovanie pozitívne. Čakal som finančne aj inak lacné béčko (až céčko) s amatérskym technickým spracovaním. Dočkal som sa herecky vyladenej, atmosféricky poctivej žánrovky s dobrými krvavými trikmi, dialógmi, postavami a snáď i myšlienkou (čo s človekom urobí, ak dostáva plat z nešťastia iných?). ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně na začátku filmu, kdy reportér Richard Dees (Miguel Ferrer) mluví se šéfredaktorem Mertonem Morrisonem (Dan Monahan), je v několika záběrech nad jejich hlavami jasně vidět zvukařův mikrofon. (Chuppa)

Reklama

Reklama